1 ile 30 arası toplam 61 sonuç

Konu: Onların ben kalıplarına tükiriyim

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Doğru söylüyorsun da Emre abi sence onlar için gurur o kadar önemli mi? Zaten kızın gösterdiği yırtık bot 2 yıl önce komşuların verdiği zekatla alınmış ablasına ki ikisi dönüşümlü giyiyorlarmış. Hala ne gururundan bahsediyorsun? Ne onuru hala?

Yardıma muhtaçlar hemde fazlasıyla ve yaşamak için doğru düzgün yaşamak için yapılmış bir kurmaca olsa bile bu artniyet aranamaz. Çaresizlik onuru ve gururu yok eder bilirsin..

En basit örnek vereyim bazı arkadaşlar için, testere filminde. Diğer kişinin karnında olan anahtarı almak için delik deşik ediyor elemanımız onur,gurur,acıma nerde tüm o duygular??

Herneyse son olarak ekleyeyim, onlar belki şu ülkedeki bir çok insandan daha çok hakediyorlar lüks içinde yaşamayı..
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    Doğru söylüyorsun da Emre abi sence onlar için gurur o kadar önemli mi? Zaten kızın gösterdiği yırtık bot 2 yıl önce komşuların verdiği zekatla alınmış ablasına ki ikisi dönüşümlü giyiyorlarmış. Hala ne gururundan bahsediyorsun? Ne onuru hala?

Yardıma muhtaçlar hemde fazlasıyla ve yaşamak için doğru düzgün yaşamak için yapılmış bir kurmaca olsa bile bu artniyet aranamaz. Çaresizlik onuru ve gururu yok eder bilirsin..

En basit örnek vereyim bazı arkadaşlar için, testere filminde. Diğer kişinin karnında olan anahtarı almak için delik deşik ediyor elemanımız onur,gurur,acıma nerde tüm o duygular??

Herneyse son olarak ekleyeyim, onlar belki şu ülkedeki bir çok insandan daha çok hakediyorlar lüks içinde yaşamayı..
    Elbette önemli onlar için gurur onur yahu. Böyle saçmalık mı olur? İnsan şu dünyada ne için yaşıyor onuru gururu olmasa? Yardım edecekler daha iyi yaşayacağız diye insan onurundan gururundan vazgeçer mi?

Ben demek istediğimi anlatamıyorum galiba. Benim karşı çıktığım zaten ailelere neden yardım edildiği değil. Yardım edilme şekli. Bak o zekatla alınmış bot var ya, o zekatı veren insan benim için bu aileye yardımda bulunmuş insandır. Video yok, sansasyon yok, tamamen saf duygularla. Videoyu çeken öğretmen bunun böyle olacağını bilerek yaptıysa o da yanlış yaptı. Yardım edilmesini istiyorduysa başka yollardan aileye yardım ettirecekti. Ne biliyim belediye kanalıyla, valilik ya da sosyal hizmetler kanalıyla. Ama televizyon kanallarıyla değil.

Testere filmi örneği ile çok farklı bu bahsedilenler. Birinde canın söz konusu, diğerinde yaşam standartların. O yüzden mukayese edilemez.

Lüks içinde yaşamayı hakediyorlardır muhakkak zaten onlara bir lafım yok. Lafım onların bu hallere düşmesine neden olan politikacılar, yöneticiler, yaşam standartları, televizyoncular vs.

Mesaj Yetkileri