
Originally Posted by
perpetua
Ilk 6 ayda oyunun nisbeten kolay olmasi yeni bir sey degil. Buyuk ihtimalle yaniliyorum ancak rakiplerin size karsi oyunlarini gozden gecirmesi ve size ozel taktiksel hazirlik yapmasi CM 03/04'den beri var.
Bu genelde demo oynayanlarin oyun kolaylasmis yorumuna neden oluyor. Oyun ciktiktan sonra ise oyun cok zorlasmis yorumlarina yerini birakiyor.
Oyunun yaptigi yeni sey, taktik seceneklerinin nasil kullanilabilecegini gostermek. Bu amacla da kullanicilarin ne yaptigini daha kolay anlamasini saglamak. Tabii tek tek her secenegin neye etki edecegini detayli olarak ogrenmek zaman gerektiren bir istir. Bunlari her taktik degisiminde tekrar tekrar yapmak daha da zaman gerektirir. Yeni dusunce sadece tekrar tekrar yapilacak degisiklikleri kisaltiyor. Yani bir bakima isin hamalligini azaltiyor. Bunu oyunlasma olarak degerlendiriyorsaniz, peki.
Sadece 5-10 tane cok basit taktik seceneklerine sahip olan, taktigin pek de etki edemedigi bir oyun icin yaptigim yorumun aynisini FM'in yapmaniz bana garip geldi. Bunu hangi amacla yaptiginiz umurumda da degil acikcasi. Herkezin tercihi kendisine, degil mi?