enteresan degıl. senın sevıyende cevap verıyorum neden şaşırdın ki ?
ben senın futbol bılgıne laf edebılcek kapasıteye sahıbım buna emın ol fakat bu sekılde yapılan bır tartısmada bunu ıspat edemem ama sunu bıl ben 9 yasında bayern munıch alt yapı antremanlarının kasetlerını ızleyerek futbolu eski bir mıllı futbolcudan oorendım,antronerlukle ilgili bir suru not okudum ( pro lisans almak için gerekli) spor servıslerınde cok bulundum, senın tahmın edemeyeceğin ınsanların eskı ve yenı canlı performanslarını ızledım ama bunlar benı veya senı futbol ustası kılmaz bu kısının hevesıne ve yeteneğine bağlıdır. ondan dolayı burda kımseye ukalalık yapmamak en ıyısı olacaktır. ancak sende bu forumda kımsede gormedıgım bır saygısızlık ve ukalalık varkı omru hayatımda ılk defa boole laf yetıstırme ısıne gırmeme sebep oldu ve cok pısmanım. bu foruma 2006 yılından berı attıgım toplam 4.mesaj olucak yanılmıyorsam. ancak okurum oyunla ılgılı bılgı almaya calısırım. bır suru sacma sorulara bır suru ınsanın bazen haklı bır sekılde kızarak bazende guzel sorular mantıklı cevaplar veren ınsanlar gordum. ben burda baskasının avukatlıgını yapmıycam ama ınsanlara cevap verırken saygılı olmak lazımdır eer saygısız ve ukalaca cevaplar kullanırsan aynısı bulursun. umrumda da değil bundan sonra ne yazacağın.

''Madem beğenmiyorsunuz kendiniz yaparsınız bir data ve oynarsınız. Bizim dilimizde tüy bitti. Ama siz her yama çıktığında bir şeye takıp siz bu işi bilmiyorsunuz, siz hatalısınız, sizin yüzünüzden oyun oynuyamıyoruz demenizden artık gına geldi.''

ilk yazdıgım yazının ilk paragrafı seni açıklıyor, perpetua' dan farklı olarak.
baska söze gerek yok.