Quote Originally Posted by Aydoğan View Post
Olay tecrübeye dayanır.

2007 yılı için bir korner taktiği vardı, hatırlarsın.
2008 yılında bu çözüldü, bu sefer başka bir korner taktiği bulundu.
2009 yılında da aynı senaryo yaşandı diyelim.

Şimdi 2010 yılı için elimizde 3 veri var. Yani 3 tane hatadan tecrübe kazanılmış. Öncelikle bu 3 korner taktiğini teker teker denersin. Problem varsa çözdürürsün.

Diyelim ki bu 3 klişe hata yok. O zaman çeşitli şekillerde denersin. Mesela benim 2010 için denediklerim arasında bu yukarıdakiler dışında denediklerim:

- 2 adamı ön direğe dikmek. 3 tane adama ön direğe saldır komutu vermek. Bir tane adam da lurk outside area olsun. Korneri ön direğe kullandır.

- Aynı işlemi arka direk için yap.

10.2'de arka direk taktiği başarılıydı. 34 maçlık ligde 14-15 korner golüne erişiyordum.

Şimdi amaç senin dediğin gibi permütasyon kombinasyon yapmak değil. Extreme korner taktikleri denemek. Mesela 5 adama lurk outside area vermek. Bir tane adama da challenge keeper verip korneri 6 yard box'a attırmak. Bu da denenebilir. Sonuçta elinde tecrübelerin de var. 2007 korner taktiğini tekrar denersin, tekrar aynı tongaya düşüyor muyum diye bakarsın.

Şimdi soralım bakalım, 2007 korner taktiği denenmiş mi? Denenmişse ve 2010 10.3'te de olabiliyorsa bunun sorumlusu kimdir?

Herhangi bir korner hatası yama yayınlandıktan 5 gün sonra ortaya çıkabiliyorsa kimse kusura bakmasın, bu tamamen testing sorunudur.

Testing çok önemlidir. Ha bire zırt pırt yama çıkarmamak için testing çok önemlidir. En az kodlama kadar önemlidir. Benim kendi işimde de hazırladığım dosyayı amirim mutlaka kontrol ediyor. Çünkü müşterimiz Ford ve Ford'a yanlış teklif verirsek veya yanlış parça yollarsak bu bizim sonumuz olur, ya elimizdeki kalite belgelerini kaybederiz, ya da büyük zarara uğrarız. Sonuçta bu benim sorumluluğum ve ben bu bilinçle bunu hatalı yapmam, yapsam bile amirim farkeder.

Aynı şekilde testerlar da para alsa, daha az hatalı bir yama olur.
Sordugum soruyu cevaplayacak kadar matematik bilgin var Ilhan.