Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur ?
- Voters
- 62. You may not vote on this poll
-
Fenerbahçe kazanır
-
Beşiktaş kazanır
-
Berabere biter
-
Gökhan Gönül'ün oynama şansı olursa o kanat çok acayip olacak. Quaresma'yı tam durduramaz ama nispeten diğer maçlardaki etkisini azaltabilir.
Orta sahanın bu maç için kesinlikle 3'lü olması lazım. Sağ kanat savunmaya pek gelmese olur ama Stoch'un savunmaya yardımını arttırması şart.
Alex son 30 dakika girmesi ve tüm eforunu bu vakitte rakipte bir nebze yorgunken sarfetmesi daha yararlı olacaktır.
Yobo'nun durumu ne bilmiyorum ama kesinlikle oynaması lazım.
Selçuk-Topuz-Emre üçlüsünün maça başlaması daha yararlı olacaktır. Orta sahayı iyi tutmalıyız çünkü rakibin orta sahası çok sağlam. Necip-Ernst-Guti üçlüsüne yada Necip-Ernst önünde Guti şeklinde oynayacaklarından orta sahada dirençli olmalıyız. Orta sahamız önceki maçlardaki gibi olursa bu üçlü çok tehlikeli anlar yaşatabilir özellikle Guti pasları ile tehlikeli olabilir.
Hucümumuzdan biraz bahsetmek gerekirse Caner-Stoch çok uyumsuz oluyor. Çünkü Caner'de bir tedirginlik var hiç hücuma katkı yapmıyor ya adam kaçırırsam diye. Ve Stoch'un savunması çok az olduğu için orada çok büyük bir boşluk oluşuyor ve rakibe kalıyor orası. Andre Santos'un bu nedenle oynaması lazım. Stoch ile daha uyumlu bir ikili oluyorlar.
Niang'a gelicek olursak Niang Güiza'dan farklı bir oyuncu. Onu Güiza gibi kullanmak yanlış olur. Niang'ın çok fazla pozisyona girme yeteneği ve boşa kaçma gibi yeteneklerinin aksine Niang'ta bitirilicik yeteneği daha ağır basıyor. Bundan dolayı Mamadou Niang'ı topla buluşturmamız şart. Bu görev ise hücumdaki etkili oyuncularımızın yeteneklerine bağlı.
Bu maçın bir derbi mücadelesi ve evimizde olacağından kazanacağımızı düşünüyorum. Çünkü şu anda oynadığımız sistemi önceki maçlar ile ölçülemek istemiyorum. Çünkü o sistem karşı takımda kazanmak isterse işliyor. Rakip takım sizin karşınızda oyun oynatmamayı seçiyorsa Aykut Hoca'nın sistemi malesef işlemiyor. Buna örnek olarak takımda sürekli oynayan Stoch gösterilebilir. Bu sistemde kanatlar daha ileri çıktı ve taktiğe bir değişiklik olarak yansıdı. Stcoh Avrupa maçlarında daha iyi oynarken lig maçlarında o performansına göre bayabi sönük kaldı. Sönük kalmasının nedeni ise ligimizde futbol oynanmıyor. Takımlarımız özellikle Anadolu takımlarımız kapanıp 1 puan hedefiyle maça geliyorlar ve uygun pozisyonları bulurlarsa galibiyeti elde ediyorlar. Mesela geçen Kayserispor maçı gibi. Kayserispor'a desen maçı oynamadan size 1 puan yazalım kabul ederler. Maçta 1 puan havasında geçerken Yobo'nun sakatlığı durumu değiştirdi ve Aykur Hoca'mız yedek kadroda stoper bulundurmama hatasını yaparak maçı kaybetmemize neden oldu. Fakat Avrupa maçlarında durum böyle olmuyor takımlar açık oynuyor ve hedefleri galibiyet almak gol atmak olduğu için daha iyi oynuyoruz. Ondan dolayı Beşiktaş'ın sahada bulunacağı oyun anlayışına göre bir skor alacağımızı düşnüyorum.
Mesaj Yetkileri