@ perpetua;

ömer abi tam cevap alamadım sorularıma.

2 sene üst üste şampiyonlar ligi'ni kazanan ve 55000 kişilik bir stadı olan takımın kombine satışları nasıl 22-23 binde kalabiliyor?

ayrıca benim sorumun temelinden farklı bir gidişat izleyerek cevap vermişsiniz. o zaman ben şöyle diyeyim; benim hesapladığım minimum maç bileti fiyatlarının ortalaması 50-60 euro ise ve sizin üzerinden gittiğiniz yöntem doğru ise arada 30-40 euroluk bir fark, 70-80 liralık bir uçurum ortaya çıkıyor. vergiyle falan açıklanacağını pek sanmıyorum. bence ya klüplerin yansıttığı fiyatlar (vergileri düştüklerini de varsayarsak bile) gerçeklikten uzak, ya da başka birşey. bilemiyorum. ama oyunda arsenal manchester gibi takımlar gelir rekorları kırarken, onlara yakın ortalamalara oynayan galatasaray'ın stadından elde ettiği gelirler komik kalıyor bu klüplerin yanında.

ayrıca başka 2 mevzu daha vardı.

birisi kombine satışlarının tarihleriyle alakalı. o da ilk mesajımda duruyor, hatta buraya da kopyalayım;

öncelikli olarak yazdığım mevzu buydu, ama asıl yazmak istediğim başka bir konu var...

şöyle ki :

ben fm'de genellikle galatasaray'ı yönetiyor olurum ve yine galatasaray'ı yönetirken görüyorum ki şöyle bir durum var;

kombine satışları haziran sonu gibi başlıyor, temmuzun 21(tam doğru olmayabilir ama sabit bir gündü bu) 'inde tak diye kesiliyor, bitiyor. oysa ki oyunda diğer ülkelerde bu tarih ağustos sonlarına kadar bile sarkabiliyor(doğru olan bu zaten). ayrıca zaten gerçek hayatta ben geçen sene ekim'e kadar falan satış yapıldığını bilirim.

bunu yazmamdaki temel neden de şu; galatasaray oyundaki ikinci yılda 55bin kapasiteli ttarena'ya taşınıyor ve 3. sezondan itibaren kombine satışları yapılıyor o stad için. fakat görüyorum ki kombine satışları 19-20-21 binde seyrediyor. üstelik üst üste 2 defa şampiyonlar ligi'ni almama rağmen maksimum 22 bin oluyor bu sayı ilerleyen senelerde. hem de sene içerisinde 53-54 bin ortalamaya oynamama rağmen(bu ortalamayı fmrte editör sayesinde elde ettim, kombine satışlarını artırmayı sağlamak için elbette) .

bu soruna da bir değerlendirme getirilmesini istiyorum.
bir de pek burayla alakalı olmasa da anca buradan daha sağlıklı bilgiler elde edebileceğimi düşündüğümden bir sorundan daha bahsediyorum;

son olarak, belki tam yeri değil ama bir şey daha yazmak istiyorum, yine finansal bir konu hakkında;

muniain'i bilirsiniz. çok iyi bir potansiyeli var ve ben 170-175 ca'lara kadar getirdim kendisini. son iki sezonumda 83 maçta 78 gol ve 29 asist yaptı, aynı zamanda sayısız ödül topladı, cl top scorer, en iyi oyuncu, en iyi futbolcu, dream team gibi tonla ödül aldı avrupa ve dünya çapında. fakat gelin görün ki 17-18 milyon avro'ya(!!!) kadar yükselen değerine rağmen bu oyuncumu klüplere önerdiğimde(offer to clubs dalgası işte) bir Allah'ın kulu çıkıp da talip olmuyor. bu kadar formda ve genç bir adam için hem de.

aynı şekilde ochoa da 175 ca'ya ve worlwide reputation ına rağmen bin euro(bakın 1 milyon falan değil, sadece 1 k) civarında satışa çıkarmama rağmen bir tek kişi bile talip olmuyor.

bu nasıl bir transfer kodlamasıdır ben anlamıyorum açıkçası (yalnız yanlış anlaşılmasın ben sorunun sizden kaynaklanmadığını biliyorum). buna nasıl ve neden çözüm getirilmiyor bilmek isterim.
selamlar...

edit: bi de economic factor ile alakası yok demişsiniz. o zaman şöyle sorayım, editör'den değiştirmeme rağmen(35-40 euroya çıkarmıştım galiba) neden maksimum 31 euroluk average ticket price değeriyle oynayabiliyorum?