Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur ?
- Voters
- 74. You may not vote on this poll
-
Fenerbahçe kazanır
-
Galatasaray kazanır
-
Berabere biter
-
Rijkaard kovulmamış olsa büyük çoğunluk Fenerbahçe kazanır derdi, diyordu da. Hagi'nin takıma ayrı bir hava katacağı kesin ama elinde sihirli değnek yok, bir anda her şey toz pembe olmayacaktır. Hagi ve Tugay derbilerin havasını bilir yoruma karşı diyeceğim tek şey, Fenerbahçe'nin hocasının da lig tarihinde Galatasaray'a en çok gol atan oyuncu olduğunu hatırlatmak, herhalde Aykut Kocaman da biliyordur derbinin havasını.
Arda ve Baros önemli eksiklik ama asıl oynamazsa Baros'un yokluğunu çok hisseder Galatasaray. Arda olsaydı da maça ağırlığını koyacak kadar bir performans sergileyeceğini de düşünmüyorum, üzerinde ayrı bir baskı oluyor, keza uzun süredir Galatasaray'da oynayan bazı yerli oyuncularda da bu görülebilir. Yabancıların üzerindeyse böyle bir baskı olmaz, sadece derbi baskısı olur, daha iyi hazırlanırlar. Nasıl bir kadroyla çıkacağını bilmiyoruz Galatasaray'ın ama 6 yabancı da sahada olacaktır.
Ufuk'un olmaması avantaj Fenerbahçe için, Aykut'un kaleye geçecek olmasına sevindim. Forvette de Baros yoksa, diğer alternatifler, onun kadar katkı sağlamayacaktır.
Fenerbahçe tarafında da işleri sıkı tutuyorlar. Yönetim taraftarı bile rehavet konusunda uyarıyorsa, oyuncuları da ciddi şekilde uyarmışlardır. Selçuk'un olmaması dezavantaj, Cristian'ı saymıyorum, oynadığı maçlarda da pek varlık göstermiyor zaten. Özer'in de yokluğu eğer Alex oynamazsa orta sahada alternatifleri azaltıyor. Oyunun gidişatına göre, eğer öne geçilirse, orta sahaya kuvvet olarak alınabilecek oyuncu sıkıntısı çekilebilir (Gökay var ama bu maçta bu yük ona verilir mi tartışılır, oyuna girer ve etkili olamazsa kötü olur) Baroni bu nedenle kulübede oturabilir Bilica yerine. Santos yerine yine Caner oynar diye düşünüyorum.
Galatasaray'ın nasıl oynayacağını bilmediğimden, Fenerbahçe açısından da değerlendirme yapamıyorum. Kanatlarda Dia ve Stoch oynarsa, Alex ve Niang ileride olursa, savunma yönünden takım aksayabilir, oyunun büyük bölümünü forse etmek gerekir ki, zaafiyet yaşanmasın.
Mehmet, Cristian ve Selçuk'tan daha iyi performans sergiledi geçen maç ama oynadıkları orta saha da Konyaspor orta sahasıydı. Fenerbahçe senelerdir kazandığı şekilde, savunmayı sağlam tutarak oynama düşüncesinde olursa, çıkacak koadro bunu beceremeyeceği için ilk golü yiyen taraf olur. Çünkü Daum'un ilk döneminde oturttuğu ve Zico ile zirve yapan o sistem, geçen sene de kullanılmış olsa da, şimdi mücadele edecek kadroya pek uygun değil. Yine de erken gelecek golden sonra geriye takım yaslanıp, Beşiktaş maçında olduğu gibi sayısız pozisyon üretebilir.
Bir de Kazım sahalara dönecekse bu maçta ilk 11 başlamalı. Stoch ya da Dia yedek kalıp, oyunun durumuna göre devreye girer, Kazım'ın birikmiş hırsı, daha faydalı olabilmesini sağlar. Kulübeden gelecek etkili destek konusunda da Dia ve Stoch'tan birinin değerlendirilmesi daha olumlu olur diye düşünüyorum.
Last edited by Sekopej : 23.Ekim.2010 at 00:49
Mesaj Yetkileri