Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
Birşey sormak istiyorum, Yani cidden çok merak ettiğim için soracağım. AsLında sorup, sormama arasında kararsız kaLmıştım ama sorayım daha iyi.

Şimdi ben sizin bu Sigames`i savunma sebebinizi inanın hiç anLamıyorum. Araştırma aLanında eLeştiri yaparken sürekLi savunmanızı anLıyordum. Sonuçta araştırma şefisiniz ve veriLen emekLere karşı bir koruma içerisindeydiniz.

Şimdi araştırma aLanında artık eski eLeştiriLer oLmuyor. Bu da data da yapıLan eLeştiriLerin iyiLeştiriLdiği ve artık herkes tarafından takdir ediLecek düzeyde oLduğunun kabuLLenmesi iLe aLakası oLabiLir.

Ama burda 10.3 iLe iLgiLi başLıkta ısrarLa ve ısrarLa Sigames i savunmanız bana çok mantıksız geLiyor.

Yani burda ısrarLa savunmaLarınız iLe bana kusura bakmayında sanki 1000 kişinin gördüğü, tespit ettiği hataLarı görmezden geLen tavır sergiLeyerek nerede ise onLarı suçLu çıkaracak duruma geLmiş oLmanız gerçekten benim çok garibime gidiyor.

Çok merak ediyorum sizde FM oyunu oynuyorsunuzdur büyük ihtimaL. Sizde bu hataLar oLuşmuyor mu ? Siz bu hataLarı göremiyormusunuz.

Yani burda diLe getireLen gerçek hataLara evet hakLısınız bunu Sigames kısmına iLeteLim demek yerine neden öyLedir, böyLedir diyerek sürekLi savunmada buLunuyorsunuz cidden çok merak ediyorum...
Ilk olarak soru sorarak girdigin icin tesekkur ederim. Bunu suclama olarak yapanlar da oldu bir cok defa.

Ben olaylarin her yonunun tartisilmasi taraftariyim. Sadece kullanici penceresinden degil. Cunku uretenin de bir penceresi vardir. Onlar da bir kisitli eniyileme problemi cozuyor. Onlarin da amaci, ortaya en iyi urunu cikartmak. Ben calismalarina bakarak boyle gordum, boyle inaniyorum.

Ayrica, oyunda hata olmadigini savunmadim. Hatalarin var oldugu ve olacagi bir gercek ki bu forumda da oyun kodu ile ilgili hatalarin raporlanabilmesi icin ozel bir bolum acilmis tarafimdan. Bu hatalarin duzeltilmesi isteniyor ki sizlerin bu hatalari belirtebilmesi icin bir yer var. Arastirma icin de ayni sey gecerli. Benim icin sorun hatalarin olmasi veya olmamasi da degil.

Elestiri, bir eserin (veya kisinin veya bir konunun) dogru ve yanlis yonlerini gostermek bu sayede eserin gercek degerini okura anlatmak degilmidir?

Menfi yonler, hemen hemen hep ayni kisiler tarafindan, surekli yaziliyor. Ya peki musbet yonler? Ya peki bu menfi veya musbet yonlerin ortaya cikmasina neden olan sartlarin incelenmesi?

Yukarida hissiz nickli agabeyin yazdigi elestiriye hic itiraz etmedim. Ki bence burada SI'a yapilmis en agir elestiriyi kendisi yazmistir. Kelimeyi kullanmamasina ragmen bence, SI'in kararsiz oldugunu yazmistir cunku surekli kullanicilarin istekleri dogrultusunda duzeltme yapip, bir baska tarafi acik birakmislardir. Dogru bildikleri yolda gitmek yerine, kullanicilari memnun etmek icin kendi urunlerinin degerini azaltmislardir. Yazisindan cikardiklarimda haddimi astiysam hissiz nickli agabey'den ozur buyururum.

Hincal Uluc buyuk ihtimalle konuyu uzatmadan "vizyonsuz" tanimini yapistiriverirdi eger SI hakkinda yorum yapmis olsa. Benim yorgan cekistirme ornegim de bu konuya benzer bir acidan deginiyordu ama bu da SI'i korumak olarak algilandi verilen cevaplara bakarsak.

Ama isin ic yuzunu bilip/anlayip da beta testerlar islerini yapmiyor demek bence kucuk dusunmektir, kor olmaktir. Bu nedenle de bunu yazanlarin isin ic yuzunu bilmedigini, ic yuzunu bilmeden de bu sekilde yazmamalari gerektigini anlatmaya calistim.

Yazilanlari SI'a iletme konusuna gelirsek. Burada yazilan bir sey orjinal olursa, daha once Turkce FM konusunda da yazdigim gibi, pekala bunlari SI'a iletmekten memnuniyet duyarim ve duydum.

Fakat SI forumlarini bir kac gun veya bir kac hafta takip etmis birisi, burada yazilanlarin onemli bir cogunlugunun zaten orada yazilmis oldugunu da bilir. Burada yazanlarin onemli bir cogunlugunun SI forumlarini okumadigini ve benzer yazilarin yazildigindan haberdar olmadigi icin burada ayni seyleri yazdigini kabul edersek, o konularda verilen cevaplari da bilmedigini kabul etmek gerekir. Nasil menfi dusunceler yazanlara SI forumlarinda cevap geliyorsa, ben de zamanim ve bilgim yettigi kadariyla bu menfi dusuncelere yanit vermeye ugrasiyorum. Bu yazismalar sonucunda orjinal fikirler ortaya ciktigi zaman belki de en mutlu ben oluyorum.