Originally Posted by
sirmahony
öncelikle bahsettiğimiz olayın hala daha ticaret ile ilgili olduğunu idrak edememen hem bence daha çocuk olduğunu hemde bugüne kadar ticaretle ilgili hiç bir şey yapmadığın,herhangi bir işte çalışmadığın izlenimi uyandırdı bende.sen tüketicisin tamam FAKAT oyunun orjinalini almadığın için aslında yaptığın çalıntı mal almak.bunu bile idrak edememiş olman aslında ne hakkında konuştuğunu bile bilmediğin anlamına gelir.Senin baktığın o oyun dergilerindeki satış rakamlarının aslında sadece reklam olduğunu anlamamışsın.Bu rakamların çoğu sadece satış arttırmak içindir.Yaklaşık 6 yıl Amerika'da yaşadım.Orada da bir şeyin fiyatını ucuzlatırsan izdiham oluyor.Bunun olmaması zaten imkansız.Fakat bu şey aldığın ürünün kalitesinede yansır.Cm 2010 fiyatı düşük tuttu.Bu hem piyasada SI ya kaptırdığı yeri geri almak,hemde akmasada damlar hesabı yapıp ne kazansam yeter demek içindi.aldığın oyun seni tatmin etmiş olabilir ama beni etmedi.ayrıca çin'in protesto etmesi adamları etkilemiştir çünkü orada bu adamlar ORJİNAL oyun satıyor.1 milyarın üzerinde bir nufüsu gözardı edemezsin.çevirmesi çok zor olduğu için (çincede harf yoktur 3000'in üzerinde kelime vardır) dil seçeneği yok.O bahsettiğin Electronics Arts her yıl onlarca oyun yapıyor.SI ise yılda sadece 1 tane oyun yapıyor.ben buraya yorum yaparken oyunun orjinal alanlara hitaben konuşmadım.fakat konunun senin üzerinde yaptığı etki ile rahatlıkla senin ORJİNAL değil korsan oyun kullanıcısı olduğunu söyleyebilirim.Hani bir lafımız vardır ''yarası olan gocunur''diye.Bilmem anlatabildim mi???