Originally Posted by
Sekopej
Sihirli değnek değmiş gibi 1 haftada sürekli önde basan, dikine oynayan bir Fenerbahçe beklemiyordum elbette. Oyun beklediğim gibi geçti aslında, Fenerbahçe daha geride durup topa daha çok sahip olmak isteyen, Beşiktaş'ın oynamasına izin veren (izin veren derken, başabaş oynamak yerine beklemeyi seçerek oynaması), kaptığı toplarla hızlı çıkarak gol yapma düşüncesi vardı.
Kırılma anı Emre'nin sakatlığı. Emre orta sahada olsa orta sahayı bu kadar rahat kontrol etmesine izin vermezdi Beşiktaş'ın. Zaten bu nedenle Emre bu kadroda vazgeçilmeyecek ve yeri doldurulmayacak tek oyuncu. Emre'nin çıkmasıyla yeterli pres ve sertlik sağlanamadı, Beşiktaş topa sahip olup hücum yaptıkça ve dakikalar geçtikçe Fenerbahçe geriye yaslandı, gol aslında geliyorum demişti ama işte o gol gelmeden 2. golü mutlaka atmak gerekiyordu, atamazsan (bunu son yıllarda çok sık kullanıyoruz Fenerbahçe için, 2.'yi atamazsan diyerek mesaj attığım çok puan kbettiğimiz maçlar var) bu sonuca da bir şey deme hakkın kalmıyor.
9 tane mutlak gol pozisyonuna girip sadece 1 tane atabiliyorsan, maçta en etkili olduğun 25 dakikalık dönemde skoru 2 yapamıyorsan (Gökhan, Dia, Alex ve Niang ile girilen pozisyonlardan 1 gol daha çıkmalıydı), savunma yaparken rakibe pozisyon da veriyorsan, galibiyet almak güçleşiyor.
Beklediğim oyun, beklemediğim skor oldu. Beşiktaş bilindiği gibi oynamak istedi, elbette diğer maçlarda olduğu kadar risk almadı ama yine de beklenilen oyunu oynadı, geride bir çok pozisyon da verdi, pozisyona da girdi. Fenerbahçe'yi seven Bobo ile başlasa daha etkili olabilirlerdi.
Aslında çok üstü düzey bir maç olmadı ama gol pozisyonlarına göre heyecanlı bir maçtı. Maçta gol olabilecek 14-15 pozisyon vardı neredeyse ve sadece 2 gol oldu. İzlemesi heyecan veren bir maçtı. 1 puan Beşiktaş'ı sevindirdi, Fenerbahçe için de kara bulutları dağıtmaya yetmeyecek bir puan. Artık bu sezon şampiyonluk yarışından vazgeçilip, radikal kararlar alınarak devam edilse, eminim daha çok desteklenir bu tutum.
2 takımı da tebrik ederim, zaman zaman ortam gerilse de, pek çirkinlik olmadı, hakem de belirgin hata yapmadı ama yine de iyi bir maç yönetmedi diye düşünüyorum.