Bize maçı satar diyen arkadaşlar şimdi ne diyecek bize bakalım merak ediyorum.
Bursaspor
Beraberlik
Beşiktaş
Bize maçı satar diyen arkadaşlar şimdi ne diyecek bize bakalım merak ediyorum.
Tebrikler Bursaspor.
Hem bir ilki gerçekleştirdiler hemde iyi para kazandılar.
Maçı izlemedim, sadece golleri gördüm ve haftalardır Fenerbahçe'ye çamur atanlar, İbrahim Toraman'ın bugünkü performansına ne diyecekler?
Ben Toraman maç sattı demiyorum sizler gibi ama düşünün, böyle bir şey dense vereceğiniz tepki ne olur? Sadece bu tepkiyi düşünün ve sonra haftalardır şaibe diye söylenenlerin bir takımı ne kadar rahatsız edeceğini anlayın.
Bursaspor'u tebrik ederim, bir takım şampiyon olduysa bunu mutlaka haketmiştir. Son ana kadar yarıştığı Fenerbahçe'yi sahasında 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 yenebiliyorsa, mutlu sona ulaştığında da bu başarıyı haketmiştir elbette.
Bu gece Fenerbahçe şampiyon olsa sevinen 2 taraf olacaktı, Bursa kaybetse de kutlamalar yapacaktı, şimdi daha coşkulu kutlama yapıyorlar. Tebrikler, Trabzon gibi bir devrim gerçekleştirebilecekler mi acaba başarıları kalıcı olup, bekleyip göreceğiz, şimdi bunları düşünme değil, sevime zamanı.
"YÜCE ATATÜRK"
Yeşil Beyaz Devrim BursaSpor.Helal olsun.
Necip - İSmail .....
Siz inanılmazsınız koçlarım benim.
Arkadaşlar fanatik Beşiktaş'lı olmama rağmen az önce kendimi Heykel'de buldum. Ayrıca bugün Tayfur Hoca'yla konuşmuştum "Bizim için yenin." demiştim fakat sonuç hüsran.
Eğer bugün İbrahim Toraman'ın sebep olduğu gollere, Trabzon defansından birisi sebep olsaydı şu anda kimler neleri konuşurdu? Kaç kişi Fenerbahçe'yi tebrik ederdi? Cevap: Hiç... Tebrik edenler de ironiyle karışık birşeyler yazardı... Milyonlarca kişi o Trabzonsporlu defans oyuncusunu konuşur ve ne senaryolar üretirdi, ne senaryolar?.. İşte bu çifte standartı affedemiyorum...
Katılıyorum. Haftalarca Fenerbahçe'nin attığı gollerdeki gariplikler, kaleci hataları konuşuldu, kalecilerin maçı sattığı konuşuldu (ama leo franco'nun yediği gol hiç konuşulmadı).
Fenerli arkadaşlar Beşiktaş'ın bu maçta gösterdiği performansı eleştiremezler. Çünkü zaten beklenti çok azdı. Motivasyon çok azdı. Şampiyonlar ligine kalma iddiası olsaydı Beşiktaş'ın böyle oynamazlardı. Kötü oynadıkları için onlar eleştirilmemeli ama İbrahim Toroman kalitesindeki bir oyuncunun yaptıkları da Iveca'nın, Murat Şahin'in yediği goller kadar garipti.
Helal olsun Bursa'ya , devrim yaptılar ...
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Serkan, benim tanıdığım Fenerbahçeli arkadaşlarımın çoğu en az bir kez "Aziz Yıldırım maçı alır." geyiği yapmıştır. Onları böyle düşünmeye (şakası bile olsa) sevkeden bir şey varsa, böyle durumlarda bunun ortaya çıkması çok doğal.
Dün Bursaspor galibiyet için gerekeni yaptı. Gücünü dengeli kullandı. Ve şampiyon olmasını bildik. Tebrikler Bursaspor'umuz!
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Bir takım Beşiktaş,Fenerbahçe ve GaLatasaray`a karşı oynadığı 6 maçın 18 puanLık pastasının 13 puanını aLıyorsa Toramanmış, Beşiktaşın oynamamasıymış, omuş, bumuş konuşmaya gerek yok. AnaLarının aksütü kadar heLaL bir ŞampiyonLuk aLdıLar.
Maçtan önce kaptan Ömer Erdoğan iLe bir fuarda sohbet etme fırsatım oLdu. Turgay,İbrahim ve Kaptan katıLmıştı. Kaptan iLe epey geyik yaptık. Şampiyon oLacağız, Şampiyon oLacağız diye ısrarLa vurguLadık. Hatta yine aynı DenizLi faciası yaşayacak Fenerbahçe diye konuştuğumuzda epey keyifLenmişti, o arada da bir foto çektik. KonuştukLarımız gerçekLeşti.
![]()
Last edited by eXcitinG : 17.Mayıs.2010 at 10:45
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Amacım bir tartışma çıkarmak değil, Fenerbahçe bu maçlardan 12 puan çıkarmış, Fenerbahçe şampiyon olsa, Murat Şahinmiş, İvesa'ymış deyip, helal olsun Fenerbahçe'ye, analarının ak sütü gibi helal şampiyonluk kazandılar diyecek miydin?
Yoksa 33 hafta kirli, şaibeli olan lig 1 haftada temizlendi mi?
Benim tek derdim, kaleci hatalarıyla maç kazandığında Fenerbahçe, kalecileri ayarlayıp kazandı şeklinde imalı konuşanların, şimdi hem kaleci hem defansın hatasıyla maç hatta şampiyonluk kazandıklarında , siz bunları ayarladınız da kazandınız diye birisi ortaya çıksa, duyacakları rahatsızlık ve verecekleri tepkileri görüp, haftalardır Fenerbahçe'yi, Fenerbahçelileri nasıl rahatsız ettiklerini anlamaları.
Yoksa Bursaspor elbette haketti, haketti ki ligin en tepesinde. Üstelik, Beşiktaşlılar buna kızıyor, geçen sene Fenerbahçe ve Galatasaray erken yarıştan koptuğu için meydan Beşiktaş'a kaldı, o nedenle Beşiktaş şampiyon oldu yorumlarına karşın, bu sene yarıştan kopan yine 2 takım var ama son ana kadar mücadele ettikleri bir büyük daha var. Fenerbahçe köüt ya da daha erken yarıştan koptuğu için almadı Bursa şampiyonluğu, Fenerbahçe'den daha iyi olduğu için aldı, hakederek aldı.
Türk futbolu açısından da iyi ki böyle oldu, tersi olsa, doya doya şampiyonluk bile kutlayamayacaktık edilecek laflardan. Şimdi anlamıştır herhalde artık herkes futbolun saha içinde kazanıldığını, Aziz Yıldırım'ın lige, şaibe, leke bulaştıracak kadar gücü olup da, 12 senede sadece 4 şampiyonluk, hiç kupa alamama gibi bir durumu nasıl yapacağını?
"YÜCE ATATÜRK"
Derdim tabi ki. Dikkat ettiysen ben bu şike muhabbetinde hiç bir zaman yorum yapmadım. Bana göre zaten öyLe birşeyde yoktu. Hatta İveşa nın muhabetti iLe iLgiLi iLginç bir anımda var. İveşa nın goL yediği maçtan sonra bir haLı saha maçı yaptık arkadaşLarLa. Orada bir tane Bursaspor taraftarı kaLeci vardı rakip kaLede. Maçtan önce satıLmışLık LafLarı döndü feLan bende ona dedim ki, aLakası yok. Her kaLecinin yiyebiLeceği bir goLdür o dedim. Hadi feLan yaptı. Maçta aynı şekiLde, daha da beter bir goL yedi. O da 195 boyunda bir eLeman. Düşün haLı sahada ki kaLe nin tepesi iLe kafası eşit nerede ise ve çaprazdan geLen bir aşırtmada aynı şekiLde goLü yiyince, doğru hakLıymışsın abi, oLabiLiyormuş dedi.
Fenerbahçe de Şampiyon oLsa 12 puan aLmışLar gerisi yaLan, aksütLeri kadar heLaL derdim.
En azından serkan sen bari yapma bunu. Az çok bizi tanıyorsun. Bu tarz söyLemLerde buLunmayacağımızı biLiyor oLman gerek.
Ben Bursaspor un ŞampiyonLuğuna biLe ta en başından beri oLurLarsa üzüLmem oLamazLarsada sevinmem diye tarafsız bir tepki iLe yakLaştım. OLduLar heLaL oLsun diyorum, GaLatasaray oLsa onLarada derdim, Fenerbahçe oLsa onLara da derdim.
En azından başkaLarı gibi Beşiktaş Şampiyon oLduğunda Fenerbahçe ve GaLatasaray kötüydü de ondan Beşiktaş Şampiyon oLdu gibi söyLemde buLunmam
Sezarın hakkı Sezaradır bizde.
Vay yavrum Ömer Erdoğan yanında tırt kalmış karizmaya bak.
Bursa'ya da tebrikler.![]()
Trabzonspor Divan Başkanı Ali Özbak’a Bursaspor’un şampiyonluğunu yorumlamasını istedim.
Tek cümle ile özetledi:
“Futbolda Anadolu devrimini gerçekleştiren “Başbey”i, 34 yıl sonra “Bey” ini belirledi.”
Değişik bir yorum olmuş bir yazının sonunda vardı.
Sana karşı değil aslında abi, sen geçen sene rakipler kötü olduğu için şampiyon oldunuz diyenlere karşı hissettiklerinle zaten Fenerbahçe kalecileri ayarlayıp kazanıyor dediklerinde bizim hissettiklerimizi anlarsın.
Haftalardır bu beni çok rahatsız ediyordu, belki de bilinç altımda bu öyle etkiledi ki beni, düün trabzon direnip gol yemediğinde, maçta hata olmadığında, hatta Bursaspor hatalar sonucu golleri bulduğunda bende bir rahatlama oldu. Normalde kaybedilen bir şampiyonluğa daha çok üzülmem gerekirdi ama ben bugün rahatım, dün rahat uyudum.
Sana düşüncelerin için teşekkür ederim, bu olgunluğu gösteremeyip, rakibe çamur atanlarda birazcık utanma olduysa bile o da yeter bana. Utanmıyorlarsa, Toraman maçı sattı lafını okuduklarında ne hissederler, onu düşünüp, haftalardır ne hissettiğimizi anlasınlar.
Futbol hatalar oyunudur, kimse hata yapmasa, kimse maç kazanamaz. İbrahim daha önce kalesine gol atmadı mı? Attı. Ali Tandoğan böyle sert ortalar keserek savunmalara hata yaptırmadı mı? Yaptırdı. O zaman burada nasıl şaibe ararım ki ben? Tıpkı Murat'ın, Serkan'ın, İvesa'nın geçmişte defalarca yediği hatalı goller gibi golleri Fenerbahçe maçında yediklerinde hata aranmaması gerektiği gibi.
Bunu çok uzatıyorsun diyenler olabilir ama gerçekten beni çok rahatsız ediyordu o söylenenler. O nedenle bu kadar üzerinde duruyorum, belki utanırlar, utanmasalar da bizi anlarlar birazcık diye.
Yoksa şampiyon Bursaspor, Trabzon'un yıllardır uğraştığı ama giremediği Şampiyonlar Ligi'ne onlardan önce giriyorlar. Ertuğrul Sağlam'ın Beşiktaş'ta yaptığı transferler ve avrupada aldığı sonuçlar pek iç açıcı olmasa da, Ertuğrul da bunlardan dersler çıkarmıştır, bunları düşünüp takımı hazırlayacaktır.
"YÜCE ATATÜRK"
Geçen sene biz eleme oynayacaktık ama Fener son hafta geldi Avni Aker'de yendi bizi belki bu durumlar olmaz dı biz şampiyonlar ligi elemesine gitseydik.O hoca gelmez di daha iyisi gelirdi ne bileyim başka adamlar alınırdı neyse olmuş olay üzerinde kalmaya gerek yok.
Ayrcı bu şike olayında bende çok bozuldum resmen bizide küçük düşürmek için elleri den geleni yaptılar.Fenerbahçeye de ağır ithamlarda bulundular.
Bursaspora helal olsun Türk futbolunda devrim yaptı diğer anadolu takımlarının önünüde açacaktır bu şampiyonluk.Trabzonsporuda tebrik ederim gerçekten çok büyük bir mücadele gösterdiler
Bursaspor dün gece savunmamızın yapmış olduğu 2 tane hatayla bulduğu gollerle rahat bir galibiyet aldı ve Fenerbahçe'nin de puan kaybetmesiyle şampiyonluğu aldı.Tebrik ediyorum Bursaspor'u ve Bursasporlu'ları.Sezon boyunca gösterdikleri performansla önemli bir başarıya imza attılar.
So what?
Saike
@eXcitinG
abi sen Beşiktaş'lı değil miydin?
BeşiktaşLıyım. Ne oLdu ki ?
Bırakma yok. Biz BeşiktaşLıyız. Ama memLeketimizin takımı da başarı sağLıyorsa seviniriz tabi ki.
Bursa'yı kutluyorum.Toraman'ın hataları çok göze batar olmuş. Ama inanmıyorum ben herhangi bir şike şaibe olayına
Bursaspor gerçekten çok büyük bir devrimi gerçekleştirdi,çok büyük bir başarıya imza attı...Helal Olsun.
Tebrikler Bursaspor'a, ilk defa bir yenilgimizin ardından tur attım.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"