1 ile 30 arası toplam 63 sonuç

Konu: Emenike Türk mü oluyor ?

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    Karabük

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
    Yeterli forvet hattini gorduk iste, Azerbaycan'a bile gol atamiyorlar. Semih kendi takiminda oynayamiyor, Halil vasat oyuncu, Mevlut performansini milli takima yansitamiyor, Sercan santrfor degil, Nihat olmus aglayani yok. Bir Emenike veya Bobo kesinlikle oynardi ve katki da yapardi.
    Bunu yazacaktım resmen içimi okumuşsun

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by KaRaBükLü KraL View Post
    Bunu yazacaktım resmen içimi okumuşsun

Hocam yazmaya degmez aslinda, millet at gozluklerini takmis. Bir oyuncu Anadolu takiminda istedigi kadar iyi oynasin, kucuk takimin buyuk topcusudur, asla buyuk takim oyuncusu olamaz, bu Emenike icin de V.Sen icin de Sercan icin de gecerli. Ama buyuk takima giderse hemen super oyuncu ve ister oynasin ister oynamasin hemen milli takima alinir (Ozer, Nihat, Selcuk vs).
    3 buyukler disinda baska takimlarin da oldugunu, onlarin da iyi futbolculara sahip oldugunu, hatta gecen sene sampiyon olan ve Turkiye kupasini kazanan takimin Istanbul'dan cikmadigini Oguz Cetin efendiye birinin hatirlatmasi lazim.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by KaRaBükLü KraL View Post
    Milli takıma faydası olabilecek bi oyuncu.Kendi oyuncularımızın bizi seçmediği bi devirdeyiz(bkz.Eren Derdiyok,Mesut Özil,G.İnler)Eğer yabancı ve faydalı bi oyuncu bizi seçmek istiyosa ne güzel bi durum.Kaç senedir Halil oynayamıyo artık bu milli takımda görmek istemiyoruz diyen çok arkadaş gördüm bu forumda(bende dahil).Kaç iyi forvetimiz varda Emenike gibi güçlü,hızlı ve bitirici bi adama gerek yok diyebiliyoruz.Bugün Almanya'da 23 kişilik bi kadroyu ele alırsak 11 tanesi devşirme,aynı şekilde Fransa'da örnek verilebilir.Yabancı hayranlığına çekiyosak bu konuyu biraz etrafımıza bakmalıyız.Almanya'da 80 milyon nüfus var ama milli takımın yarısı yabancı.Onlarda da mı yabancı hayranlığı var acaba
    Bahsettiğin 80 milyon nüfusun içinde o devşirme dediğin Alman vatandaşları da var. O oyuncuların hemen hemen hepsi o ülkede doğup büyümüşler. @Zekirdek de aynı şeyi yazmış; benim karşı olduğum şey de milli takımda oynatmak için vatandaş yapılması bir sporcunun. Bu aynı zamanda çifte standarttır. Vatandaşlığa geçmek için gerekli şartları yerine getirmeye çalışan bir yabancıdan farksızdır Emenike. O da 5 sene bu ülkede ikamet etmelidir. Vatandaşlık için gerekli şartları yerine getirince vatandaşlığa geçer. O zaman senden, benden farksız bir Türk vatandaşı olur. Seçimlerde oyunu da kullanır, milli takımda da oynar.

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Yetiştiremiyorsak, bu işi beceremiyorsak ve MiLLi takımımız zarar görüyorsa bence oynamasında sakınca yok. Hatta Bobo da oynarsa çok mutLu oLurum. Artık ben kadroda kendi takımLarında oynamayan Nihat, Tuncay ve Semih gibi adamLarı görmek istemiyorum. SürekLi oynayan bir oyuncu iLe arada bir oynayan oyuncu arasında dağLar kadar fark var. Bunu amatör hocaLar biLiyor. Koskoca MiLLi takım seviyesinde ki hocaLarında biLmesi gerekiyor. MevLüt dışında oynayacak adam gibi santraforumuz yok. Sercan ve HaLiL bize Avrupa kupası kazandıracak veya Avrupa ve Dünya şampiyonaLarına taşıyacak forvetLer oLamaz. Emenike ve Bobo da bize Avrupa kupası ve Dünya kupası kazandırmaz ama en azından o turnuvaLarda yer aLmamızı sağLar.

İki yoL var. Ya İspanya gibi müthiş aLtyapıLar kurup, harika oyuncuLar çıkaracaksın.
    Ya da ALmanLar gibi devşirme adamLar iLe oynayacaksın.

Bu ikisinden birisini yapmadığımız sürece sıradan bir üLke miLLi takımı oLacağız. 10 yıLda bir turnuvaLara katıLır, takıLırız. Başka yoL yok.
    İlk paragrafa katılıyorum. Ancak ikinci paragrafta 'Almanlar gibi devşirme adamlar ile oynayacaksın' ifadesi bence yanlış. İlk alıntı için yazdığım gibi; şu an Alman milli takımı için oynayanlar, milli takımda oynatılmak için Alman vatandaşı olan oyuncular değil. Milli takım için devşirilmediler. Orada doğup büyüyen, doğuştan Alman vatandaşı neredeyse hepsi. Farklı uyruklardan olabilirler. Bizim ülkemizde de var. Yanlış olabilir ama bildiğim kadarıyla Can Arat Ermeni asıllı; Umut Güzelses vardı Fenerbahçe altyapısında ve genç milli takımlarımızda oynamıştı, İsrail vatandaşı. Sadece 1-2 örnek vermek istedim. Bu oyunculardan farkları yok o Almanya için oynayan, sizin devşirme dediklerinizin.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2008
    Yer
    Karabük

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Bahsettiğin 80 milyon nüfusun içinde o devşirme dediğin Alman vatandaşları da var. O oyuncuların hemen hemen hepsi o ülkede doğup büyümüşler.
    Ya anlatamadım galiba o ülkede büyümekle o ülkenin vatandaşı olmak zorunda mı bi adam

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Bahsettiğin 80 milyon nüfusun içinde o devşirme dediğin Alman vatandaşları da var. O oyuncuların hemen hemen hepsi o ülkede doğup büyümüşler. @Zekirdek de aynı şeyi yazmış; benim karşı olduğum şey de milli takımda oynatmak için vatandaş yapılması bir sporcunun. Bu aynı zamanda çifte standarttır. Vatandaşlığa geçmek için gerekli şartları yerine getirmeye çalışan bir yabancıdan farksızdır Emenike. O da 5 sene bu ülkede ikamet etmelidir. Vatandaşlık için gerekli şartları yerine getirince vatandaşlığa geçer. O zaman senden, benden farksız bir Türk vatandaşı olur. Seçimlerde oyunu da kullanır, milli takımda da oynar.

İlk paragrafa katılıyorum. Ancak ikinci paragrafta 'Almanlar gibi devşirme adamlar ile oynayacaksın' ifadesi bence yanlış. İlk alıntı için yazdığım gibi; şu an Alman milli takımı için oynayanlar, milli takımda oynatılmak için Alman vatandaşı olan oyuncular değil. Milli takım için devşirilmediler. Orada doğup büyüyen, doğuştan Alman vatandaşı neredeyse hepsi. Farklı uyruklardan olabilirler. Bizim ülkemizde de var. Yanlış olabilir ama bildiğim kadarıyla Can Arat Ermeni asıllı; Umut Güzelses vardı Fenerbahçe altyapısında ve genç milli takımlarımızda oynamıştı, İsrail vatandaşı. Sadece 1-2 örnek vermek istedim. Bu oyunculardan farkları yok o Almanya için oynayan, sizin devşirme dediklerinizin.

Cacau? Eduardo da Silva? Salomon Kalou? Mikel Arteta?

Mesaj Yetkileri