1 ile 14 arası toplam 14 sonuç

Konu: Bilet Fiyatları ve Satışı Hakkında

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

O faktör kombineyi de etkiliyordur muhtemelen, o nedenle dedim birisi doğru girildiyse, diğeri de gerçeğe en uygun şekilde girilmiştir, mutlaka düşük girilmesinin bir sebebi vardır, kulüplerin yaptığı açıklamalardan, vergilerin hesap edilmesinden vs, vs sonucunda ortaya çıkan rakam girilmiştir.

Doğru girilmeden ziyade, sezon sona erdiğinde, sezonluk satışların, gerçek satışlara en yakın olmasını sağlamak hedef, hesaplama hakkında dediğim gibi bilgilendirme yapan olacaktır eğer herhangi bir sakıncası yoksa.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    O faktör kombineyi de etkiliyordur muhtemelen, o nedenle dedim birisi doğru girildiyse, diğeri de gerçeğe en uygun şekilde girilmiştir, mutlaka düşük girilmesinin bir sebebi vardır, kulüplerin yaptığı açıklamalardan, vergilerin hesap edilmesinden vs, vs sonucunda ortaya çıkan rakam girilmiştir.

Doğru girilmeden ziyade, sezon sona erdiğinde, sezonluk satışların, gerçek satışlara en yakın olmasını sağlamak hedef, hesaplama hakkında dediğim gibi bilgilendirme yapan olacaktır eğer herhangi bir sakıncası yoksa.
    yok ben anladım dediğinizi ama ben de diyorum ki atıyorum economic factor değerinin kısıtlaması kombine konusunda daha geniştir fakat ortalama bilet fiyatında daha dardır.

buna dayanak olarak da şu gösterilebilir hatta;

bilindiği gibi ülkemizdeki bilet fiyatları avrupa'nın üst düzey klüplerinden daha pahalı. örneğin ilk mesajda da belirttiğim üzere galatasaray'da ortalama bilet fiyatı aşağı yukarı 50-60 euro. oysa ki arsenal manchester real madrid gibi galatasaray'dan(ve diğer büyüklerden) daha ünlü klüplerin ortalama bilet fiyatları maksimum o civarda. kombinede ise durum biraz değişiyor olabilir.

yani oyun editörü en ünlü klüplerin ücretlendirmesine dayandırarak bir maksimum ortalama bilet fiyatı değeri belirlemiştir(ki öyle) o da 40-50 eurodur, ama kombinede durum daha farklı olabileceğinden (çünkü sanırım onların kombineleri nispeten daha pahalı oluyordu) kombinedeki sınır daha geniştir.

neyse umarım dediğiniz gibi ömer abi falan bu konuda bir bilgilendirme yapar.

Nesil
    2003

Ortalama bilet ve sezonluk bilet fiyatlari, sezon sonunda takimlarin kazanacagi paradan yola cikarak hesapliyoruz.

X = Ortalama Bilet Fiyati
    Y = Ortalama Kombine Fiyati
    KG = Toplam Kombine Geliri
    BG = Toplam Bilet Geliri
    OS = Ortalama Seyirci
    KS = Kombine Bilet Satisi

Takimlarin kendi statlarinda 25 mac oynayacagini varsayalim (17 lig + 8 hazirlik, kupa veya avrupa). Tabii bu hesabi yaparken her takim icin, bir onceki sezona gore farkli mac sayilarinin oldugunu goz onunde tutuyoruz. Mesela Avrupa'da ilk turda elenen takim icin bu rakam 20 olabiliyor.

Buna gore:

Y = KG / KS

X = [BG / 25] / [OS - KS]

olarak ortalama bilet fiyati ve ortalama kombine fiyatina ulasiyoruz.

Bilet fiyatlarinda neden sapma olabilir?

1. Ulkemizde mac basina seyirci sayilari yayinlanmadigi icin veritabaninda tahmini rakamlar kullaniliyor. Tabii ortalama seyirci sayisinda bir hata varsa, bu yaptigimiz ortalama bilet fiyatinin hesabina da yansayacaktir. Goz karari ile hesaplanan ortalama seyirci sayilarinin icinde, stada para odemeden girebilen kisileri ve kulupler tarafindan davetiye verilip stada gelen kisileri de icerecegini unutmamak lazim tabii.

2. Kombine veya gise gelirleri konusunda ulasilan bilgilerde eksiklik olabilir. Fenerbahce icin bu rakam FB'nin finansal raporlarindan ulasabildigimiz kadariyla 59 milyon lira civarinda. Galatasaray icin 19 milyon lira varsayilan deger (bu gelirler kulup ve Futbol A.S.'de toplandigi icin). Besiktas'in ise yine finansal tablolardan ulasabildigimiz kadariyla 17 milyon lira civarinda.

3. Kombine sayilarinda hata olabilir. Tabii bunlar da medyaya yansidigi kadariyla veritabanina isleniyor.

Amac sezon sonu gelirleri olabildigince gercekci yansitmak oldugu icin ortalamanin ne oldugunu cok da onemsememek lazim bence.

Son olarak, Economic factor'un bilet fiyatlari ile hic bir alakasi yok. Hatta oyundaki finansal hic bir sey ile alakasi yok.

Bir stat'dan diger stat'a gecisi oyunda pek dogru islemiyor acikcasi. Dunyadaki orneklere bakarsak, stat degistirmeden once seyirci ortalamalari dusuyor ve yeni stat'a gecince seyirci ortalamalarinde ve bilet fiyatlarinda patlama oluyor. Fakat maalesef bu tip seyler oyunda olmuyor henuz.
    Last edited by perpetua : 28.Temmuz.2010 at 21:10

Mesaj Yetkileri