Quote Originally Posted by perpetua View Post
Ilk 6 ayda oyunun nisbeten kolay olmasi yeni bir sey degil. Buyuk ihtimalle yaniliyorum ancak rakiplerin size karsi oyunlarini gozden gecirmesi ve size ozel taktiksel hazirlik yapmasi CM 03/04'den beri var.

Bu genelde demo oynayanlarin oyun kolaylasmis yorumuna neden oluyor. Oyun ciktiktan sonra ise oyun cok zorlasmis yorumlarina yerini birakiyor.

Oyunun yaptigi yeni sey, taktik seceneklerinin nasil kullanilabilecegini gostermek. Bu amacla da kullanicilarin ne yaptigini daha kolay anlamasini saglamak. Tabii tek tek her secenegin neye etki edecegini detayli olarak ogrenmek zaman gerektiren bir istir. Bunlari her taktik degisiminde tekrar tekrar yapmak daha da zaman gerektirir. Yeni dusunce sadece tekrar tekrar yapilacak degisiklikleri kisaltiyor. Yani bir bakima isin hamalligini azaltiyor. Bunu oyunlasma olarak degerlendiriyorsaniz, peki.

Sadece 5-10 tane cok basit taktik seceneklerine sahip olan, taktigin pek de etki edemedigi bir oyun icin yaptigim yorumun aynisini FM'in yapmaniz bana garip geldi. Bunu hangi amacla yaptiginiz umurumda da degil acikcasi. Herkezin tercihi kendisine, degil mi?
Yahu ben CM için bir şey mi söyledim bir şeyini mi savundum? CM'yi sevmemde oynamamda diyorum. Pek anlayamadınız galiba.

Ayrıca bu bir yorumdur her yorumda sizi bağlamaz ,isteyen yorumlarımı beğenir isteyen beğenmez.

Merak etmeyin 6 ay önce 6 ay sonra olaylarını çok iyi bilirim. Ben yapılabilecek atılımdan ve şu anki durumundan bahsediyorum sizin yoruma bakın o zaman CM alın Ekim güncellemesi çıkmış. Yorum yapmak için yorumda bulunmayın.

6 aya kadar olabildiği gibi bu halde giderse 6 ay sonrada çözülebilir diyorum çünkü A taktiği ile başlayıp A ile devam etmem.Öyle devam ederseniz zaten oyun çözersiniz.Rakibe görede taktik esnetmelerinde bulunmalısınız.Zaten bunu bu tavırlar içinde bulunan sizden öğrenecek değilim.

O yüzden söylüyorum.Ben yorumu ortaya yapıyorum isteyen alır isteyen almaz ama bir daha böyle abuk sabuk tutumlar içinde bulunacaksanız benim yazımın alıntı yapıldığı tek yazınızı görmek istemiyorum şu anda dahil.

Önce bir okuyup yorumlamayı öğrenin sonra gelir ahkam kesersiniz.