Daha fazla bir şey söylenemez.Harikasın...
bir sürü yazıyı alıntı yapıp cevap vermeye çalışmak yersiz olurolayın özü burda gizli... Fenerbahçeli teknik adamlar ve oyuncular Galatasaray'lı oyuncuların Kadıköy'deki maçlarda son derece gergin çıktıgını ve sinirlenmeye çok müsait oluyor... Ben eminimki taktik odasında ilk konuşulan şey " Çocuklar sert girip rakibi sinirlendirin, zaten gerisi gelecektir" ifadesi oluyordur
Üzülerek söylüyorum ki görevdeyken FB-GS maçına kadar en beğendiğim hakemlerden olan Ali Aydın ve diğer tüm başarılı hakemlerimiz de kadıköy'deki maçlarsa sertliğe prim tanıyarak Galatasaray'lı oyuncuların sinir sınırlarını test ediyor ve bizim oyuncular da her zaman sınıfta kalıyor
Her maçtan sonra da aynı ifadelerle biz evimize dönüyoruz... Mesele Fenerbahçeli oyuncular değil..Onlar olması gerektiği gibi rakibin sinirlerini bozacak türden küçük tekmelerle top kapmaya çalışıyorlar (ki bence bu onların en doğal hakkı)
Fenerbahçeliler yanlış anlamasın, bunun adı pres değil...GS uefa kupasını aldıgı sene nizami pres yapıyordu... Onun adı pres
Rakip topu aldıgı anda nizami basarsın...Faul yapmadan top kapmaya çalışırsın
Ya da faul yaparsan hakem çalar..Avrupada bu böyledir... Bunu biz iyi biliriz... Ama Fernerbahçeli oyuncuların dün yaptıgı topu alamasak da arkadan topuğuna vuralım,kafasını itelim, omzundan kaktıralım ama bir şekilde sinir edelim mantığıydı...Bu onların en doğal hakkıdır dediğim gibi ama bu noktada devreye girmesi gereken şahsiyet maalesef her sene olduğu gibi yine yapmadı
İsimler Bünyamin olmuş, Cüneyt olmuş, Ali olmuş ,Veli olmuş fark etmez... Her zaman söylüyorum ve yine söyleyeceğim Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadında Galatasaray'la mücadele ederken gördüğü faulleri cesurca çalabilecek yürekli bir hakem gelmediği sürece bu rekor 10 değil 20 değil 120 bile olacaktır
ama ben bu mağlubiyetlerin sebebinin bu anlattığım olay olduğunu bildiğim için gerçekten son 2-3 sezondur artık üzülmüyoyorum...Bazı fernerliler "tabi abi ,artık alışmışsınızdır "gibi bir cümleyi akıllarından geçirecektir fakat emin olun tek sebep korkak hakemlerdir... Dün gece Gs iyi oynadı mı? HAYIR!!! Peki sizece GS son 10 yılki maçların kaç tanesinde FB'den kötü oynadı ? Belki 2 belki 3 ... Peki geri kalan 6-7 senede FB nasıl kazandı ? İşte bunu da kendinize sorun
Gerçi hoş ben cevabını yazdım ama belki farklı bir cevap bulursunuz kendi pencerenizde... 10 yılda 1 gol ortalamasına karşın, 2 kırmızı kart yeme ortalaması yakalamışsak bu bizim değil türk hakemlerinin ayıbıdır... Galatasaray gibi son 10-15 yıldır milli takımın iskeletini oluşturan , UEFA ve Süper Kupa gibi Türk halkının ancak hayalini kurduğu kupaları ülkeye getiren, Şampiyonlar liginde ilk defa çeyrek finale kadar yükselmek gibi bir başarı gösteren, Avrupa kulüpler şampiyonasında ilk ve tek yarı final oynayan ve hepsinden önemlisi 100 yılı aşkın tarihiyle Türkiyenin BJK,FB ve TS ile beraber en güzide kulüplerinden biri olan takımın oyuncularının her sene Kadıköy'de dayak yemesi önce türk hakemliğinin sonra da türk futbolunun ayıbıdır...