-
Fenerbahçe ile ilgili beklentilerimin hepsi boşa çıktı maalesef. FB yönetimi gelir yaratmada bu ülkedeki en iyi yönetim olduğu halde ve GS de stad yapmasının yanında hali hazırda kapasitesi Saracoğlu'nun yarısı kadar bile olmayan bir stadyumda oynamasına rağmen bütçe olarak FB'den daha iyi durumda başlıyor oyuna. Kimse bana yapılan yeni transferlerden sonra kalan bütçe o falan diye bahsetmesin, biz M.Topuz, Cristian ve Santos'u aldıysak tam rakamları açıklanmadığı halde eminim ki GS, Keita ve Elano'ya en az bizim kadar bonservis ödedi. Kaldı ki Kewell, Baros gibi oyuncular da 1-1,5m €'ya Türkiye'de oynamazlar.
Öte yandan son yıllarda Türkiye'ye gelmiş en iyi oyuncu Alex de Souza'nın büyük maçlarda öne çıkma özelliği 8 gibi komik bir değerde. Türkiye'de büyük maç nedir, derbilerdir... Alex de FB'ye tek başına GS ve BJK derbileri kazandırmış yegane oyuncudur. Geleceğin Gerrard'ı olarak lanse edilen Abdülkadir Kayalı, BJK'li Necip ve GS'li Emre Çolak'tan daha kötü durumda. Hakan Şükür'ün veliahtı denilen Furkan Aydın keza vasat bir oyuncu. U-17 ve Fenerbahçe'de sol kanatta görev yapan Onur Karakabak MC olarak yansıtılmış. Özer Hurmacı'nın profili kesinlikle gerçekle kıyaslandığında çok vasat. Öte yandan Arda Turan'ın peşinde Chelsea, Real Madrid, Barcelona ve Manchester koşuyor. 
Kimseden FB'yi olmadığı bir takım gibi, Barca gibi Chelsea gibi göstermesini beklemiyoruz ama el insaf yani. Herkesin kabul ettiği bazı gerçekleri de oyuna olduğu gibi yansıtın lütfen. Fenerbahçe forumlarında bu konu hakkında bir yazı hazırlanıp SI Games'e gönderilecektir. Fenerbahçe taraftarları olarak çoğunluğumuzun oyunu bu şekliyle orjinal olarak alması mümkün değildir.
Servet'le Bilica'yı karşılaştırıyorum, Servet'in Pace (Sürat) 14, Bilica'nın 9. Tamam Servet uzun boylu ve kuleli adımlar atabilir ama Bilica kısa mı? Servet 1.91, Bilica 1.87...
Ayhan ve Emre'ye bakalım. Emre'nin Stamina (Dayanıklılık) 9 Ayhan'da 15. Ben merak ediyorum bu Emre son 1,5 sezondur maçlarda 90 dakika mücadele eden sağa sola bıkmadan yorulmadan basan Emre mi? Onun hak ettiği değer 9 ise Ayhan'ın değeri 15 mi olmalıdır? Off the ball 8, Positioning 10 verilmiş. O topsuz oyunda 8 verilen Emre FB'nin dinamosu durumunda. Sağa sola pres yapıp top kazanıyor ve bunu yaparken de mevkisini kaybetmiyor. Buna rağmen verilen bu değerler inanılır gibi değil.
Bu tip daha pekçok göze batan ve haksızlık yaratan yanlış değerlendirmeler var. Maalesef oyunda bile FB üzerinde bir takım yanlış hesaplar yapılmış, sağlık olsun ne diyelim biz de Avrupa Liglerini oynarız. Hem ilaca da gerek yok...
Mesaj Yetkileri