Sayfa 53 / 57 İlkİlk ... 3435152535455 ... SonSon
1,561 ile 1,590 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

Quote Originally Posted by snaru View Post
    Bence birşey bilmiyorsan bu kadar konuşma ülkeler arasında pc oyun farkı 1-2 tlyi geçmiyor. Ben bu işi yapıyordum artık bıraktım. Çünkü kâr yoktu. Sadece ps3 ve xbox oyunları farkediyor oyüzden bence biraz daha araştır sen. Şahsen ben orjinal oyun taraftarıyım. Ayrıca senin politika dediğin sömürmekten başka değil. Sen bu kafayla ticaret hayatında naparsın bilmiyorum helede müşteriyle haşır neşir bi işin olursa
    ülkeler arasındaki fark mı? sen bu ülkedeki gümrük vergisinin ne kadar olduğunu biliyormusun? FM 2010 Amerika satış fiyatının yanlızca 23 $ olması neyi ifade ediyor acaba. İşi bırakma sebebin de (ki buda bir muamma bence) bu olmasın sakın.Kar edebilmek için satılıyo o oyunlar o kadar paraya! Ticaret insanı olsan yurtdışından aldığın ithal mal için ödenen vergiden haberin oldurdu!
    Basit bir örnek X-box 360 Türkiye satış fiyatı 900 Tl D&R'da doğrumu!Peki İngiltere satış fiyatı ne kadar aynı ürünün.Yanlızca 130 Pound.Peki oradan 10 tane alıp gümrükten geçirmeye çalış bakalım kaç para ödeyeceksin.Yada şöyle sorayım aynı ürün neden orada bu kadar ucuzda burada bu kadar pahalı. Bilmem anlatabildim mi!!!!

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Türkiye'de "satış rekorları" kıran Crysis'in satışları bilişim 2008'de Aral'ın CEO'sunun açıklamasına göre 10.000'in biraz üzerinde. Bilişim 2008( Ekim ayında gerçekleştirildi.) oyunun çıkmasından yaklaşık bir yıl sonra(oyun 2007 Kasım ayında çıktı.) yapıldı. Crysis oyuncusunun FM oyuncusundan daha fazla olduğu ve oyunun 35 TL gibi bir fiyata satıldığını düşünürsek FM'nin Türkçe olsa bile 10.000 sayısına varması imkansız gibi duruyor.

FM Orjinal Fiyatları Çok pahalı 120 TL'ydi yanlış hatırlamıyorsam her FM seven bu fiyatı karşılayamaz Orjinal CD fiyatları çok uçuk bence fiyatları indirseler onlar karlı olur zarara girmez.

4. Default

Quote Originally Posted by sirmahony View Post
    ülkeler arasındaki fark mı? sen bu ülkedeki gümrük vergisinin ne kadar olduğunu biliyormusun? FM 2010 Amerika satış fiyatının yanlızca 23 $ olması neyi ifade ediyor acaba. İşi bırakma sebebin de (ki buda bir muamma bence) bu olmasın sakın.Kar edebilmek için satılıyo o oyunlar o kadar paraya! Ticaret insanı olsan yurtdışından aldığın ithal mal için ödenen vergiden haberin oldurdu!
    Basit bir örnek X-box 360 Türkiye satış fiyatı 900 Tl D&R'da doğrumu!Peki İngiltere satış fiyatı ne kadar aynı ürünün.Yanlızca 130 Pound.Peki oradan 10 tane alıp gümrükten geçirmeye çalış bakalım kaç para ödeyeceksin.Yada şöyle sorayım aynı ürün neden orada bu kadar ucuzda burada bu kadar pahalı. Bilmem anlatabildim mi!!!!
    Sen şaka mısın arkadaşım?! Bir kere amerikan oyun getirmeye kalktığında 1 ayda gelirse öpte başına koy. Avrupadan bahsediyorum ben. Fiyatlar tam aynı olmasa bile kargo olayı var. Ayrıca Xbox ile kıyaslama yapma burada Xbox'ı bedavadan dağıt istersen garantisi yok Türkiye için.

Ya zaten aslında düşündüm Turksportal bence rest felan çekmesine hiç gerek yok zaten ben aralarında bazıları SI'yi savunuyor ona üzülüyorum dedim. En büyük rest orjinal oyunu alıp steam'de aktif etmek. Çünkü Steam'de oyunu kaç saat oynadığını yazıyor. Zaten SI istatistikleri bukadar çok seviyorsa gelecek senede nolcağını az çok tahmin ediyordur. Çünkü bir insan oyuna para verip bugüne kadar sadece 10dakika oynadığıysa bir terslik vardır bu durumda. Sonuç olarak tek umudumuz belki yeniden Turksportal ailesi bu duruma el atıp kendi çabalarıyla Türkçe yama yapar. Şahsen bende bu sefer gönüllü olarak yardımcı olmak isterim eminimki diğer arkadaşlarda yardımcı olmak ister. En azında belki bir nebze olsun SI'ye şunu ispatlarız onlar bize Türkçe'yi vermesede biz koyarız gibi.

Si yapmiyor sizde yapmiyorsunuz onca yıl hep türkçe yamaları bu siteden indiriyordum ama bu yıl ilk defa baska sıteden ındırdım türkçe yama yapinca baska sitelere yönelmiyelim
    Last edited by rammstein7 : 26.Ocak.2010 at 00:55

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

Öncelikle amerikadan oyunun gelmesi için bir ayın geçmesi fiyatının 23$ olduğu gerçeğini değiştirmez.Aynı şekilde X-Box içinde geçerli bu.Benim anlatmaya çalıştığım şey aradaki fiyat farkı.Sonuçta kullanılan ürünler aynı ama neredeyse 2 katı fiyat farkı var aralarında.Sonuçta burada satılan ile oradan satılan arasında hiç bir fark yok değil mi?Önce okuduğunu anlamak lazım.
    not: D&R artık garanti kapsamında satıyor X-Box'ı.

7. Default

ya arkadaşım bana okuduğunu anlatmaktan bahsediyorsun. Git amerikada yaşa ozaman. Amerikadan buraya kargoyla getirmekten bahsediyorum. Kargo bedavaya mı getiriyor?Ayrıca Xbox garantisi değil o. Dnr, teknosa ve mediamrkt'te satılıyor fakat xbox garanti yok satan firmaların garantisi var. Yanlışlık olmasın. Ayrıca kimse kusura bakmasın onun vergiyle alakası olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa sadece fm'de olmazdı. Bu fiyat farkı. Ayrıca Steam'de mi gümrük vergisine takılıyor? Peki neden mw 2 avrupa fiyatı ile Türkiye fiyatı arasında 1-2 Tl fark var? Nese bunların bir önemi yok madem SI böyle birşey yaptı. Bence artık Turksportal'a yüklenmek yerine çalışmalarında yardımcı olalım.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Amerikadan değilde Tokya'dan ürün getirttim yanlış hatırlamıyorsam 1 haftada gelmişti İstanbul'a. Amerikadan alınacak ürünlerin aylar sonra geleceğini zannetmiyorum. Bence yurt dışında fiyatların daha ucuz olması vergilerden kaynaklanan birşey. Zamanında zavviden 46 liraya aldığınız oyun için vergimi ödedi sanki buradaki kişiler. Bir nevi kaçak getirmiş oluyoruz.

Fiyat konusu firmadan firmaya değişiyor. FM ve onun kafadakiler 90 liraya satıyor EA gibi battı batacak denilen firmalarda 44.90a satıyor.(fifa 2010) Hem vergilerin hemde firmaların kafa yapısından kaynaklanıyor bence.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

FM'yi alacak adamlar genelde hastası olduğu için pahalı satılıyor.

10.000 oyun bugüne kadar satılmadıysa bundan sonra da satılmaz SI kesin bişey söylesin TSI de ona göre hareket eder Türkçe için .

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

ya arkadaşım bana okuduğunu anlatmaktan bahsediyorsun. Git amerikada yaşa ozaman. Amerikadan buraya kargoyla getirmekten bahsediyorum. Kargo bedavaya mı getiriyor?Ayrıca Xbox garantisi değil o. Dnr, teknosa ve mediamrkt'te satılıyor fakat xbox garanti yok satan firmaların garantisi var. Yanlışlık olmasın. Ayrıca kimse kusura bakmasın onun vergiyle alakası olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa sadece fm'de olmazdı. Bu fiyat farkı. Ayrıca Steam'de mi gümrük vergisine takılıyor? Peki neden mw 2 avrupa fiyatı ile Türkiye fiyatı arasında 1-2 Tl fark var? Nese bunların bir önemi yok madem SI böyle birşey yaptı. Bence artık Turksportal'a yüklenmek yerine çalışmalarında yardımcı olalım.

zaten öyle bir fırsatı bulupta bu ülkede kalacak kimse yoktur bence ülkedeki yaşam şartlarına bakarsan!!
    olay oyunu oradan alıp kargo vs. getirtip burada oynamak değil sadece aradaki fiyat farkı,doğru ya da yanlış emin olmasamda steam ülke içinde vergi veriyor fakat zavvi vermiyor. steam ilk kurulduğu günden beri ülke içinde satış yapıyor sanırım (pek dijital alışveriş yapmam da) yanlışmıyım?üstelik sadece fm ile ilgili değil bugün almak istediğin onlarca oyun türkiyede 80-90 liraya satışa çıkarken avrupada ortalama 17-25 € arasında fiyatlara satılıyor.bütün olay gümrükte alınan %25'lik lüks vergisinde bitiyor.neden artık ticaret yapmadığın belli bence,vergilerden bile bihaberken....saygılar...

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by utku_hagi View Post
    10.000 oyun bugüne kadar satılmadıysa bundan sonra da satılmaz SI kesin bişey söylesin TSI de ona göre hareket eder Türkçe için .
    Hagi bundan sonra Turksportal'ın da Türkçe işine gireceğini sanmam Mart geldi nerdeyse. İnsanlar 2-3 ay sonra zaten oyundan yavaş yavaş sıkılmaya başlıyor, yeni oyunun hayalini kuruyor.

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    Hagi bundan sonra Turksportal'ın da Türkçe işine gireceğini sanmam Mart geldi nerdeyse. İnsanlar 2-3 ay sonra zaten oyundan yavaş yavaş sıkılmaya başlıyor, yeni oyunun hayalini kuruyor.
    Birader neyin sıkılması. Oyunu oynamak için 10.3 yamasını bekliyorum. Bundan sonra oyunu en son yama çıktıktan sonra alacağım zaten

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by Vassili Zaitsev View Post
    Birader neyin sıkılması. Oyunu oynamak için 10.3 yamasını bekliyorum. Bundan sonra oyunu en son yama çıktıktan sonra alacağım zaten
    Dikkat edersen Mart+3 ay= Haziran demişim. Haziran'dan itibaren dediğim gibi çoğu kişi artık yama vs. yapmayı bırakıyor. Senelerdir olan bu.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Hani benim zaten pek ümidim yoktu ekleneceği yönünde ki eklenmeyecek gibi de duruyor. Eklenmese de oyunun ne kadar sattığını öğrenebilme şansımız var mı acaba? Ya da nereden öğrenebiliriz?

arkadaşlar şimdi 2 taraftan bakcak olursak 70.000.000 nüfuslu ülkede 10.000 oyun satamayan firma kılını kıpırdatıpta birşey yapmaz adamlar haklıdır ne diyelim korsan oyun çok yaygın birde bizim tarafımızdan bakarsak ülkenin fahiş vergileri yüzünden oyun çok çok daha pahalıya satılıyor alamıyoruz maddi durum el vermediğinden sigames bunu görmeyecek kdr kör değil herhalde türkiyeden bir gönüllü komite oluşsa sigames dil dosyasını oyun başlamadan onlara verse onlarda çevirip sigames'e teslim etse ne sigames bundan bir zarar görür ne de oyun satışları bu kadar düşük kalır sonuçta oyunu görenlerin %90'ı ingilizce oyunun sadece textlerden oluştuğunu söyleyip oyunun yüzüne bile bakmıyorlar oysaki türkçe olsa oyunu oynayanların sayısıyla birlikte satış miktarıda artcak benim anlamadığım neden buna yanaşmıyor sigames ?

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Yukarida da yazmistim. Belki gounuzden kacti.

BGS, yani CM'in yapimcilari, calisanlarinin %80'ini isten cikartti.

Bundan boyle oyunun kodlanma isi Cin'de yapilacak. Bunun nedenini Turkce'nin cikartilmasina ve Turkiye'de ucuza satilmasina baglayamayiz tabii ki. Ancak bir gercek var ki BGS yeterli gelir uretmiyor ve maliyet dusurmek icin mevcut calisanlarini isten cikartip, cok daha dusuk maliyet ile calistirabilecegi iscilerle calisacak bundan sonra.
    işten çıkardı? bgs yi takip etmenizi öneririm. kadrosal değişimler oldu.. daha da iyisi hedeflendiğinden seneye.. Çin'de değil Japonya yalnız! Orada yapılmayacak stüdyo Londra da..(Şirket sadece ortak konumunda ki yerini sağlamlaştırdı)Ve bu satın alma süreci yüzünden çürük eleman diye tabir edilecekler ayıklandı ve kalanlar yükseltildi veya "square-enix" in diğer alanlarında çalışanlar bazlı bir yerine getirme yaşandı.[bilenler bilir dünyanın en çok satılan oyunlarından birinin Final Fantasy serisinin yapımcısı]

CM FM karşılaştırması değil fakat CM nin %80 olayından söz etmeniz şaka gibi geldi,açıklama gereği hissetmemin tek nedeni budur.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ayseeg View Post
    işten çıkardı? bgs yi takip etmenizi öneririm. kadrosal değişimler oldu.. daha da iyisi hedeflendiğinden seneye.. Çin'de değil Japonya yalnız! Orada yapılmayacak stüdyo Londra da..(Şirket sadece ortak konumunda ki yerini sağlamlaştırdı)Ve bu satın alma süreci yüzünden çürük eleman diye tabir edilecekler ayıklandı ve kalanlar yükseltildi veya "square-enix" in diğer alanlarında çalışanlar bazlı bir yerine getirme yaşandı.[bilenler bilir dünyanın en çok satılan oyunlarından birinin Final Fantasy serisinin yapımcısı]

CM FM karşılaştırması değil fakat CM nin %80 olayından söz etmeniz şaka gibi geldi,açıklama gereği hissetmemin tek nedeni budur.
    Ingilizceniz varsa okuyabilirsiniz.

http://www.gamasutra.com/php-bin/new...asutra+News%29

Bunu okuduktan sonra yazdiklarimdan farklı bir sonuca varırsanız konuşuruz.

Siz hala Türkçe Manager mi bekliyorsunuz? okul harçlığımı biriktirdim bu oyun için harcamadım yemedim kenara koydum tek istediğim Türkçe çıkmasıydı bekledim Türkçe çıktıktan sonra alırım diye 2-3 hafta geçti yok 1 ay geçti yok

gittim 5 TL ye aldım oyunumu paranın üstü ise hala duruyor Türkçe çıkartırlarsa alacağım için önce ki mesajları okumadım açıklama yapıldıysa özür dilerim ancak adam havadan reklam yaptılar birçok forumda birçok sitede...

millet gitti aldı oyunu şimdi firma kendini korsanın %5 i kadar orjinal satsın diye savunuyor peki bardağın diğer tarafı istenen rakam geçmiş orjinal satışın 10 katından fazla satış yapılması ve bunu oyunun çıkmasına az bir süre kala söylüyorlar ve hala çıkartmıyorlar Türkçe'yi 10.000 rakamında çıkacak dendi 10.000 rakamı +yapım süresi denmedi bu durumda Türkçe'nin hazır olması gerek. hazırladığın Türkçe'yi de oyuna eklemek zor olmasa gerek 10.000 satışı beklemek saçmalık bu durumda.

ben söz verdiğim için paramı ayırdım duruyor bir kenarda ama firmanın Türkçe'yi çıkartcağını sanmıyorum ve bu sitenin imajına da zarar verdi oyunun resmi sitesi kullanıcılarına yardımcı olamazken rakip site kısa sürede hazırladı yamayı yani abartıldığı kadar zor bir şey değil bende farklı oyun Türkçeleştirmelerinde yer aldım evet çok sıkıcı bir işlem ancak zor değil ve siz gerçekten çok profesyonel bir ekip kurup hazırlıyorsunuz yamayı buda işleri daha da kolaylaştırıyor.

bence yapımcı firmanın en başta rakamı düşürmesi gerekir yoksa 10.000 rakamına ulaşılmaz sen bir anda 10 kat arttıramazsın satışları ama bu rakam bu sene 2-3 kat artar seneye 4-5 kat öbür sene herkes elini cöbüne atar.

bir açıklama gelmeli kesin çıkacak veya kesin çıkmayacak diye aksi taktirde sitenin imajı zedelenecektir... şunu söyleyeyim rakip sitede çok daha aktif artık birçok kişi Turksportal'da birşeyler paylaşmıyor bir açıklama yok yeni birşey yok bu işten en çok kaybeden bence TURKSPORTAL'dır...

NOT: yukarda da belirtiğim gibi eğer bir açıklama geldiyse kesin bir açıklama özür dilerim geçmiş mesajları okumadım...

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

İsminden ne kadar ciddi bir kaynak olduğu anlaşılıyor.

Quote Originally Posted by medievil View Post
    bana mı dedin?

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Yok sana demedim yukarıdaki linke dedim.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

TRT'de bir program var şu anda, bilgisayar oyunlarıyla ilgili. Tavsiye ederim. Programda 15 milyon oyuncu olduğu söylendi Türkiye'de ne kadar doğru bilmiyorum ama SI bu durumda büyük hata yapıyor. Programda oyun fiyatlarının pahalı olması bizim gibi ülkelerde korsan satışları arttırdı deniyor, diyen de Radikal gazetesinin bir yazarı.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Btmiş.......

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Haber gamesindustry.biz'den kopya.

Gamesindustry.biz'den okumak icin uye olunmasi gerekiyor. Kolaylik olsun diye bu siteyi verdim. Ayni haberi veren yuzlerce farkli site bulabilirsin, tabii ararsan.

27. Default

Sırf Türkçe dil eklenmediği için oyunu oynamayı bıraktım. Normalde ingilizcesi ile oynuyordum lakin bundan sonra Türkçe çıkmadığı sürece ne bu oyunu alırım ne de oynarım...

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

hocam yazıktır be bu zihniyet bizde olduğu sürece hiç kimse türkçe oyun beklemesin...yok '' ben aldım ama çıkarmadılar'' yok ''çıkarsınlar ondan sonra alıcam'' yok ''türkçe çıkarmadılar ben artık oynamıyorum''...ayıptır be sizce bu adamlar sizin oyunu oynayıp oynamdığınızla mı ilgileniyor.bu insanların asıl baktığı şeyin satış rakamları olduğunu neden kimse anlamıyor.kişisel olarak oyun için vermiş olduğun 45 ile 90 tl arası para ''sen'' ödediğin için bu adamların türkçe yapmak için harcayacağı parayı karşıladığını falan mı zannediyorsunuz!! her zaman ''benmerkezci''düşünce ile haraket edersek bu oyun veyahut başka bir oyun için türkçe ile kim uğraşır ki.''ucuz olsun,türkçe olsun,alırız'' mantığını geçin hepimiz biliyoruz ki adamlar türkçe çıkarsa orjinal alım yine yükselmeyecek.öncelikle beleşçi mantığımızdan kurtulmalıyız ki yatırım yapmayı düşünsünler.fakat hala daha 5 tl'ye korsanının alındığı bir oyun için 20 tl bile olsa kimsenin alacağını zannetmiyorum.hani nerede imza atan 9500 kişi???kaç tanesi aldı oyunu.oraya imza atmakla bitmiyor hiç birşey.ben şundan eminim ki satış rakamı 9000 rakamın geçsin türkçe yapılacak.ama 3000 bile olduğunu zannetmiyorum.keşke sayıyı öğrenebilseydik...son olarak boş konuşmaktan başka birşey yapmaktan başka bir şey ile uğraşmayan arkadaşların en azından olayın ticaret boyutunu düşünmelerini isterim...saygılar...

29. Default

Quote Originally Posted by sirmahony View Post
    hocam yazıktır be bu zihniyet bizde olduğu sürece hiç kimse türkçe oyun beklemesin...yok '' ben aldım ama çıkarmadılar'' yok ''çıkarsınlar ondan sonra alıcam'' yok ''türkçe çıkarmadılar ben artık oynamıyorum''...ayıptır be sizce bu adamlar sizin oyunu oynayıp oynamdığınızla mı ilgileniyor.bu insanların asıl baktığı şeyin satış rakamları olduğunu neden kimse anlamıyor.kişisel olarak oyun için vermiş olduğun 45 ile 90 tl arası para ''sen'' ödediğin için bu adamların türkçe yapmak için harcayacağı parayı karşıladığını falan mı zannediyorsunuz!! her zaman ''benmerkezci''düşünce ile haraket edersek bu oyun veyahut başka bir oyun için türkçe ile kim uğraşır ki.''ucuz olsun,türkçe olsun,alırız'' mantığını geçin hepimiz biliyoruz ki adamlar türkçe çıkarsa orjinal alım yine yükselmeyecek.öncelikle beleşçi mantığımızdan kurtulmalıyız ki yatırım yapmayı düşünsünler.fakat hala daha 5 tl'ye korsanının alındığı bir oyun için 20 tl bile olsa kimsenin alacağını zannetmiyorum.hani nerede imza atan 9500 kişi???kaç tanesi aldı oyunu.oraya imza atmakla bitmiyor hiç birşey.ben şundan eminim ki satış rakamı 9000 rakamın geçsin türkçe yapılacak.ama 3000 bile olduğunu zannetmiyorum.keşke sayıyı öğrenebilseydik...son olarak boş konuşmaktan başka birşey yapmaktan başka bir şey ile uğraşmayan arkadaşların en azından olayın ticaret boyutunu düşünmelerini isterim...saygılar...
    Sen takvime bakmıyorsun galiba. Devir orta çağ değil haberin olsun. hani bilmiyorsan söyleyeyim.sizin orada hala commodore 64 falan var galiba Ben sana söyliyim burada 2010 yılındayız sizin orası hangi yılda bilemem devir müşteri devri. Tekel değil. Senin gibi sürü psikolojisini felsefe olarak kabullenmiş insanlar yüzünden onlar istedikleri gibi bizle oynuyor. Tüketici bilinci diye birşey var. Asıl Türk milletinde beleşcilik yerine Tüketici bilinci yok. Beleşi her millet sever. Bunu kafana koy bikere. Bilmiyorum yurtdışına çıkma imkanın oldumu? Ama o Türkiyede beleş bir şey için gördüğün izdihamlar, herşey amerikada fransada italyadada yaşanıyor ben bizzat gördüm. Banane ben almam derim fikrimide paylaşırım orası kimseyi ilgilendirmez. Firmayla ilgili şikayetimide yazarım orasıda kimseyi ilgilendirmez. Sen galiba çin olayını bilmiyorsun adamların ligini koymadılar diye ambargo yedi resmen. Oralarda senin gibi düşünenler yok işte. Ben gidin Sigamese yürüyüş yapında demiyorum. Bir müşterinin en büyük protestosu ya oyunu oynamamaktır yada birdahaki yıl satın almamaktır. Çevresinede bunu yaymaktır. Azcık dolaş nette bak tüketici konularına falan bilinçlenirsin biraz. Yurtdışındaki fiyatları söyliceğine onların tüketici düşüncelerini araştır. Senin gibi napalım adamlar böyle yaptı böyle oldu demiyorlar. Hem şunuda söylemek istiyorum bazı oyun dergilerinde Top 10 listelerine baktım. 1. sırada Cm 2010 var. İşte bu protestodur. Bunları bence iyice bir kavra sonra düşüncelerini paylaş. Ben biliyorumki bu insanlar gerçekten yapıcakları için değil kızgınlıktan buraya öyle şeyler yazıyorlar. bir umutlada olsun oyunu aldılar. Hatta hiç oynamayanlar bile Türkçe çıksın diye aldılar. Ama rakam yetmedi. İnsanlar burada sadece düşüncelerini paylaşıyorlar. Hee Turksportal'ı suçlarlarsa birşey diyemem ama onlarda bunun olmıcağını bilmiyordu sonuçta. O yüzden bence tüketicinin düşüncesine önem ver. Hee ayrıca bir not düşeyim belki bilmezsin Electronic Arts diye dünyaca büyük bir firma var. Onlar ne açıkladı biliyor musun? Dünyada korsana karşı olmak imkansız onun yerine insanlar korsan alsın ama oyunu beğenirlerse orjinalinide alırlar. Ve sonuç olarak fifa 2010 piyasaya geldi orjinalinde grafikler süper ama korsanında berbat çünkü görsel kısımları dlc olarak update etmeyi uygun gördü. Araştır bul googledan bu haberi.

Sen takvime bakmıyorsun galiba. Devir orta çağ değil haberin olsun. hani bilmiyorsan söyleyeyim.sizin orada hala commodore 64 falan var galiba Ben sana söyliyim burada 2010 yılındayız sizin orası hangi yılda bilemem devir müşteri devri. Tekel değil. Senin gibi sürü psikolojisini felsefe olarak kabullenmiş insanlar yüzünden onlar istedikleri gibi bizle oynuyor. Tüketici bilinci diye birşey var. Asıl Türk milletinde beleşcilik yerine Tüketici bilinci yok. Beleşi her millet sever. Bunu kafana koy bikere. Bilmiyorum yurtdışına çıkma imkanın oldumu? Ama o Türkiyede beleş bir şey için gördüğün izdihamlar, herşey amerikada fransada italyadada yaşanıyor ben bizzat gördüm. Banane ben almam derim fikrimide paylaşırım orası kimseyi ilgilendirmez. Firmayla ilgili şikayetimide yazarım orasıda kimseyi ilgilendirmez. Sen galiba çin olayını bilmiyorsun adamların ligini koymadılar diye ambargo yedi resmen. Oralarda senin gibi düşünenler yok işte. Ben gidin Sigamese yürüyüş yapında demiyorum. Bir müşterinin en büyük protestosu ya oyunu oynamamaktır yada birdahaki yıl satın almamaktır. Çevresinede bunu yaymaktır. Azcık dolaş nette bak tüketici konularına falan bilinçlenirsin biraz. Yurtdışındaki fiyatları söyliceğine onların tüketici düşüncelerini araştır. Senin gibi napalım adamlar böyle yaptı böyle oldu demiyorlar. Hem şunuda söylemek istiyorum bazı oyun dergilerinde Top 10 listelerine baktım. 1. sırada Cm 2010 var. İşte bu protestodur. Bunları bence iyice bir kavra sonra düşüncelerini paylaş. Ben biliyorumki bu insanlar gerçekten yapıcakları için değil kızgınlıktan buraya öyle şeyler yazıyorlar. bir umutlada olsun oyunu aldılar. Hatta hiç oynamayanlar bile Türkçe çıksın diye aldılar. Ama rakam yetmedi. İnsanlar burada sadece düşüncelerini paylaşıyorlar. Hee Turksportal'ı suçlarlarsa birşey diyemem ama onlarda bunun olmıcağını bilmiyordu sonuçta. O yüzden bence tüketicinin düşüncesine önem ver. Hee ayrıca bir not düşeyim belki bilmezsin Electronic Arts diye dünyaca büyük bir firma var. Onlar ne açıkladı biliyor musun? Dünyada korsana karşı olmak imkansız onun yerine insanlar korsan alsın ama oyunu beğenirlerse orjinalinide alırlar. Ve sonuç olarak fifa 2010 piyasaya geldi orjinalinde grafikler süper ama korsanında berbat çünkü görsel kısımları dlc olarak update etmeyi uygun gördü. Araştır bul googledan bu haberi.

artık bu devirde ipler tüketicinin elinde her zaman müşteri haklıdır.

Sayfa 53 / 57 İlkİlk ... 3435152535455 ... SonSon

Mesaj Yetkileri