dostum ben ticaretten de anlıyorum, tüketimden de.
dünyanın hiçbiryerinde alırsan yaparım mantığı yok! yapıyorum alır mısın mantığı ile hareket edilir ticarette. zira zaten yapanlar vardır ve sen de bu pastadan pay almak için taşın altına elini sokarsın.
seni, beni, onu kaybettiklerine üzülmezler ama bizi kaybettiklerini üzülebilirler, hak aramak dediğiniz şey, üreticide değil tüketicide olur. üretici malını piyasaya sunar, tüketici beğenirse kral yapar, beğenmezse şikayet dahi eder. bu böyledir.
ben oyunu edindim. steam üzerinden satın aldım.şu an benim için nedir bu oyun biliyor musunuz? masaüstümde bulunan bir kısayol ikonudur. başka birşey değildir! eleştirme hakkım var değil mi? bayılmışım 40$, ağzıma geleni söyleyebilirim edep çerçevesinde. ben bu sene oyunun orijinaline para verdim ki, sevdiğim oyunu turksportal tercümesi ile değil de (turksportalı eleştirmiyorum yanlış anlaşılmasın) orijinal türkçesiyle, kendi dilimde oynayım, gördüğüm her yere "confirm" "accept" diyeceğime, bilerek isteyerek cevap vereyim. ama yok! beyefendiler, satış rakamınız tutmadı diyorlar.
peki soruyorum nedir türkiyedeki satış rakamı? kaç kişi aldı bu oyunu? demoda türkiye ligine yer verilmesinin tek amacı, millete orijinal oyunu satmaktı, türkçe zaten çıkmayacaktı. evet bu da var ticarette. kabul ediyorum. ama bir sonraki sene olacaklar da ticarette yer edinmiştir. sen tepkiye göre ürün çıkarmayacaksın, ürünü çıkaracaksın ve tepkiye göre şekillendireceksin.
amacım polemik değil, ama savunuculuğunu yaptığınız kurum da piru pak değil kusura bakmayın. hak arayacak kişi/kurum onlar değil, biziz. ben resmen kandırıldığımı hissediyorum. hayır orijinal oyun alarak değil, türkçe oyun alamayarak. cm dealabilirdim, ama si beni seni bizi kandırdı. işte bu yüzden az önce sözlerimle noktalıyorum.
seni, beni, onu kaybettiklerine üzülmezler ama bizi kaybettiklerini üzülebilirler..