Serkan bari sen yapma bu muhabbetleri. Fenerbahçe'nin sevilmemesi, Fener'in çok büyük takım olmasından kaynaklanmıyor ki. 90'lardan önce böyle birşey yoktu. Ben kendi adıma konuşayım Fenerbahçe'yi sevmemem, ömer çavuşoğlu, Ali Şen ve aziz yıldırım'dan kaynaklanıyor. daha 8-9 yaşındaydım herhalde, ömer çavuşoğlu'nun barcelona maçımızdan önce galatasaray bayrağını yırttığını hatırlarım. leeds maçında arkadaşlarımın leeds'i tutmalarını. vs. bunlar gibi bir çok örneği siz de verebilirsiniz, "adnan polat 20.45" vs. de diyebilirsiniz. kısır döngü bir tartışma olur bu.
Ama fenerbahçe'nin antipatik olması "meyve veren kulüp" olmasından dolayından değil. fenerbahçe'nin başarısını istemeyenler için son haftalarda fenerlilerin yaptığı muhabbet "elin bilmem neresiyle gerdeğe giriyorlar" muhabbetiydi. ee o zaman niye beşiktaş gol atınca deliler gibi sevindiler? bu ve bunun benzeri yaşanan olaylar, dün komediyi geçti ve traji-komik olaylara dönüştü. fenerbahçeli bir arkadaşım formasını verdi bana yakmam için.
ve sanki öyle bir konuşuluyor ki, aynı durum galatasaraylıların başına gelse, lig fenerbahçeli arkadaşların hiç umrunda olmayacaklarmış gibi, galatasaray'ın şampiyon olmalarına kayıtsız kalacaklarmış gibi sözler söylemesi de bana komik ve samimiyetsiz geliyor. ezeli rakip taraftarları elbette birbirinin başarısızlığını isteyeceklerdir. aziz yıldırım "tesadüf" dediğinde başarılarımıza bu bir galatasaraylıya göre eziklik gözükürken, fenerbahçeliye samimi bir açıklama gözükür. adnan polat'ın geçen hafta söylediği "fb'nin şampiyon olmasını istemiyoruz" açıklaması da aynı şekilde fb'liler tarafından eziklik olarak gözükse de bize göre samimi bir açıklamaydı.
hitler ve mussolini de sevilmiyordu ona bakarsanız, tüm dünya nefret ediyordu. o yüzden olayı sadece fenerbahçe'ye indirgeyerek "17 takım ve diğeri" muhabbeti yapmak bana anlamsız geliyor. sevilmemek, büyüklük anlamına gelmiyor. galatasaray'ın 3. olup, fener'in 1. olduğu zaman üzülürdüm, galatasaray'ın iki maçta da fener'e yenilmesine üzülmüyorum zaten alıştığımız birşey. ama bu olaya "fenerbahçe, galatasaray'ın önünde ligi bitirdi" gibilerinden bakıp üzülmemiz imkansız. yaşananlar buna izin vermez.