oldukça sert bır yazı olacagını simdiden belirteyim. Vurdugolun yazdıklarına birebir katılıyorum ve perpetua arkadasın bırcok forumda olmayan bır sekılde yardımcı olmaya calısmasını tebrık edıyorum, çünkü birçok forumda genelde elestırıye karsı yaylım atesı yapılır ve dırek savas ılan edilir ancak perpetua en azından mantıklı acıklamalar yapmaya ve yardımcı olmaya calısmıs kendısıne bundan dolayı tebrık ederım.

Yanılmıyorsam 98'den berı cm-fm serisini takip ederim. Bu oyunla ilgili bir suru eleştri olmustur ve bunların ne kadarının sportsinteractive tarafından dikkate alındığı tartışılır. Bence vurdugolun suclu veya hatası olan kimdir sorunun asıl amacı, hata turksportal ekıbınden mı yoksa ıngıltereden mı kaynaklanıyor olmalı. Cunku bız offical forumda kardesım berkın arslanı real madrıd, hakan baltayı lyon, servetı manu, barosu çelsi-barca-milan, telloyu totnım,gs altyapısında adını sadece fmde gordugmuz yası 20e gelmıs arkadasları almeyra vs ıstıyor dedıgımızde o bızım sorunumuz degıl, reputıtıonları turkıye lıgı arastırmacıları ayarlıyor onlara sorun diyebilirler.( ben bu transfer sacmalıgını turkıye lıgındekı takımların yada turkıye lıgınde oynayan oyuncuların rep. fazlalıgına bağlıyorum).

Öncelikle oyun bu halıyle turkıye lıgı tam bır sacmalıktır. Eger kı arslan berkını realın alması sızın ıcın mantıklı ve olabılır ıse sızın gorusunuze saygı duyarım. Ancak futboldan anlamadıgınız tartısma goturmez bır gercek olur. Aynı sekilde hakan baltanın lyona gıtmesı gıbı bı suru ornek cogaltabılırım. Ki aslında bunların olma ıhtımalı yok deıldır vardır. Standart sapması cok dusuk olmakla bırlıkte mumkunatı vardır mantıklı sebeplere oturtulabılır. Ancak oyun acıldıktan 3 ay sonra oluyorsa ve bunların bır kısmı dırek oyun basladıktan sonra bır kısmı ıse takımlar tarafından bı kac hafta takıp edılıp alınıyorsa burda bır mantık hatası var demektır.

Berkin arslan konusuna gelirsek.Ben Gs altyapısnın maclarını bugunkü u-14 (biraz daha gelecek vaad ediyor) ve u-16 macları dahil olarak bır kac macını ızlemıs bırısıyım.Sanırım kasım ayında ilk olarak bu senekı u-18'i ızledım ve cetın gungor sag bek dısında (emre colak yoktu) maalesef hiçbir arkadasın gs standartlarında olmadıgını dusundum ki çetin gungorun de gs'de cok bı sansı olacagı kanısında deılım ancak 1 ligde top kosturabılır yada gs de en fazla yedek bekler bırkac sene. Ondan dolayı arslan berkini, anılı, cemı, ozgurcan-cafercan super ıkılısının (super ıkılı dıyorum cunku yanılmıyorsam 2 senekı fm de o ıkılı 50 gol 20 asıst rakamlarını cok rahat asabılıyordu.) abartılmıs oldugunu ve bu tıp bı suru turk oyuncu oldugunu dusunuyorum. Bunlar benım gorusum bunlara katılamamak hakkınızdır ve bunlar tartısılabılınır cunku bu tum ulkelerde soz konusu bu yuzden turkıye lıglerı arastırmacılarına yuklenme hata olacaktır. Eski oyuncular shaktar 3 lüsünü de gordu max'i lopezi de gordu de la cuesta'yıda tsigalko'yuda gordu. Ondan dolayı bu oyuncu abartılmıs bu oyuncu
zayıf bırakılmıs konusunda kı tartısmalar doğaldır ve surer. Arda konusunda da benım bır cok elestırım var balance crossıng strange gıbı bı suru değer bence yanlıs ancak bunlar ufak seylerdır. A.B. konusuna geri dönersek yanılmıyorsam Berkinin pa' sı ardaya yakındı 10.2 de sımdı de benzer oldugunu dusunursek şöyle bir mantık kurabılırız: ardaya barca talıp ve bu sıze cok buyuk sacmalık gelmıyor o zaman berkine de ardaya yakın pa lı bır oyuncu olarak realın talıp olması sacma gelmemelı. Ardayı herkez ızlıyor ve kendını en azından turkıyedekı futbol severler nezdınde kanıtlamıs bır oyuncu ve uluslararası arenada gs ve mıllı takımla oynadıgı maclar ortada. Berkinin kendını ıspat ettıgı bır alan yok ve dunya tarıhınde genc yasta barca veya real tarafından alınan turk oyuncu yok. Bunun gibi birçok ornek var berkınde telloda hakanda ahmette mahmutta kalmayalım bu gıbı bır suru sacmalık var. bu sorun sızden mı kaynaklanıyor ıngıltereden mı bılmem ama bı sorun var ve bu sorun turkıye lıgını oynanamaz kılıyor.

Yukardaki konular tartısılabılınır ve mazeretler surulebılır seylerdır. Sadece oyunu daha ıyıye goturmek ıcın yapılan konusmalardır. Şimdı ise tartısmaya açık olmayan,cevap beklemediğim ve açık bir şekilde işini iyi yapmayan arkadaşların yapmış olduğu en kibar manada yanlışlıkları dile getireceğim. Aydın Yılmaz diye bir futbolcu var arkadaşlar haberiniz yok. Bu arkadaşımız Gs'de oynardı bir zamanlar siz o zamanlar küçüktünüz hatırlamyabilirsiniz. Bu arkadas sağ açıktı. solda ve forvette de oynayabılırdı. Hatta Gs nin mucize Şampiyonluğunda Konyada sol taraftan attığı gol unutulmazdı. Anlaşılan o gol bazı Gs araştırmacılarını o kadar etkilemiski onun natural yeri sol açık gibi gösterilirken sağ taraf 2. plana atılmış. Arda Turan da sol tarafta rahat değilmiş aynı arkadaşlara göre. Bunca sene zordan oynamıs, ondan dolayı başarısız olmus ve bu sene asıl yeri olan ortaya geçerek asist ve gol patlaması yaşamış. Şimdi bu yazdıklarıma cevap beklemiyorum ki bundan sonra zaten yazı yazacagımı dusunmuyorum cunku forumda uzun vakıt tartısmalara gırecek vaktım ve ıstegım yok. Arda ve aydının pozisyonları tartısmaya AÇIK DEĞİLDİR. Bunun sorumlusu ilk etapta turkıye lıgı gs arastırmacısı gibi gelmekte bana. Eğer değilse, kardeşim sen burda yazmısın ama bız yaptık yolladık merkez boole yapmıs diyecekse şimdiden özür dilerim bu yazının baska versiyonunu official sitede yazarım. Ve bu olaylar oyunun ilk versiyonundan beri boyle hadi hata oldu diyelim kardesim hiç mi farketmiyorsunuz aydın sağda arda solda natural değil. Bunda sorumlu kımse açık şekilde bu oyuna zarar veriyor ve işini yapmıyor.
bu arada
''Salukvadze'yi Manchester United'ın alması mı yoksa Tello'yu Tottenham'ın alması mı abestir? Yanıtınızı duyuyor gibiyim'' diyen 19 yasında ki eskisehirspor arastırmacısı kardeşim tabıkı manu nun ısmını duymadıgım gurcu arkadası alması daha MANTIKLIDIR ukala arkadasım. Manu tarihinde böyle transferlerin ornegı coktur ama 2. sınıf 30 yasında ve ulusal takımında buyuk bır basarı yasamamıs guney amerıkalı bir oyuncuyu tottenham'ın veya baska bır Pl takımının 7-8 m eurolara turkıyeden aldıgı gorulmemıstır. Umarım futbol bılgının gelısmesıne yardımcı olmusumdur genc kardesim.