Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
@ perpetua;

ömer abi tam cevap alamadım sorularıma.

2 sene üst üste şampiyonlar ligi'ni kazanan ve 55000 kişilik bir stadı olan takımın kombine satışları nasıl 22-23 binde kalabiliyor?
Dedigim gibi, gecis donemini pek iyi yansitamiyor oyun. Galatasaray'a ozel bir gecis yazmalari mumkun degilmis. Genel bir kural getirmek gerekli ama bu butun takimlari etkileyecegi icin her turlu takimin bu gecis surecini nasil yasayacagini etud etmek gerekli.

ayrıca benim sorumun temelinden farklı bir gidişat izleyerek cevap vermişsiniz. o zaman ben şöyle diyeyim; benim hesapladığım minimum maç bileti fiyatlarının ortalaması 50-60 euro ise ve sizin üzerinden gittiğiniz yöntem doğru ise arada 30-40 euroluk bir fark, 70-80 liralık bir uçurum ortaya çıkıyor. vergiyle falan açıklanacağını pek sanmıyorum. bence ya klüplerin yansıttığı fiyatlar (vergileri düştüklerini de varsayarsak bile) gerçeklikten uzak, ya da başka birşey. bilemiyorum. ama oyunda arsenal manchester gibi takımlar gelir rekorları kırarken, onlara yakın ortalamalara oynayan galatasaray'ın stadından elde ettiği gelirler komik kalıyor bu klüplerin yanında.
Bunun aciklamasi, benim tahminimle, ortalama seyirci sayisi. Mesela Galatasaray'in seyirci ortalamasi 15 bin olarak girilse, bilet fiyatlari 50-60 TL'ye cikar rahatlikla.

Ayrica Man Utd, Arsenal gibi takimlar kombinelerini sadece lig maclari icin satiyorlar. Kupa ve avrupa kupasi maclari icin herkes bilet satin almak zorunda. Tabii bu da gelirlerde basariya endeksli onemli bir artis sagliyor. Bizde ise kombine satip, sezon basinda transfer icin para toplama amaci var.

ayrıca başka 2 mevzu daha vardı.

birisi kombine satışlarının tarihleriyle alakalı. o da ilk mesajımda duruyor, hatta buraya da kopyalayım;
Kombine satislarinin suresinin oyunda daha kisa olmasini pek o kadar onemsemiyorum. Sonucta satilacak rakam, daha satislar bitmeden belli oyunda. Suresini uzatmak, sadece para girisini geciktirir.

bir de pek burayla alakalı olmasa da anca buradan daha sağlıklı bilgiler elde edebileceğimi düşündüğümden bir sorundan daha bahsediyorum;
Yukarida cevaplamaya calistim.

edit: bi de economic factor ile alakası yok demişsiniz. o zaman şöyle sorayım, editör'den değiştirmeme rağmen(35-40 euroya çıkarmıştım galiba) neden maksimum 31 euroluk average ticket price değeriyle oynayabiliyorum?
Bu oyun koduyla alakali bir durum. Girilmis ortalama degerin sadece belli bir miktar altina inebiliyorsunuz ve belli bir miktar ustune cikabiliyorsunuz. Mactan maca bilet fiyatlarinin degisebilmesi icin belirlenmis degerler bunlar. Eger bu rakamin ustune cikarsaniz, oyun ortalama rakama geri donuyor. Hangi takimin ortalama fiyatlarinda buyuk degisiklik yaparsan, bununla karsilasirsin. (hatta belki hatirlarsin, bir kac surum once FB ve GS'in bilet fiyatlari ile olusan bir sorun nedeniyle cok dusuk gelir kazaniyorlardi. Bunun nedeni, veritabaninda girilen bilet fiyatlarinin ust limitten daha yukarida belirlenmis olmasi ve oyunun otomatik olarak bilet fiyatlarini dusurmesi idi.)