Quote Originally Posted by MostapHa View Post

Eyvallah.

Beni tanıyan tanır. Turksportal Kafe'ye gir sor bakalım MostapHa nasıl biridir diye. Kimseye kendimi ispatlamama gerek yok. Mourinho olsanız, Pele olsanız, Fatih Terim olsanız umrumda değil laf söyletmem kendime...
konular gelişmiş, tartışmadan ziyade atışma boyutuna gelmiş. aslında işin buralara kadar geleceğini az çok tahmin ettiğim için kimseyle muhatap olmak istemiyordum, bu zihniyetle karşı karşıya gelmek istemiyordum. ancak elbette iş benim yazdıklarım üzerinden geliştiği için bir kaç laf etmek sorumluluğunu üstleniyorum.

"Beni tanıyan tanır. Turksportal Kafe'ye gir sor bakalım MostapHa nasıl biridir diye."

zaten birçok sektör, kurum, sosyal platform bu zihniyetten ötürü o ufak dünyalarından dışarı çıkamıyor. malesef suyun başını bu zihniyet tuttuğu için de eleştirenler, kral çıplak diyenler daima sindiriliyor.

yahu kabul edilebilecek, gayet makul nazik seviyelerde eleştirilerde bulunan insanlara bakış açınızı bir gözden geçirsenize?( burada adam gibi cevap veren, açıklama yapmaya çalışan, gayret gösteren arkadaşları tenzi ediyorum ayrı tutuyorum elbette).

bir gerçek var ki bu oyunun Türkiye Ligi veritabanı büyük sorunlar içeriyor. bunun sorumlusu kimse onu sonuna kadar eleştirmek oyuncuların hakkıdır. makul seviyelerde isteyen isteği eleştiriyi yapar. herkes ortaya daha iyi bir şeyler çıkabilmesi için bir şeyler yazıyor eleştiri yapıyor. hiç kimsenin bu işten başka bir çıkarı, faydası da yok. sadece oyundan aldıkları keyfin peşinde olan insanlar mevcut.
buna rağmen bu neyin tepkisidir, hangi mevkinin kavgasıdır anlaşılır gibi değil.

"Mourinho olsanız, Pele olsanız, Fatih Terim olsanız umrumda değil laf söyletmem kendime..."

gibi yine ancak kahvehanelere yakışan tarzda bir yaklaşımla ettiğiniz kelama karşılık ben de şunu söyleme hakkına sahibim: siz dünyanın en iyi gözlemcisi de olsanız umrumda değilsiniz çünkü beni sizin X kafedeki meşruiyetiniz değil oyundan aldığım verim ve keyif ilgilendiriyor. bana ne sizin X kafedeki tanınmışlığınızdan.

insanlar,
bu işi yapanlar yapmasın çeksin gitsin, tukaka demiyorlar ki. herkes işini daha iyi yapsın diye eleştirilerde bulunuyorlar. tekrar etmek gerekirse gayet nazik, edebli, hakaret içermeyen, genel forum kurallarına uygun yapılmış eleştiri ve uyarıları kaldıramıyorsanız bu işi yapmayacaksınız.

"daha iyi yapacaksan sen yap" gibi bir tavır ise çocukçadır. eğer bu iş sizin ise, işinizi iyi yapacaksınız. işiniz, sadece takım gözlemlemek değil, aynı zamanda eleştirilere açık olmak, yapıcı olanları değerlendirmek ve insanlara eleştirilerinden ötürü kırılıp bozulmamaktadır.

bana söz hakkı doğmadıkça, buraya bir daha asla yazı yazmayacağım. zira bu zihniyetle muhatap olmak istemediğimi, bu ve bir önceki yazımda da belirttim. perpetua'ya ise tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. kendisini tenzi ettiğimi bir kez daha yineliyorum.

artık içiniz rahat, dilediğiniz gibi at koşturabilirsiniz ne de olsa sizi eleştirenler falan da azalmış olacak.