Sayfa 1 / 7 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 182 sonuç

Konu: Kongre "Demirören" dedi.

sakary Ali Misafir

Default Kongre "Demirören" dedi.

Beşiktaş'ta kongre ile ilgili gelişmeleri bu başlık altında toplayalım.

SEBA`NIN ADAYINI TANIYALIM

Hikmet Çetin... Beşiktaş`ın efsane ismi Süleyman Seba`nın başkan olmasını istediği Çetin, Siyah-Beyazlı renklere yakınlığı kadar da önemli bir devlet adamı...

Beşiktaş’ta yaklaşan kongrede aday olmasına kesin gözüyle bakılan Yıldırım Demirören’in yanı sıra, muhalefetin ikna etmeye çalıştığı bir isim var: Hikmet Çetin... Üstelik Çetin’e baskı yapanların yanında,? Kartal’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba da var. Seba, “Bir oyum var, o da Hikmet Çetin’e” diyor. Yaşı 30’u geçen Beşiktaşlılar gelişmeleri heyecanla takip ederken, Siyah-Beyazlı renklere gönül vermiş gençler ise Çetin’e temkinli yaklaşıyor. FANATİK, Süleyman Seba’nın kalbinde saklı oyunu vermek istediği Hikmet Çetin’i mercek altına aldı...

1937: Diyarbakır’ın Lice ilçesinde doğdu. İlk öğrenimini Lice, orta öğrenimini Ankara’da tamamladı.
    1960: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nden mezun oldu.
    1961: Devlet Planlama Teşkilatı’nda ‘uzman yardımcısı’ olarak çalışmaya başladı. Devlet Planlama Teşkilatı’nda çalıştığı süreçte incelemeler yapmak üzere ABD dahil bir çok ülkeye gönderildi. ABD’de ‘kalkınma ekonomisi’ üzerine master yaptı.
    1968: California Stanford Üniversitesinde Planlama Modelleri üzerinde araştırma çalışması yaptı.
    1970: Askerlik görevini yaptı.
    1970-77: DPT’de İktisadi Planlama Dairesi Başkanlığı görevinde bulundu. ODTÜ’de part-time hocalık yaptı.
    1977: CHP’den İstanbul milletvekili olarak parlamentoya girdi.
    1978-79: Devlet bakanlığı ve Başbakan yardımcılığı görevlerinde bulundu.
    1980: Yemen planlamasına danışmanlık yaptı.
    1987: SHP’den yeniden Meclis’e girdi. Meclis grup başkan vekilliği ve genel sekreterlik olmak üzere, partinin üst düzey görevlerinde yer aldı.
    1990: Genel seçimlerde 3. kez milletvekili seçildi ve parlementoya Gaziantep milletvekili olarak girdi.
    1991-94: Hem Süleyman Demirel hem de Tansu Çiller başkanlığında oluşturulan koalisyon hükümetlerinde Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.
    1994: Dışişleri bakanlığından istifa etti.
    1995: SHP ile CHP’nin birleşmeleri, Türk siyasi tarihine ‘Hikmet Abi Formülü’ olarak girdi. Bu nedenle adı Hikmet Çetin’den daha çok Hikmet Abi olarak anıldı. 7 ay boyunca CHP genel başkanlığı yaptı. CHP’nin ‘Dördüncü Genel Başkanı’ oldu
    2004-06: NATO’nun Afganistan’daki Kıdemli Sivil Temsilcisi görevini üstlendi.

Fanatik

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Süleyman Seba istiyorsa kesinlikle Beşiktaş'a + katacak bir isimdir gerçi hoş Yıldırım Demirören'den sonra gelebilecek herkes BJKye + katar .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

sakary Ali Misafir

`DEMİRÖREN`E BORCU BİZ ÖDERİZ`

Beşiktaşlı taraftarlar, Denizlispor karşılaşmasında protesto ettikleri Başkan Yıldırım Demirören`e olan kulübün borcunu geniş çaplı bir kampanyayla ödemeyi planlıyor.

3 sene içinde borçları kapatmayı taahhüt eden grubun tek şartı; Hikmet Çetin, Nevzat Demir, İbrahim Altınsay, Hüsnü Güreli, Murat Aksu ve Erdil Arpacı’dan oluşan bir yönetim. En az 1 milyon Beşiktaşlı’nın katılımının beklendiği oluşumda, katılımcıların her ay 5 TL ödeyerek, Demirören’e olan borcun ödenebileceği dile getiriliyor. Kampanya hakkındaki geniş bilgi, www.forzabesiktas.com adresinde yer alıyor.

Fanatik

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Bjk nın borcu varsa Demirören e bu kendi suçudur kulübü yanlış yönetip borçlandırdılar.Her yıl onca adam aldılar ve gönderdiler(hatta bazılarınnın üstüne vererek gönderdiler.)

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul-Ümraniye

Quote Originally Posted by murat taşlı View Post
    Bjk nın borcu varsa Demirören e bu kendi suçudur kulübü yanlış yönetip borçlandırdılar.Her yıl onca adam aldılar ve gönderdiler(hatta bazılarınnın üstüne vererek gönderdiler.)
    Katılıyorum.O kadar boşa transfer yap,klubü kendine borçlandır sonra paranı geri iste.
    20alex20...

Hayattan canlı ölüm, günahtan baskın rahmet;
    Beyoğlu tepinirken ağlar Karacaahmet...

Necip Fazıl Kısakurek

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bu kongreden azda olsa umutluyum Yıldırım Demirören'in gitmesi açısından..
    So what?
    Saike

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Hikmet Çetin aday olursa Yıldırım Demirören'in kongreyi kazanacağını sanmıyorum. Umarım adaylığını açıklar Sayın Çetin. Ayrıca pek inanmasam da, "3 sene içinde borçları kapatmayı taahhüt eden grubun tek şartı; Hikmet Çetin, Nevzat Demir, İbrahim Altınsay, Hüsnü Güreli, Murat Aksu ve Erdil Arpacı’dan oluşan bir yönetim. En az 1 milyon Beşiktaşlı’nın katılımının beklendiği oluşumda, katılımcıların her ay 5 TL ödeyerek, Demirören’e olan borcun ödenebileceği dile getiriliyor." bunu ben de destekliyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Altı senedir çektiğimiz yeter.Adam gibi bir yönetimimiz olsun artık..Aşağıdaki isimleri yönetimde görmeyi bende isterim.Beşiktaş camiasının ileri gelenlerinin bu duruma artık bir dur demesi gerekiyor..

Hikmet Çetin, Nevzat Demir, İbrahim Altınsay, Hüsnü Güreli, Murat Aksu ve Erdil Arpacı’dan oluşan bir yönetim.
    So what?
    Saike

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Çok sağlam bir aday çıkmadığı takdirde, Galatasaray'daki Özhan Canaydın hadisesinin kopyası olur bu iş. Demirören'in katıldığı bir kongre, öyle Hikmet Çetinler'le, Murat Aksular'la biraz zor kazanılır.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Exclamation 'Borcu biz öderiz'

Beşiktaşlı taraftarlar, Denizlispor karşılaşmasında protesto ettikleri Başkan Yıldırım Demirören'e olan kulübün borcunu geniş çaplı bir kampanyayla ödemeyi planlıyor.

3 sene içinde borçları kapatmayı taahhüt eden grubun tek şartı; Hikmet Çetin, Nevzat Demir, İbrahim Altınsay, Hüsnü Güreli, Murat Aksu ve Erdil Arpacı’dan oluşan bir yönetim. En az 1 milyon Beşiktaşlı’nın katılımının beklendiği oluşumda, katılımcıların her ay 5 TL ödeyerek, Demirören’e olan borcun ödenebileceği dile getiriliyor. Kampanya hakkındaki geniş bilgi, www.forzabesiktas.com adresinde yer alıyor.

Fanatik.

Beşiktaşımızın borçlarına talibiz.3 sene içinde borçları kapatmayı taahhüt ediyoruz. Sn. Demirörenin çocuklarının rızkı olan borç da dahil buna.

Bunun için tek bir şartımız var. Sn. Hikmet Çetin, Sn.Nevzat Demir, Sn.İbrahim Altınsay, Sn.Hüsnü Güreli, Sn.Murat Aksu ve Sn.Erdil Arpacıdan oluşan bir yönetim.
    Hiçbir gruba, şahsa veya derneğe bağlı değiliz..Biz sadece Beşiktaşlıyız.Duruşumuzu, itibarımızı geri isteyen Beşiktaşlıyız. Bizden milyonlarca var.
    Her birimiz ayda minimum 5 TL ödemeyi taahhüt ediyoruz.Kredi kartlarımızda her ay otomatik olarak görülecek basit bir işlemle gerçekleşecek bir durum.
    En az 1 milyon Beşiktaşlının projemize destek vereceğine inanıyoruz, yani yıllık 60 milyon liralık bir kaynak oluşturulmasını hedefliyoruz.Yukarıda belirttiğimiz isimlerin bizlere duruşumuzu ve itibarımızı yeniden kazandıracağını bildiğimiz ve Onların bu kaynağı doğru kullanacağından emin olduğumuz için, Onların yönetimini istiyoruz.

Derdimiz şampiyonluk ve/veya kupa değil, biz Beşiktaşımızı geri istiyoruz, Beşiktaşımız hergün kanıyor ve gözümüzün önünde eriyor.

Sizlerden naçizane ricamız, söz konusu değerli şahıslara BORCU BİZ ÖDERİZ adlı projemizi iletmeniz veya bize Onlara ulaşabileceğimiz bir kontak konusunda yardımcı olmanızdır.
    Beşiktaşımızın mevcut borçlarının sorumluluğunu almanın ne denli büyük bir yük olduğunun farkındayız ve biz Beşiktaşlılar bu yükün altına girmeye söz veriyoruz.

Değerli görüşlerinizi ve önerilerinizi bekleriz.

Saygılarımla,

Yazıda bu.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Beşiktaş'ın sırf Demirören'e 50M$ borcu var diye biliyorum ben adamlar resmen satın aldı Beşiktaş'ı borç veriyorum niyetine...
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Sn. Hikmet Çetin, Sn.Nevzat Demir, Sn.İbrahim Altınsay, Sn.Hüsnü Güreli, Sn.Murat Aksu ve Sn.Erdil Arpacıdan

Bu isimler bir araya gelemez.Gelmesi demek Türk futbol tarihindeki en iyi yönetimlerden birisi demek olur.Ama olmaz...

Benim gönlüm Murat Aksu'dan yana...

Y.Demirören ile Murat Aksu arasında geçer yarış...

Beşiktaş için hayırlısı olsun...

sakary Ali Misafir

Büyük buluşma Ankara'da

Beşiktaş'ta kongre kulisleri yoğunlaşırken, beklenen Süleyman Seba-Hikmet Çetin buluşmasının Ankara'da gerçekleşeceği öğrenildi.

Olası başkan adayı Hikmet Çetin'in, muayene için başkente giden Süleyman Seba ile biraraya geleceği ve adaylığıyla ilgili fikir alışverişinde bulunacağı belirtildi.
    Adı başkan adayları arasında geçen eski yönetici Murat Aksu'nun da Hikmet Çetin'den randevu talep ettiği öğrenildi.

Murat Aksu'nun Çetin ile yapacağı görüşmede, ''Eğer siz aday olursanız ben çekileceğim. Sizin olduğunuz yerde benim aday olmam uygun olmaz. Müsait olursanız bu konuları görüşelim'' dediği öğrenildi.

Çetin'in de Aksu'ya ''Süleyman bey ile de görüştükten sonra sizinle de fikir alışverişinde bulunmak isterim" yanıtını verdiği ifade edildi.
    Kongre öncesi mevcut başkan Başkan Yıldırım Demirören'in de liste konusunda çalışmalarını yoğunlaştırdığı öğrenildi.

Eski yöneticilerden Erdal Acar'ın Demirören'in listesine girmek istediği ancak henüz bu konuda kesin bir karar verilmediği belirtildi.

sakary Ali Misafir

HikmeT Çetin %99 yok.

Beşiktaş`ta başkanlık için adaylığını koyması beklenen Hikmet Çetin baskılara rağmen görev istemiyor. Aksu çalışmalara hız verdi.

Onursal Başkan Süleyman Seba`nın baskısı ile başkanlığa adaylığını koyması beklenen Hikmet Çetin, "İstemiyorum" dedi. Çetin`in çevresine "Çok ağır bir sorumluluk. Beşiktaş`ta bu işi yapacak çok isim var. Ben ocak ayındaki kongre için aday olmayı düşünmüyorum" dediği öğrenildi.

Adaylığını açıklamak için Çetin`in kararını bekleyen Murat Aksu da bu gelişmeler üzerine liste çalışmasını hızlandırdı. Aksu`nun perşembe günü resmi olarak startı vermesi bekleniyor. Yıldırım Demirören`e muhalif birçok isim Murat Aksu`nun listesine girmek için sırada bekliyor. (Fotomaç)

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

İnşallah Demirören'e karşı adam gibi bir aday ve aday listesi çıkar.Yoksa Demirören tekrar seçilebilir.Demirören 6 sene boyunca kongreye adamlarını yerleştirmiştir..
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Default Aksu: Beşiktaş'ın sorunu para değil zihniyet

Aksu: Beşiktaş'ın sorunu para değil zihniyet

Yaptığı basın toplantısıyla Ocak ayında yapılacak Beşiktaş kongresinde başkanlığa adaylığını açıklayan eski yöneticilerden Murat Aksu, siyah-beyazlı ekibini sorununun maddiyat olmadığı ve mevcut yönetimin zihniyetinin değişmesi gerektiğini söyledi.

Eski Beşiktaş yöneticisi Murat Aksu, Ocak ayında yapılacak Olağan Kongre'de başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
    BJK Plaza'daki Divan Kurulu Lokali'nde basının karşısına geçen Murat Aksu, Beşiktaş'ın kötü yönetilmekte olduğunun altını çizerken, "Bu camia devlet memuru Süleyman Seba'yı onursal başkanlığa getirmiştir. Bu noktada Beşiktaş'ın sorunu para değil, zihniyet sorunudur. Beşiktaşlılık duruşu bu değildir. Taraftar ve kongre üyesi profili değişmiştir. Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş başkanına yapılan fiili saldırılar, içinde bulunduğumuz durumun vehametini apaçık göstermektedir. Beşiktaş başkanına yapılan fiili saldırıyı kınıyorum. Tribün rantını ve bu rantın oluşturduğu çeteleri Beşiktaş ismiyle yanyana gelmeyecek şekilde bitireceğiz" diye konuştu.
    Beşiktaş'ın ocak ayında tarihinin en kritik kongrelerinden birini yaşayacağını belirten Aksu, "Yapılan idari ve mali yanlışların hesabını sormak, özkaynağa dönmek, Beşiktaş'ın tahrip edilen değerlerini onarmak, unutulan geleneklerini hatırlatmak, güven ortamını kurmak, sözde değil, özde birliği sağlamak, 106 yıllık birikimimizi ve gücümüzü çağdaş bir yönetim anlayışıyla bütünleştirmek, yeni vizyonlar ve projeler ortaya koymak, yeni tesisler, araziler kazandırmak, yeni sportif başarılar kazanmak ve Beşiktaş'ı hak ettiği yere getirmek için Ocak 2010 kongresinde Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanlığı'na adayım'' dedi.

"Yola erken çıkmamın başlıca sebebi hiç kimseye taviz vermeden bu süreci yönetmemdir" diyen Aksu, "Kulübün sorunlarını ve çözümlerini de biliyorum. Her türlü donanım ve bilgiye sahibim. Kimseyle yönetici pazarlığı yapılmayacak. Bundan sonra Murat Aksu olarak yapamayacağım hiç bir söz ve vaatte bulunmayacağım. Yönetici arkadaşlarımla beraber gerçekleştirmeyi düşündüğümüz hareket, sadece Beşiktaş için değil, Türk sporunda bir devrim niteliğinde olacaktır" dedi.

"Önümüzde 3.5 ay gibi yeterli bir süre var. Bugün size çıkış noktamız, felsefemizi ortaya koyduk" diyen Aksu, projelerini kısa kısa şöyle açıkladı;
    -Alanlarında üst düzey tecrübe ve birikimlere sahip yönetim kurulu oluşturulacak.
    -Külüpte idari ve sportif yeniden yapılanma hareketi hayata geçecek.
    -Rakipleri aşmayı hedefleyen 'Dünya kulübü Beşiktaş' sloganıyla uygun bir geçiş süreci başlatılacak.
    -İlk olarak mevcut yönetimin bütün ısrarlara rağmen uygulamadığı kulüp bilançoları denetlenecek ve çıkan raporlar kamuoyuyla paylaşılacaktır.
    -İnönü Stadı yeniden, hem de kredi kullanmadan, bankalara borçlanmadan yapılacak. Stadı Beşiktaşlı iş adamları yapacak.
    -Stadı komple yıkıp yapmak yerine, tribün tribün yıkarak bu sürede maçları oynayacağız.
    -Rakipler arazilerine arazi katarken, Beşiktaş'a 1 metrekare kazandırmamış yönetimlerle devam ediyoruz.
    -Beşiktaş iyi yönetilmemektedir, Beşiktaş markası küresel anlamda bir değer haline getirilecektir.
    -Beşiktaş'ın iletişim ağları yeniden yapılandırılacaktır.
    -Beşiktaş altyapıya gereken değeri verecektir. Barakalardan hak ettiği yere dönecektir.
    -Her yıl yeni umut tacirliği yapmadan, sportif yönetim reformunu geliştireceğiz.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Bir kulübü trübünler yönetmeye başlarsa olanlara şaşmamalı..Trübünle gelen,trübünle gider..Malesef son yaşananlar baştan sona üzücü..Kongreden olumlu birşeyler çıkmasını diliyorum..Artık taraftar üzerinden siyaset yapılmasın..

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Murat Aksu'dan başka aday çıkmayacak herhalde.Açıkcası açıklamaları bana samimi geldi ve şahsen başkan olmasını isterim.İnşallah dediği gibi sağlam bir yönetim listesi oluşturur ve artık kongre üyeleri kendi menfaatleri için değil de Beşiktaş'ın menfaatleri yönünde seçimlerini yaparlar.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Seba,Koç,H.Çetin gibi isimlerde Murat Aksu'yu destekliyorlar...

Listesinde İbrahim Altınsay,Nevzat Demir,Erdil Arpacı,Hüsnü Güreli gibi isimlerden birkaçı bulunursa tadından yenmez...

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Yıldırım Demirören tekrar başkan seçilecek. Eğer Murat Aksu seçilirse seneye naklen yayından gelecek denen o yüklü para Yıldırım Demirören'e gidecek. Çünkü Yıldırım Demirören'in kesin açıklaması var Murat Aksu başkan olduğunun 2. günü borcumu geri isterim diye. Borçta 50 milyon civarındaymış. Bunu bilen kongre üyeleri ve oy kullanacak kimseler Yıldırım Demirören ile devam edeceklerdir. Serdar Bilgili Murat Aksu'yu desteklediğini açıkladıktan sonra yarın ilk listelerin verilmesinden sonra Süleyman Seba'nın da rengi belli olur. Süleyman Seba'da Yıldırım Demirören tarafında olursa rahat rahat tekrar başkan olur Yıldırım Demirören.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by El Barto View Post
    Yıldırım Demirören tekrar başkan seçilecek. Eğer Murat Aksu seçilirse seneye naklen yayından gelecek denen o yüklü para Yıldırım Demirören'e gidecek. Çünkü Yıldırım Demirören'in kesin açıklaması var Murat Aksu başkan olduğunun 2. günü borcumu geri isterim diye. Borçta 50 milyon civarındaymış. Bunu bilen kongre üyeleri ve oy kullanacak kimseler Yıldırım Demirören ile devam edeceklerdir. Serdar Bilgili Murat Aksu'yu desteklediğini açıkladıktan sonra yarın ilk listelerin verilmesinden sonra Süleyman Seba'nın da rengi belli olur. Süleyman Seba'da Yıldırım Demirören tarafında olursa rahat rahat tekrar başkan olur Yıldırım Demirören.
    Abi öyle kafasına göre parayı hemen istiyorum felan diyemez.Murat Aksu ve yönetimi seçildiği takdirde ilk yapacakları işlerden birisi bu borç meselesini iyice bir araştırmak olacak.Bugüne kadar paralar nereye gitmiş,neden gitmiş hepsi araştırılacak.

Yıldırım Demirören'in tekrar seçilme şansı var,evet.Ama nasıl? Şu an taraftarın büyük bir kısmı kendisinden illallah getirmiş durumdalar.Böyle birisinin tekrardan seçilmemesi lazım ama kulübe üye yaptırdığı adamları olduğu söyleniyor.Sonra para yedirdiği,Beşiktaş'tan maddi geliri olan insanlar var.Bir de Murat Aksu'nun babası yüzünden Yıldırım Demirören'e oy verecekler var.Geriye kalanlar Beşiktaş'ın Yıldırım Demirören ile bir geleceğinin bulunmadığının farkındalar ve Murat Aksu'yu destekliyorlar.Ama hangi taraf ağır basacak bilinmiyor.Bir kesim 2 adaylı seçimde Murat Aksu alır diyor,diğer kesim Yıldırım Demirören'in herşeye rağmen tekrar seçileceğini söylüyor.Her şey 31 Ocak'ta belli olacak artık.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Şemsi, 50 milyon YTL kulube para vermiş birisi boşa vermez. Her türlü eşşeği sağlam kazığa bağlamıştır. Kulube üye yapma olayı ilk değil herkesin içeride adamları var. Ben şahsen Murat Aksu'nun kazanacağını düşünmüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Şemsi, 50 milyon YTL kulube para vermiş birisi boşa vermez. Her türlü eşşeği sağlam kazığa bağlamıştır. Kulube üye yapma olayı ilk değil herkesin içeride adamları var. Ben şahsen Murat Aksu'nun kazanacağını düşünmüyorum.
    İlk değildir zaten de bu adamların sayısı baya avantaj getiriyor Demirören'e onu diyorum.Yıldırım Demirören'in kendilerine kıyak yaptığı için kötü yönetmesine rağmen yine ona vereceklerini söyleyen insanlarda var.Bizzat şahit oldum.Yinede sağ duyulu Beşiktaşlıların çoğunlukta olacağını umuyorum,umuyoruz.Demirören tekrar seçilirse valla battığımızın ilanıdır..

Parasını alır.Zaten Murat Aksu aday olduğu zaman Beşiktaş'ta kimsenin parası kalmaz demişti.Ama öyle ben artık başkan değilim,hemen paramı verin felan diyemez bence.Derde alamaz diye düşünüyorum..

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Murat Aksu'nun kazanabileceğine imkan ihtimal vermiyorum ben şahsen. Sorun para da değil ama Yıldırım Demirören kazanacak gibi. Zamanında Galatasaray'da Özhan Canaydın'ı kimse istemezken tekrar başkan seçildi. Lise mise dendi ama Yıldırım Demirören'in de Beşiktaş içindeki ağırlığı Murat Aksu'yu geçer diye düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

"Milangaz tribünü deriz"

Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Murat Aksu, kendisine sürekli Yıldırım Demirören'in parasını nasıl ödeyeceğinin sorulduğunu belirterek, ''İnönü Stadı'nın, SİT alanı olan bölümün dışında kalan üç tribününü teker teker yıkıp yeni bir stat oluşturacağız. Dokunamadığımız tribüne de 25 yıllığına 'Milangaz Tribünü' deriz. Başkanın parası çıkmış olur'' dedi.
    Beşiktaş Kulübü'nün 31 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek kongresi öncesinde kulübün mali durumunu değerlendirmek amacıyla gazetecilerle bir araya gelen Aksu, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin faaliyet gelirlerinin son 3 yılda istikrarsızlık gösterdiğini, giderlerin ise gelirlerle aynı düzeye ulaştığını söyledi.

Faaliyet gelirleri içerisinde en önemli payı televizyon yayın gelirlerinin oluşturduğunu, ancak geçen yıl bu tutarın düştüğünü dile getiren Aksu, kombine kart ve loca gelirleri ile maç bilet gelirlerinin de kulübün diğer önemli gelir kalemi olduğunu anlattı.

Şirketin en önemli gelir kalemlerinde büyümenin yakalanamadığını ileri süren Aksu, sponsorluk gelirlerinin de istenilen düzeyde olmadığını savundu. Murat Aksu, son 3 yıl içinde İnönü Stadı'nda yapılan maç sayısı ve elde edilen gelirler dikkate alındığında ve maç başına 20 bin seyircinin statta olduğu varsayımıyla kişi başına ortalama bilet ücretinin yaklaşık 32 lira olduğunu belirterek, ''Burada bir yanlış var. Biletlerin ortalamasının 32 lira olması mümkün değil. Satılan bilet sayısında bir hata yapılıyor'' dedi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin net işletme sermayesinin negatif düzeye düştüğüne dikkati çeken Aksu, 2007 yılında 26,5 milyon lira, 2008 yılında 38,4 milyon lira ve geçen yıl 65,6 milyon lira olan net işletme sermayesi açığının 31 Ağustos 2009 tarihi itibarıyla 113 milyon liraya yükseldiğini söyledi.

-KULÜBÜN BORCU-

Aksu, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin kısa ve uzun vadeli borçlarının hızla büyüdüğünü ve toplamının 279 milyon lira olduğunu bildirdi. Yıldırım Demirören'e olan borcun da eklenmesiyle bu borcun, 340 milyon lira seviyelerine çıktığına dikkati çeken Aksu, şu görüşleri dile getirdi:

''Son günlerde çok konuşulan bir şey var; 'Kulübün borcu 181 milyon lira mı? 400 milyon lira mı?' deniliyor. Belirttiğim gibi şirketin borcu kabaca 340 milyon lira... Burada Del Bosque olayında olduğu gibi karşılık ayrılmayan ve henüz tutarı tespit edilemeyen borçları da düşünürsek, borç 400 milyon liraya çıkıyor. Del Bosque olayında Başkan, davayı kazanacağını düşündüğü için karşılık ayırmamıştı, ama kaybedince Del Bosque'ye ödenen tutar, gider yazıldı. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, borç miktarı kadar şirketin esas faaliyetlerinden kar elde edip etmediğidir.

Şirket, son 3 yıldır faaliyet zararı oluşturmuştur. Son yıl faaliyet zararımız 29 milyon liraya ulaştı. Şirketin katlandığı finansman giderleri de son 3 yılda hızla artmış, son yıl 36 milyon lira olmuştur. Ayrıca şirketin özkaynakları geçen yıldan itibaren negatife dönmüştür. Bu durum, şirketi 'hukuki anlamda borca batık şirket' konumuna sokmuş ve bunun üzerine mahkemeden bilirkişi raporu alınarak yeniden değerleme yapılmış ve bu değerlemede futbolcularla şirketin gelecekte elde edeceği gelirler, yeniden değerlenerek bugüne indirgenmiştir. Ancak bu değerleme, uluslararası standartlar tarafından kabul edilmediğinden, mevcut negatif özsermayeli bilanço ile biz UEFA kriterlerini karşılamak zorunda kalacağız. Böyle bir bilançoyla da kulüp, uluslararası turnuvalara katılamaz durumda olacaktır.''

Kulübün gelirlerinin temlik altında olmadığının da söylendiğini, ancak ''gerçeğin'' böyle olmadığını savunan Aksu, ''Şirketin gelecek yıllara ilişkin gelirleri üzerinde temlik vardır. Bunu görmek için şirketin İMKB'de yayınladığı bilançonun dipnotlarına bakmak yeterlidir. Son durum itibarıyla temlik tutarı yaklaşık 43 milyon dolardır. Temlikler, çeşitli banka kredilerine karşılık verilmiştir. Dolayısıyla Beşiktaş'ın maç geliri, yayın geliri, kira geliri ve sponsorluk geliri gibi hemen hemen tüm gelirleri önümüzdeki dönemde serbestçe kullanılamaz durumdadır'' şeklinde konuştu.

-''ÜYELERİN OY KULLANMALARI İÇİN KAMPANYA BAŞLATACAĞIZ''-

Soruları da yanıtlayan Aksu, kulübün son 5 yıl içinde sadece bonservis bedeli olarak 85 milyon avro ödediğini, ancak ödenen bu bonservislerin ne stat, ne sponsorluk gelirlerini, ne de ürün satışlarını buna paralel artırmadığını söyledi.

Murat Aksu, bir gazetecinin ''Seçimi kazanma konusunda umutlu musunuz?'' sorusunu da şöyle yanıtladı:

''13 bin civarında kongre üyesi var. Bunlardan 8 bin 500-9 bininin oy kullanmaya geleceğini tahmin ediyorum. Başkanın sabit oyları var. Bunları çevirmek çok mümkün görünmüyor, ama 7 binin üzerinde oy kullanılırsa, ben kazanırım. Özellikle kongreye son 10 gün kala kongre üyelerinin oy kullanmaları için kampanya başlatacağız.''

Aksu, kendileri için en büyük sorunun, ''nasıl bir kulüp devralacaklarını bilmemeleri'' olduğunu ifade ederek, ''Başkanı, bilançoları incelemek için 3 kere aradım. Ancak kendisi buna yanaşmadı. Mali raporlar, halen kongre üyelerine gönderilmiş değil'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Seçime siyaset karıştırdığınız yönündeki iddialara ne diyorsunuz?'' sorusuna da Aksu, daha önce de kulübün Yönetim Kurulunda olduğunu hatırlatarak, ''O zaman siyaset karıştırmadım da şimdi mi karıştırıyor muşum? Hangi vali, hangi emniyet müdürü, kongre üyelerini bana oy vermeleri için arıyormuş? Bunu ispat etsin. Konya ve Balıkesir ziyaretlerimde o şehirlerin Valilerini ve Emniyet Müdürlerini ziyaret ettiğim doğrudur. Kendileri benim uzun zamandır arkadaşlarım. Bir arkadaşımı ziyaret etmem, buralara çekilmemeli'' yanıtını verdi.

Kongreyi kazanmaları halinde ilk yapacakları işin, kulübe bağımsız bir denetim şirketi getirmek olduğunu vurgulayan Aksu, kulübün kurumsal yönetime kavuşturulmasının işin icrasının profesyoneller tarafından yapılmasının şart olduğunu söyledi.

-''ÜÇ YIL İÇERİSİNDE 100 MİLYON LİRA EK GELİR LAZIM''-

Aksu, kulübün, ''düzlüğe çıkması'' için 3 yıl içerisinde 100 milyon lira ek gelir elde etmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

''Altyapıya çok önem vereceğiz. Altyapıdan yetiştirdiğimiz futbolcuları Türk futboluna kazandıran bir kulüp olacağız. Zaten kulübün bilançosu ortada. Böyle bir ortamda 'ben şu yıldızı getireceğim, bu yıldızı transfer edeceğim' gibi sözlerin bir anlamı yok. Bunun yanı sıra stadın yeniden inşa edilmesi hayati önem taşıyor. Stadımızın bir bölümü SİT alanı içerisinde yer alıyor. Buraya bir çivi bile çaktırmazlar. Ancak diğer üç tribünü yapabiliriz. Bana sürekli Yıldırım Demirören'in parasını nasıl ödeyeceğimi soruyorlar. İnönü Stadı'nın, SİT alanı olan bölümün dışında kalan 3 tribününü teker teker yıkıp yeni bir stat oluşturacağız. Dokunamadığımız tribüne de 25 yıllığına 'Milangaz Tribünü' deriz. Başkanın parası çıkmış olur.

Diğer üç tribünün inşaatının finansmanını da Kulüpten karşılamayı düşünmüyoruz. İnönü Stadı'nın tribünlerini yapmaya gönüllü olacak çok kişi var. Bunlara bu tribünleri yaptırır ve isimlerini belli bir süreliğine veririz. Böylelikle güzel bir stada kavuşmuş oluruz. İyi bir stat da hem prestijimizi, hem gelirlerimizi artırır. Ayrıca bunlara ek olarak bir projemiz var.

Kongre üyelerinin sayısının az olduğunu düşünüyorum. Benim hedefim, kulübün 100-150 bin kongre üyesine sahip olması... Şu an giriş aidatı 2 bin lira. Bu, çok yüksek. Bunu 500 liraya düşürebiliriz. Kongre üyelerinin yıllık aidatı da şu an 50 lira. Bu, çok az. Bu rakamı 300 liraya çıkarmalıyız. 100 bin kongre üyemiz olsa ve bunlardan yıllık 300 liradan 30 milyon lira gelir elde etsek, 3 yılda yaklaşık 100 milyon lira ek gelir hedefimize ulaşmış oluruz.''

Murat Aksu, diğer bir soru üzerine de Kartal Yuvası mağazalarının sayılarının çok olduğunu ve bunların çoğunu kapatmayı düşündüklerini söyledi. Aksu, stok, pazarlama, dağıtım gibi maliyetleri yüksek olan küçük küçük mağazalar yerine 3-4 tane büyük mağazanın yeterli olacağını, mağazalar dışında da esas olarak internet üzerinden satış yapılabilineceğini sözlerine ekledi.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

AKSU LİSTESİNİ AÇIKLADI

Murat Aksu, bugün siyah-beyazlı kulübün divan kurulu başkanı Yalçın Karadeniz`e yönetim kurulu listesini sundu.

Beşiktaş`ta 31 Ocak tarihinde yapılacak olağan seçimli genel kurul öncesi başkan adaylarından Murat Aksu, bugün siyah-beyazlı kulübün divan kurulu başkanı Yalçın Karadeniz`e yönetim kurulu listesini sundu.

Yönetim kuruluna aldığı isimlerle beraber Divan Kurulu`na gelen Aksu, listesini bizzat Yalçın Karadeniz`e sundu. Murat Aksu, listesini vermesinin ardından yaptığı kısa konuşmada, "Biz, 15 Ekim`de yine bu salonda seçim çalışmalarına başlamıştık. Bugün de kararlılığımızı ortaya koymak için seçimlerden bir hafta önce yönetim kurulumuzda yer alacak üyelerle beraber listemizi divan başkanlığına sunuyoruz. Beşiktaş`ta birçok ilkleri gerçekleştirmek istiyoruz. Biz, ilk kez iki bayan üyeyi yönetim kurulu listemize aldık. Üç finans uzmanı da listemizde bulunuyor. Aslında seçimde ne yapacağımızdan daha çok 1 Şubat`tan sonra Beşiktaş`ı nasıl yöneteceğimiz konusunda çalışmalar içindeyiz. Kimseyle seçim pazarlığı yapmadık. Pazarlık yapmadan listemizi oluşturduk. Seçimi kazanacağımıza inanıyoruz" dedi.

Aksu, yaptığı açıklamanın ardından yönetim kurulunda bulunan 18 ismi açıkladı. Bu isimler şöyle:

Ali Baransel, Dr. Murat Akdoğan, Yahya Kemal Gencer, Emre Berkin, Merdan Aras, Faruk Pala, Gülengül Altınsay, Bahri Büyükhanlı, Koray Deniz, Mahmut Arslan, Ahmet Nur Çelebi, Dündar Yetişener, Adnan Dalgakıran, Mine Kürkçüoğlu Vargı, Cihat Kumuşoğlu, Ender Çolak, Metin Albayrak, Kadir Kılıç.

Bu isimlerden sadece Mahmut Arslan, özel işleri nedeniyle Mersin`de bulunduğu için liste verme törenine katılamadı.

Murat Aksu ve yönetim kurulu daha sonra gazetecilere toplu görüntü vererek, kulüp binasından ayrıldılar.

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Bu arada Murat Aksu bu gece 23.00'da Kanal 24'de Okay Karacan'in konugu olacakmis. Izlemek isteyenler kacirmasin derim.....

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Evet beyler başkan bu akşam 24 teymiş.

Gönül isterdi daha çok izlenen kanallardan biri olsaydı ama hertürlü giydireceği için YD'ye farketmez

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Murat Aksu'nun Kanal 24'teki açıklamalarını seyrettim.Gerçekten çok güzel projeleri,düşünceleri var.Oluşturduğu yönetim kuruluda tek tek profillerine bakıldığında çok önemli isimler olduklarını anlaşılıyor.Murat Aksu ve yönetimi seçildiğinde Beşiktaş tam anlamıyla profesyonel bir şekilde yönetilecek bir kulüp olacak.31 Ocak Beşiktaş'ımız için bir milat olacak tabiri caizse.Eğer Murat Aksu ve yönetimi seçilirse tekrardan yükselişe geçeriz ama olurda Yıldırım Demirören seçilirse battığımızın ilanıdır.3.büyük olma yolunda malesef hızla devam ederiz.İnşallah aklı selim kongre üyeleri ağır basar seçimde.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Demirören adaylığını açıkladı mı?

Sayfa 1 / 7 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri