Sayfa 5 / 6 İlkİlk ... 3456 SonSon
121 ile 150 arası toplam 151 sonuç

Konu: Türk Futbolunda Devrim ! Şampiyon Bursaspor !

Fotoğraf : Aykut Yatıkçı

Nöbet kutsaldır.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Kusura bakmada , İstanbul istese rahat herşeyi yapar orada , nöbet olsa ne olur
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by CeNTeR_TR View Post
    İstanbulda tüm insanlar yaşıyor ve kimse biri kutlama yaparken karşı çıkamıyor.Ama Anadoluda böyle deil.Kısacası İstanbul dışında böyle değil.

Fenerbahçe Trabzon Galatasaray Beşiktaş Şampiyon olduklarında Bazı şehirlerin bazı kesimlerinde kutlama yapamazlar neden çünkü o şehrin taraftarı izin vermez mesela Samsun mesela Bursa.

Peki ya İstanbulda kim kime izin vermeyecek ?

İstanbulda polislerin olması hiçbirşey ifade etmez.İsteyen istediği gibi indirir o bayrağı.Bu sadece yukarıda belirttiğim gibi İstanbuldan şampiyon çıktığında diğer şehirlerde kutlama yapmak isteyen taraftarlar için gerçeli olur yani polis gözetimi.Polis olsa bile kutlama yapamazlarya orasıda ayrı bir konu.
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Kaleler fethedilince surların en üstüne o kaleyi fetheden ordunun bayrağı konulur.
    Şampiyon olan takımın bayrağı da boğaza asılıyorsa,Bursaspor bayrağı orada dalgalanacaktır..

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Dursun birkaç gün heveslerini alsınlar sonra indirirler

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Dursun birkaç gün heveslerini alsınlar sonra indirirler

Başarısızlıkta öyle olur zaten..(:

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by bursa_mc View Post
    Kaleler fethedilince surların en üstüne o kaleyi fetheden ordunun bayrağı konulur.
    Şampiyon olan takımın bayrağı da boğaza asılıyorsa,Bursaspor bayrağı orada dalgalanacaktır..
    Nasıl bir rahatsızlığınız var ki bir spor müsabakasını savaş kazanmayla bağdaştırıyorsunuz?
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Nasıl bir rahatsızlığınız var ki bir spor müsabakasını savaş kazanmayla bağdaştırıyorsunuz?
    Burada rahatsızlık senin anlayış tarzın bence..

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Burada rahatsızlık senin anlayış tarzın bence..
    Neden rahatsızmış anlayış tarzım?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence çok saçma , boğaz'da dalgalanacak bayraklar , İstanbul takımlarının olmalı , 3 takım da buna izin vermemeliydi , gitsinler Bursa'da istedikleri yere assınlar bayraklarını saçma olmuş.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Neden rahatsızmış anlayış tarzım?

Ben sporu savaşla falan bağdaşlaştırmadım.O sadece mecaz bir örnektir..Tabi sen nasıl anlamak istiyorsan öyle anlamışsın..

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Crocodile1963 View Post
    Bayrağın asılmasına tepki gösterenler Anadolu - İstanbul ayrımını körükleyenlerdir.

Şimdiye kadar Boğaz'a, Türkiye Ligini şampiyon olarak tamamlayan takımın bayrağı nasıl asıldıysa Bursaspor bayrağı da orada asılı kalacaktır. . .
    Bu takımlar İstanbul takımı, Trabzon en son şampiyon olduğunda zaten köprü yoktu. Bu bayrak Bursa şehrini temsil eden bir yere asılması daha mantıklıdır. Burada bilmemne yarıştırmak gibi oluyor.

Not: Asılmasına karşı değilim.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bu şampiyonluğu kutlamayı en çok hakedenler,Sakarya'da düştüğümüz maçta göz yaşı döküp polisten dayak yiyen insanlarındır.Bu yüzden Bursa'lı olupta o acıyı bilmeyenlerin,Bursa'lı olupta İstanbul takımlarını tutanların bu başarıya ortak olmasını kendime yediremiyorum..
    Spor kardeşlikdir, yenilgiyi hazmetmektir, DOSTLUKDUR.. [ algılayana tabii ]

İlla yediremiyorsan kendini FM'de bir oyun aç orda şampiyon yap takımı kendin kendine mutlu ol..;

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Ben sporu savaşla falan bağdaşlaştırmadım.O sadece mecaz bir örnektir..Tabi sen nasıl anlamak istiyorsan öyle anlamışsın..
    Mecaz bir örnek olarak düşünebilirsin. Ancak yapılanı mecaz olarak düşündüğün şeyi gerekçe göstererek haklı kılmaya çalışmışsın.

Yukarıda ki konunun dışında bana göre boğaz köprüsüne bayrak asılması; boğaz köprüsü İstanbul'da olduğu için ve de bugüne kadar şampiyon olanlar İstanbul takımı olduğu için anlamlıdır. Buna karşı Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray şampiyon olunca İstanbul dışında da kutlamalar yapılabildiği gibi, Bursaspor taraftarının da köprüye bayrak asarak şampiyonluğunu kutlaması anormal bir durum değil.

Neyse bayrak istediği yere asılsın beni rahatsız etmez. Şükrü Saraçoğlu'na asılması dışında

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Trabzon'da ZTK'da şampiyon oldu onlarınkinede küçük bi bayrak yapsalardı bari Şaka bir yana bence çok gereksiz bir tartışma yaratıyorsunuz Boğaz'a bayrak asmayacaklarda nereye asacaklar FB,GS zamanında şampiyon olduğunda Bursa'ya bayraklar asılmadımı? asıldı ee ne gerek var tartışmaya bırakın adamlar sevinçlerini yaşasınlar doya doya..

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe ya da Beşiktaş olsaydı ve Bursa'nın herhangi bir yerine bayraklar asılsaydı kendini bilmez kaç holigan saldırırdı acaba...

Bursaspor'un bayrağının asılmasında anormal hiç bir durum yok, yeter ki onlarda kendi şehirlerinde olacak olaylara bu gözle bakabilsinler.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Ben Bursa'da durduğum zamanlar çok gördüm başka ekiplerin bayrakları ama hiç bir şey denmiyordu o zaman çünkü Bursa o zaman Bank Asyadaydı şimdi her şey değişir çünkü Bursa'da bir büyük artık..

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe ya da Beşiktaş olsaydı ve Bursa'nın herhangi bir yerine bayraklar asılsaydı kendini bilmez kaç holigan saldırırdı acaba...

Bursaspor'un bayrağının asılmasında anormal hiç bir durum yok, yeter ki onlarda kendi şehirlerinde olacak olaylara bu gözle bakabilsinler.
    Aynen , katılıyorum ama bence Bursa bayragının o Bogaz'a asılması , İstanbul'u rahatsız edecektir.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Başka yerlerde asamazlardıki ya isyan çıkardı ya kavga..

Quote Originally Posted by titates1 View Post
    Bence çok saçma , boğaz'da dalgalanacak bayraklar , İstanbul takımlarının olmalı , 3 takım da buna izin vermemeliydi , gitsinler Bursa'da istedikleri yere assınlar bayraklarını saçma olmuş.
    Asya Avrupa bağıntısı gözüyle baksak.. Yerel yorumlamamak gerek takımları.. Eğer Fenerbahçe,Galatasaray,Beşiktaş şampiyon olduğunda büyük mahallelerde koca koca bayraklar görebiliyorsam, ege/akdeniz kıyılarında açıklardaki küçük adalarımızda bunları görebiliyorsam bu takımın ülke genelinde ki haliyle tebrik edilmesidir.. İstanbul takımlarına özgü bakmanızı son derece yanlı buldum.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Aynen, bu mantıkla hareket edilmez. O zaman İstanbul takımları şampiyon olunca Türkiye'de başka hiçbir yerde bayrak açılmamalı İstanbul haricinde.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    Aynen, bu mantıkla hareket edilmez. O zaman İstanbul takımları şampiyon olunca Türkiye'de başka hiçbir yerde bayrak açılmamalı İstanbul haricinde.
    Yapılan itiraz Bursa'nın bayrağının asılmasına değil aslında.Yapılan itiraz İstanbul takım taraftarlarının şampiyonluklarını aynı şekilde Bursa'da veya diğer şehirlerde kutlayamamalarından dolayı yaşanan çifte standart.Geçen sene ben Beşiktaş'ın şampiyonluğunu kutladığım için Antalyasporluların taşlarına maruz kaldım.Aynı şekilde bu sene Fenerbahçe şampiyon olsa özellikle Bursa'da yaşanacakları tahmin etmek zor değil.
    So what?
    Saike

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Bahsettiğin şey çifte standart değil fanatizm ve holiganlık Şemsi. Aklına takmış, içine sindirememiş birileri olsa veya İstanbul büyüklerinden birinin takımı olsaydı o bayrak çoktan inmişti zaten. Önceki senelerde de yaşandı bu. Polis koruması, nöbet falan hikaye yani.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Aslında bayrağın oraya asılmasından kimsenin rahatsızlığı yok. Hem neden olsun? Alt tarafı bayrak yahu. Varsın asılsın. Rahatsızlığı başlatan Bursasporlu taraftarlar arasındaki inanış.

Misal;

İstanbul ve İstanbul takımlarının Yunanlıdan Bizanstan farkı yok Bursaspor taraftarı için. Bizleri öyle görmek istiyorlar yetmiyor görüyorlarda zaten. İstanbul'a ilk bayrak 1453'te sonra'da kurtuluş savaşı mücadelesinde dikildi.

Şimdi Bursa'da kaleyi fethettiğini, Bizans hegemonyasına son verdiğini ve bayrağını İstanbul'a astırdığı düşüncesinde bu da insanlarda en azından bende sıkıntı yaratıyor.

Bende Türküm ve bir Bursalı kadar sevindim Bursa'nın şampiyon olmasına. Yoksa kaleyi fethedince bayrak asılır biz de asarız gibi söylemlerle antipatik olmayın.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by El Barto View Post
    Aslında bayrağın oraya asılmasından kimsenin rahatsızlığı yok. Hem neden olsun? Alt tarafı bayrak yahu. Varsın asılsın. Rahatsızlığı başlatan Bursasporlu taraftarlar arasındaki inanış.

Misal;

İstanbul ve İstanbul takımlarının Yunanlıdan Bizanstan farkı yok Bursaspor taraftarı için. Bizleri öyle görmek istiyorlar yetmiyor görüyorlarda zaten. İstanbul'a ilk bayrak 1453'te sonra'da kurtuluş savaşı mücadelesinde dikildi.

Şimdi Bursa'da kaleyi fethettiğini, Bizans hegemonyasına son verdiğini ve bayrağını İstanbul'a astırdığı düşüncesinde bu da insanlarda en azından bende sıkıntı yaratıyor.

Bende Türküm ve bir Bursalı kadar sevindim Bursa'nın şampiyon olmasına. Yoksa kaleyi fethedince bayrak asılır biz de asarız gibi söylemlerle antipatik olmayın.
    Ben de yukarıda ki mesajımda buna değinmek istemiştim ama gerginlik olmaması için geçiştirmiştim. Yazan arkadaş mecazi bir örnek demiş ancak bu örneği vermeyi gerektiren zihinsel altyapı oldukça açık sanırım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence köprüye bayrak asmak , İstanbul takımlarına ait bir sembol olarak kalmalıydı , onlar arasındaki mücadelenin sembolü , evet bu konuda yanlıyım , onun dışında isteyen evine asar , holdingine asar dünyanın en büyük bayrağını getirir başka yere asar , ama köprüye asılmamalıydı bence aynı şekilde bursadaki istanbul takımı taraftarları da evlerine vb. asarlar ama bursanın sembolik bir yeri olur gidip oraya asılmamalı diye düşünüyorum ,
    dün üsküdardaydım bu arada bayrak görmediğimi belirteyim.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

İsteyen, istediği yere istediği şeyi asar. Ben geçen yıL ALtıparmak ve HeykeL de Beşiktaş forması iLe gezdim 1 hafta. GeLsin bir babayiğit birşey desin bakaLım. Bursaspor taraftarı da istediği yerde forması iLe de gezer, bayrağını da asar. İstanbuL boğazı Beşiktaş, Fenerbahçe ve GaLatasarayın tapuLu maLı değiL ya.

Tabi bu hareketi yaparken siz Bizanssınız bizde OsmaLıyız, astık kestik havaLarına da girerLerse o zamanda Bursaspor tarafı aLır havasını.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Şampiyonluk kutlamalarına Çanakkale'de Feribot'ta da yaşadık.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Aslında bu hareket sportif faaliyetlerde rakiplere verilebilecek en centilmence mesajdır.. Keşke ülkemizde kavga ile değilde bu tür hareketlerde birbirimizi kızdırabilsek... Bence çok anlamlı oldu.. 3 İstanbul takımına nazire yaparcasına bayrak astılar.. Sende şampiyon ol Bursa heykelde bayrak aç

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından Bank Asya 1. Lig`i açık ara şampiyon olarak tamamlayan Kardemir Karabükspor`un bayrağı ile Bursaspor`un bayrağını diktirerek Karabük`e gönderdi. Karabük Belediyesi yeni hizmet binasına asılan dev bayrakta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, `Şampiyon Karabükspor`a Süper Lig`de başarılar dileriz` yazısı yer aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatın iki takımın yan yana olan bayrakları kentte memnuniyetle karşılandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca Bank Asya 1. Lig`den Süper Lig`e yükselen Buca ve Konyaspor`a da aynı jesti yaparak her iki kente dev bayraklar gönderildiği bildirildi.

Sayfa 5 / 6 İlkİlk ... 3456 SonSon

Mesaj Yetkileri