Kötü başlayan hazırlık maçlarını oynadığımız dönemde bir maçta Okan da oynamıştı ve o maçta da bu takımda sırıtmadan oynayabilirim mesajı vermişti bizlere Okan. O maçtan beri Önder ve Bekir yerine Okan oynasın diyordum ama Young Boys maçlarında Okan'ın oynaması, alınacak olumsuz sonuçlarla bugün bu şekilde oynamasını engelleyebilirdi.

sananes'in bahsettiği gibi, seyircisiz maç, Gökhan sakat ve Okan için en iyi ortam. Seyirci elbette ilk maçında tepki göstermeyecekti ama sonuçta bu 18 yaşında biri, 50 bin kişi önünde oynamak bile insanı heyecanlandırır. İlk maçında, sakin bir ortamda oynaması, özgüvenini de arttırmıştır.

Gökhan Gönül, standartların çok dışında bir oyuncu, 2.ligde top oynarken 1 sene geçmeden Chelsea deplasmanında ŞL çeyrek finalinde oynamaya başladı. Bu hızlı yükselişte de asla şımarmadı. Okan'ın en büyük şansı kesinlikle önünde Gökhan Gönül'ün olması. 2.liglerde dolaşmasına gerek yok, A2'de oynasın ama Gökhan'ın yanında kalsın.

Gökhan'ın hala geliştiremediği özelliği son tercihleri. Son tercih yapacağı zaman ya orta yapılacak yerde şut çekiyor, başarısız pas veriyor doğru tercih yapamıyor yani.(Tabi doğru tercihleri hayli fazla, sadee göze batan eksikliği anlamında yazdım, o özelliği kötü diye değil) Zaten bunu da geliştirirse, avrupanın her takımında rahatlıkla oynayabilecek bir bek olacaktır. Aykut Kocaman benim sağ bek alternatifim Mehmet Topuz demişti ama sanırım Gökhan olmadığında artık Okan'ı göreceğiz.

Oyuncuyu 1 maçla göklere çıkarıp sonra kaybolmasını da izlememeliyiz. Bu konuda da Aykut Kocaman'a güveniyorum. Gökhan zaten çok sık maç kaçıran bir oyuncu değil, Okan kupa maçları dahil bu sezon 8-10 maç oynasa çok önemli bir gelişme olur onun adına.

Aykut Kocaman'a güveniyorum, ilerleyen maçlarda orta sahaya Emre çıkarken Gökay'ın girdiğini görebiliriz ve bu olaylar artık bizi şaşırtmaz. Santos'a toparlan demek için Caner'i seçmesi, takımda kim iyi oynarsa formayı kapar havası veriyor.

Bir de Niang'a değinmek gerek, bu adam Güiza'nın girdiği pozisyonlara girsin, onun attığının 2 katı gol atar.

Maçı izlemedim, sadece dinleyebildim bu nedenle oyun hakkında yorum yapamıyorum ama PAOK maçından sonra kazanmak önemliydi. Bazı şeylerin değişebileceğini görerek kazanmak da ayrı bir güzellik.