Takımın yükselişe geçmesi için çok iyi bir fırsat olacak. Bakalım değerlendirebileceklermi.
İçimden bir ses derbinin berabere biteceğini söylüyor.Beşiktaş formda,Fenerbahçe ise çıkışa geçmek istiyor.1-1 berabere biter diye düşünüyorum.
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?
Quaresma'nın bu maçta oynayacak olması kuşkusuz bizim için çok iyi bir gelişme, ama derbiler her zaman farklıdır. Ben bu maçta kaybedeceğimizi sanmıyorum, kazanmamız ise saha içi atmosfere ve çıkacak kadroya bağlı. Schuster çok uçuk bir sistem ya da kadro tercihinde bulunmazsa puansız ayrılmayız.
Derbilerdeki performansımız malum bu tip maçlar dışarıdan en az etkilenen maçlar bizim için.Seyirci avantajımızı iyi kullanır ve galip çıkarız diye düşünüyorum.
Schuster şu zamana kadarki felsefesini kadro secimini sürdürürse galip geliriz, beklenenden kolay şekilde.içerde seyirciyle buluştuğumuz ilk maç takım ne kadar kötü olursa olsun kadıköyün havası farklıdır.
Gökhan Gönül'ün oynama şansı olursa o kanat çok acayip olacak. Quaresma'yı tam durduramaz ama nispeten diğer maçlardaki etkisini azaltabilir.
Orta sahanın bu maç için kesinlikle 3'lü olması lazım. Sağ kanat savunmaya pek gelmese olur ama Stoch'un savunmaya yardımını arttırması şart.
Alex son 30 dakika girmesi ve tüm eforunu bu vakitte rakipte bir nebze yorgunken sarfetmesi daha yararlı olacaktır.
Yobo'nun durumu ne bilmiyorum ama kesinlikle oynaması lazım.
Selçuk-Topuz-Emre üçlüsünün maça başlaması daha yararlı olacaktır. Orta sahayı iyi tutmalıyız çünkü rakibin orta sahası çok sağlam. Necip-Ernst-Guti üçlüsüne yada Necip-Ernst önünde Guti şeklinde oynayacaklarından orta sahada dirençli olmalıyız. Orta sahamız önceki maçlardaki gibi olursa bu üçlü çok tehlikeli anlar yaşatabilir özellikle Guti pasları ile tehlikeli olabilir.
Hucümumuzdan biraz bahsetmek gerekirse Caner-Stoch çok uyumsuz oluyor. Çünkü Caner'de bir tedirginlik var hiç hücuma katkı yapmıyor ya adam kaçırırsam diye. Ve Stoch'un savunması çok az olduğu için orada çok büyük bir boşluk oluşuyor ve rakibe kalıyor orası. Andre Santos'un bu nedenle oynaması lazım. Stoch ile daha uyumlu bir ikili oluyorlar.
Niang'a gelicek olursak Niang Güiza'dan farklı bir oyuncu. Onu Güiza gibi kullanmak yanlış olur. Niang'ın çok fazla pozisyona girme yeteneği ve boşa kaçma gibi yeteneklerinin aksine Niang'ta bitirilicik yeteneği daha ağır basıyor. Bundan dolayı Mamadou Niang'ı topla buluşturmamız şart. Bu görev ise hücumdaki etkili oyuncularımızın yeteneklerine bağlı.
Bu maçın bir derbi mücadelesi ve evimizde olacağından kazanacağımızı düşünüyorum. Çünkü şu anda oynadığımız sistemi önceki maçlar ile ölçülemek istemiyorum. Çünkü o sistem karşı takımda kazanmak isterse işliyor. Rakip takım sizin karşınızda oyun oynatmamayı seçiyorsa Aykut Hoca'nın sistemi malesef işlemiyor. Buna örnek olarak takımda sürekli oynayan Stoch gösterilebilir. Bu sistemde kanatlar daha ileri çıktı ve taktiğe bir değişiklik olarak yansıdı. Stcoh Avrupa maçlarında daha iyi oynarken lig maçlarında o performansına göre bayabi sönük kaldı. Sönük kalmasının nedeni ise ligimizde futbol oynanmıyor. Takımlarımız özellikle Anadolu takımlarımız kapanıp 1 puan hedefiyle maça geliyorlar ve uygun pozisyonları bulurlarsa galibiyeti elde ediyorlar. Mesela geçen Kayserispor maçı gibi. Kayserispor'a desen maçı oynamadan size 1 puan yazalım kabul ederler. Maçta 1 puan havasında geçerken Yobo'nun sakatlığı durumu değiştirdi ve Aykur Hoca'mız yedek kadroda stoper bulundurmama hatasını yaparak maçı kaybetmemize neden oldu. Fakat Avrupa maçlarında durum böyle olmuyor takımlar açık oynuyor ve hedefleri galibiyet almak gol atmak olduğu için daha iyi oynuyoruz. Ondan dolayı Beşiktaş'ın sahada bulunacağı oyun anlayışına göre bir skor alacağımızı düşnüyorum.
Ankette Fenerbahçe kazanır dedim; ama gerçekle bağdaşmıyor, kalbimin istediğini yazdım. Aklımın dediği ise: Beşiktaş bize fark atar. Öyle bir oynuyorlar ki bizim bu ruhsuz, suratsız, çökmüş, Young Boys'u PAOK'u yenemeyen takım Beşiktaş önünde esamesi okunmaz. 4-1 yeniliriz.
Çekişmeli bir maç olacaktır.Beşiktaş galibiyete daha yakın taraf gibi geliyor bana.Umarım berabere biter.
Fenerbahçe'de şu anda bütün takım Beşiktaş maçında iyi futbol oynanarak alınacak bir galibiyetin 3 puandan fazla şeyler getireceğinin farkında.Takım olarak büyük maçları nasıl oynamamız gerektiğini biliyoruz.Schuster'in Türkiye'deki ilk derbi maçı olması ve Beşiktaş'ın Perşembe günü Avrupa Ligi maçı olması dezavantajları sayılabilir.2-0 kazanacağımızı düşünüyorum bu maçı.
Aragones zamanında bile Beşiktaş'ı yendik.Ondan esamesi okunmaz gibi laflar boş.Beşiktaş yenebilir orası ayrı.
Young Boys ve Paok maçları ile daha oynanmamış bir maçı karşılaştırmanını da oldukça anlamsız olduğunu söyleyebiliriz.
Derbi Cüneyt Çakır'ın
15 Eylül 2010 12:19 | NTV Spor
Süper Lig'in 5. haftasında pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş maçını Cüneyt Çakır'ın yöneteceği açıklandı.
![]()
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftası dev bir maça sahne olacak. Türk futbolunun 2 büyüğü Fenerbahçe ile Beşiktaş, 19 Eylül Pazar günü saat 20.00'de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelirken, bu önemli maçın hakemi de belirlendi.
Merkez Hakem Kurulu, derbide Cüneyt Çakır'ı görevlendirdi. FIFA kokartlı Çakır, bu sezon Trabzonspor'un Ankaragücü'nü 2-0, Bursaspor'un da Sivasspor'u yine 2-0 yendiği maçta görev almıştı.
Kariyerinin ilk Fenerbahçe-Beşiktaş maçını yönetecek Çakır'ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Dördüncü hakem olarak da Süleyman Abay görev yapacak.
Ligde 5. hafta maçlarını yönetecek hakemler şunlar:
17 Eylül Cuma:
20.00 Trabzonspor-Manisaspor: Mustafa Kamil Abitoğlu
18 Eylül Cumartesi:
18.00 Sivasspor-Eskişehirspor: Bünyamin Gezer
18.00 Ankaragücü-Kasımpaşa: Tolga Özkalfa
20.30 Medical Park Antalyaspor-Kayserispor: Fırat Aydınus
20.30 Bucaspor-Galatasaray: Halis Özkahya
19 Eylül Pazar:
18.00 Kardemir Karabükspor-Gençlerbirliği: Suat Arslanboğa
20.00 Fenerbahçe-Beşiktaş: Cüneyt Çakır
20.30 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Konyaspor: Abdullah Yılmaz
20 Eylül Pazartesi:
20.00 Gaziantepspor-Bursaspor: Deniz Çoban
yav cüneyt cakırdan biz bıktık federasyon bıkmadı. her kritik macımızda bu adam illaki de karşıdan yana kullanıyor takdir haklarını.
ne kadar iyi hakem olursa olsun bizim maçlarda beğenmiyorum ben kendisini inşallah damga vuracak bi hatası olmaz adil bi maç yönetir.
O kadar diyorsunuz hakeme ama Fifa'nn gözünde en iyi Türk hakem. Birşey varki atıyorlar bu maça.
Bu maça hangi hakem atanırsa atansın, eleştirilecektir illa ki en az bir takım tarafından. Cüneyt Çakır ülkemizin en iyi hakemidir bence. Böylesine büyük bir maç için ismi ilk akla gelen kişilerden birisidir.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Bu maç Schuster'in olduğu kadar Aykut Kocaman'ın da ilk Türkiye derbisi. Zorlancağımızı fakat maçı kazanacağımızı düşünüyorum.
Derbilerde form falan etki etmez sonuca. Beşiktaş en formsuz zamanında Fenerbahçeyi 3-0 yendi , Fenerbahçede en kötü en dip dönemlerinde bizi yenmişti.
Maçın bol gollü olacağını düşünüyorum , umarım zevkli mücadele olur. Beraberlik iyi sonuçtur bizim için çünkü avantajlı durumda olan biziz ve bunu korururuz. Tek korkum derbilerde hep favorilerin kaybetmesi.
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ligdeki derbilerinde favorinin kaybetmesi gibi bir durum yok aslında.Son 5 senedeki ligdeki maçlarda 1 kere yenilmiş Fenerbahçe,Beşiktaş'a karşı.
Bjk'nin kazanacagini düsünüyorum ve bol gollü bi mac bekliyorum.
Hazır Feberbahçe'yi pek iyi bir durumda olmadan ve biz de güzel bir form grafiği yakalamışken kazanırız inşallah.. 2-1 gibi bir sonuç bekliyorum. FB yine öne geçer ama sonlara doğru kondisyonumuz ağır basar..
Geneli söylüyorum ben ligde değil , böyle bakarsak son 10 yılda şu kadar son 20 yılda bu kadar diye gidersek yanılırız. Derbilerde genel olan birşeydir favorilerin kaybetmesi.Yani dediğinde doğru tabi kardeşim son 5 yılda büyük bir Fb üstünlüğü var derbilerde. Ben gerçi her zamanki gibi emin değilim bu maçta , yani Fenerbahçe yenerse de kızmam takımıma öyle çok çünkü en azından Deplasmanda Fenere yenildik derim.
Last edited by Ahmet Göktaş : 16.Eylül.2010 at 00:29
Fenerbahçe için nefes alma maçı, Beşiktaş için ise kendilerini ciddi şekilde test etme maçı olacaktır. Beşiktaş bu maçtan puansız ayrılırsa büyük bir kayıpları olmaz. Çünkü herhangi bir kayıp halinde en kötü ihtimalle Fenerbahçe ve Galatasaray ile aynı puanda olacaklar ve deplasmandaki 1 derbi maçını tamamlamış olacaklar. Fenerbahçe için ise tamamen olmasa da büyük oranda ölüm-kalım maçı olacak. Çünkü bu takım bu sezon henüz büyük hiçbir maçtan galibiyetle ayrılamadı. Özellikle son yıllarda derbilerden başarıyla ayrılan Fenerbahçe eğer bu büyük maçtan galibiyetle ayrılamazsa bu sezon iyice karanlığa doğru yol alabiliriz.
Derbilerin atmosferinin farklı olması nedeniyle Fenerbahçe'den galibiyet bekliyorum.
Aykut Kocaman'ın son antremanda denediği takım;
![]()
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Özellikle şu çizgi defans olayını yapmaya başladık ya Alex'in defans arkasına atacağı toplar korkutuyor beni , başka türlü gol yemeyiz bence..
Bu maçta Alex'in kulübede olacağına eminim :/
--------------- Niang --- Semih -----------------
Stoch ------- Emre --- Cristian --------- Dia
Caner ---- Yobo ---- Lugano ------ Gökhan
--------------------- Volkan -----------------------
Bence oynanması gereken kadro bu.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Selçuk oynar bir şey fark etmez![]()
![]()
![]()