ben "sonuçta bi ton emek veriliyor" vs vs şeklindeki savunmaları hiçbir şekilde anlamıyorum..ne maç motoru için, ne araştırma ekibinin çalışmaları için böyle bir savunma olamaz..evet kabul ediyorum emek verildiğini..ama ortada bir hata varsa verilmiş olan emek bu hatayı tolere edemez.
üzgünüm ama milyonların alıp oynadığı bir oyunda yıllardır bir corner bug çözülemiyorsa ya da benzer sorunlar varsa bu tamamen yapım ekibinin sorunudur..isterlerse bu oyunu üretmek için binlerce saat uğraşmış olsunlar.
aynı şekilde oyunda saçma sapan transferler oluyorsa bunu da harcanan emeği gösterip kapatmaya çalışmak saçmalıktır.oyunu bi açıyorum avrupanın yarısı(real madrid dahil) necip uysal'ın peşinde.türkiye liglerinde nasıl şans bulduğunu anlamadığımız adamlar avrupa transfer borsasını kasıp kavuruyor..1 yıl boyunca gece gündüz uğraşılmış olsa ne olur ki..boşa uğraşılmış demektir.biliyorum bu işi türkiye'de de dünya'nın çok yerinde de bir çok insan gönüllü olarak yapıyor.belki benim ya da bi başkasının asla ayıramayacağı kadar zaman ayırıyor bu işe..ama bütün bunlar bu işin doğru yapılmış olduğunu göstermez ki..
belki burası yeri değil ama madem SI bu kadar savunuluyor ben de şu düşüncemi söylemek istiyorum..madem bu kadar uğraşıyorlar,önem veriyorlar öyleyse neden profesyonel ve tarafsız scoutlarla çalışmayı denemiyorlar.ya da aynı şekilde profesyonel testerlarla..hatayı en başından yapıyorlar bence..oyunun iskeletini oluşturan şeyleri amatör insanlara yaptırıyorlar..ondan sonra saçma transferler oluyor,balon oyuncular çıkıyor,maç motoru saçmalıyor vs vs..
sonuç nedir peki..aynı hataları electronic arts da yaptı daha önce fifa serisinde..önemli bir rakipleri yoktu ve oyunu geliştirmek adına pek birşey yapmıyorlardı.hatta oyun resmen gerileme gösteriyordu.sonra yanlış hatırlamıyorsam 2001de çıktı pes 1 ve çok geçmeden piyasalarının önemli bir kısmını konami'ye kaptırarak ödediler yaptıkları hataları..aynı son bekliyor SI'yı da.rakip CM mi olur FIFA MANAGER mi olur yoksa tamamen farklı bir oyun mu olur bilmiyorum ama biraz iyi bir rakip çıkıp ben de burdayım dediğinde ne olacağı çok net ortada..