Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur ?

Voters
74. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe kazanır

46 62.16%
  • Galatasaray kazanır

20 27.03%
  • Berabere biter

8 10.81%
Sayfa 4 / 18 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon
91 ile 120 arası toplam 525 sonuç

Konu: Fenerbahçe - Galatasaray [9. Hafta]

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Galatasaray'dan Arda, Kewell ve Baroş'u çıkarırsanız takım hücumda hiç bir şey yapamıyor. Arda ve Baroş yok, Kewell ise gerçek mevkisinde olmayacak. Galatasaray'ın işi normaldekinden de zor. Galatarasaray en iyi ihtimal az gollü bir beraberlik koparabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Hagi & Tugay ikilisi pozitif bir hava getirdi takıma. Ama kadro ve moral motivasyon olarak çok kötü durumda olduğumuzu düşünüyorum.

Fenerbahçe de ise işler tıkırında gözüküyor, bana göre ligin en geniş ve iyi kadrosuna sahip takımı Fenerbahçe zaten, bir de üstüne bizim ciddi eksikliklerimiz var.

Kağıt üzerinde bakıldığı zaman Fenerbahçe'nin çok rahat kazanması gerekiyor maçı, ama tabii derbi bu, aynı zamanda da futbol bu.

İyi futbol oynayan, hakeden takım kazanır umarım. Galatasaray adına temennim, atmosfere yenik düşmeden sakin oynamaları, sonuna kadar mücadele etmeleridir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Rijkaard kovulmamış olsa büyük çoğunluk Fenerbahçe kazanır derdi, diyordu da. Hagi'nin takıma ayrı bir hava katacağı kesin ama elinde sihirli değnek yok, bir anda her şey toz pembe olmayacaktır. Hagi ve Tugay derbilerin havasını bilir yoruma karşı diyeceğim tek şey, Fenerbahçe'nin hocasının da lig tarihinde Galatasaray'a en çok gol atan oyuncu olduğunu hatırlatmak, herhalde Aykut Kocaman da biliyordur derbinin havasını.

Arda ve Baros önemli eksiklik ama asıl oynamazsa Baros'un yokluğunu çok hisseder Galatasaray. Arda olsaydı da maça ağırlığını koyacak kadar bir performans sergileyeceğini de düşünmüyorum, üzerinde ayrı bir baskı oluyor, keza uzun süredir Galatasaray'da oynayan bazı yerli oyuncularda da bu görülebilir. Yabancıların üzerindeyse böyle bir baskı olmaz, sadece derbi baskısı olur, daha iyi hazırlanırlar. Nasıl bir kadroyla çıkacağını bilmiyoruz Galatasaray'ın ama 6 yabancı da sahada olacaktır.

Ufuk'un olmaması avantaj Fenerbahçe için, Aykut'un kaleye geçecek olmasına sevindim. Forvette de Baros yoksa, diğer alternatifler, onun kadar katkı sağlamayacaktır.

Fenerbahçe tarafında da işleri sıkı tutuyorlar. Yönetim taraftarı bile rehavet konusunda uyarıyorsa, oyuncuları da ciddi şekilde uyarmışlardır. Selçuk'un olmaması dezavantaj, Cristian'ı saymıyorum, oynadığı maçlarda da pek varlık göstermiyor zaten. Özer'in de yokluğu eğer Alex oynamazsa orta sahada alternatifleri azaltıyor. Oyunun gidişatına göre, eğer öne geçilirse, orta sahaya kuvvet olarak alınabilecek oyuncu sıkıntısı çekilebilir (Gökay var ama bu maçta bu yük ona verilir mi tartışılır, oyuna girer ve etkili olamazsa kötü olur) Baroni bu nedenle kulübede oturabilir Bilica yerine. Santos yerine yine Caner oynar diye düşünüyorum.

Galatasaray'ın nasıl oynayacağını bilmediğimden, Fenerbahçe açısından da değerlendirme yapamıyorum. Kanatlarda Dia ve Stoch oynarsa, Alex ve Niang ileride olursa, savunma yönünden takım aksayabilir, oyunun büyük bölümünü forse etmek gerekir ki, zaafiyet yaşanmasın.

Mehmet, Cristian ve Selçuk'tan daha iyi performans sergiledi geçen maç ama oynadıkları orta saha da Konyaspor orta sahasıydı. Fenerbahçe senelerdir kazandığı şekilde, savunmayı sağlam tutarak oynama düşüncesinde olursa, çıkacak koadro bunu beceremeyeceği için ilk golü yiyen taraf olur. Çünkü Daum'un ilk döneminde oturttuğu ve Zico ile zirve yapan o sistem, geçen sene de kullanılmış olsa da, şimdi mücadele edecek kadroya pek uygun değil. Yine de erken gelecek golden sonra geriye takım yaslanıp, Beşiktaş maçında olduğu gibi sayısız pozisyon üretebilir.

Bir de Kazım sahalara dönecekse bu maçta ilk 11 başlamalı. Stoch ya da Dia yedek kalıp, oyunun durumuna göre devreye girer, Kazım'ın birikmiş hırsı, daha faydalı olabilmesini sağlar. Kulübeden gelecek etkili destek konusunda da Dia ve Stoch'tan birinin değerlendirilmesi daha olumlu olur diye düşünüyorum.
    Last edited by Sekopej : 23.Ekim.2010 at 00:49
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Orkun derken?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Orkun nereden çıktı yahu, Ufuk olacak. Orkun'u geçenlerde görünce maçta, bilinçaltı Ufuk diye Orkun çıkmış.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ufuk'a Orkun diyen çok arkadaş tanıyorum

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

Hagi'nin takimi nasil bir 11 ve dizilisle cikarticigani cok merak ediyorum , gerci forvette Batdal'dan baska secenegi yok Kewell forvet yaratmaya calismaz , ama orta sahayi cok merak ediyorum Elano'yu takima kazandirirsa iyi is cikarmis olur

Tum Galatasaraylilarin unutmamasi gereken birsey var Hagi kontrat imzaladikdan 2 gun sonra bu maca cikiyor , cok seyde beklememek lazim tek artisi psikolojik olucakdir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hagi Elano ile yakından ilgileniyormuş. Bir Beşiktaşlı olmama rağmen gözümüz aydın demek istiyorum , Elano gibi bir adamı harcamamak lazım.
    Herkesin bildiği gibi Fenerbahçe derbide 5-10 adım önde =)
    Şahsen Hagi ve Tugay'ın gelişinin GS üzerinde olumlu etki yapacağını düşünüyorum. Her ne kadar Fenerbahçe şu an iyi gidiyor olsa da GS puan ya da puanlar çıkarabilir. Öyle bir his var içimde.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında yapılacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yayıncı kuruluş Lig TV spider cam (Örümcek kamera) sistemini kullanacak.

Spor Toto Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Lig TV'nin, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 24 Ekim Pazar günü oynanacak derbide spider cam (Örümcek kamera) sistemiyle futbolseverlerin karşısında olacağı bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, stat zemini üzerine asılan tellere bağlı, kayma sistemi ile hareket eden ''örümcek kamera'', HD (yüksek çözünürlük) görüntü kalitesi ve 360 derece hareket kabiliyetiyle sahadaki tüm pozisyonları olduğu gibi ekrana getirecek.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası ile adını duyurduktan sonra çeşitli spor müsabakaları ve son olarak 2010 Dünya Kupası'nda kullanılan sistemin, Türkiye'de ise ilk kez pazar günkü derbide uygulanacağı bildirildi.

Öte yandan, Fenerbahçe'nin Hollandalı eski futbolcusu Pierre van Hooijdonk'un derbiyi Lig TV'ye yorumlamak üzere Türkiye'ye geleceği açıklandı.

AA

_________

Högh ve eski kalecimiz Schumacher de maçı statta izleyecekmiş.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Quote Originally Posted by Sekopej View Post

Fenerbahçe tarafında da işleri sıkı tutuyorlar. Yönetim taraftarı bile rehavet konusunda uyarıyorsa, oyuncuları da ciddi şekilde uyarmışlardır.

Serkan, bence yönetim temkinli olmayı çok abarttı ve saçmaladı. Eğer olumsuz bir neticeyle karşılaşırsak buna sebep, "aşırı" temkinciliğin kimyamızı ve özgüvenimizi bozması olacaktır. Yahu bizim yıllardır Galatasaraya karşı en büyük silahımız özgüvenimizken ve en zor durumumuzda bile "haaaa, Galatasaray maçı mı, ondan kolay ne var canım" havası iken; şimdi yönetim eliyle bu silaha rutubet aldırmak hiç akıllıca değil. Buna eyyamcılık diyebilirsin, "kraldan fazla kralcılık" yahut "aferincilik" diyebilirsin. Ama bu demeçlerle futbolcuların özgüvenine zarar veriyorlar.

İşin tuhafı trübünleri bile panikletiyorlar. Zaten şu anda Saraçoğlu trübünleri -yönetim sağolsun- tırnakları sökülmüş kedi gibi; suya sabuna bulaşmaz... Tek ambiyansın olduğu maç, galibiyete olan yüksek inanç nedeniyle, Galatasaray maçları... O maç dışında Kadıköy'de rakibe filan baskı yok, coşku yok; kimse kendini kandırmasın. Şimdi eyyamcı yöneticilerimiz "aferin adama, sağduyulu,objektif" diye aferin almak, alkış almak için tuttular, içimize kurt düşürdüler, taraftarıda paniklettiler. Sağolsunlar; bizim özgüvenimizi, inancımızı hiçbir Galatasaraylı yıllarca sarsamamış, azaltamamışken, kendi yönetimimiz bu cinayeti işledi. Olur şey değil... Sanki Kadıköye ilk defa favori çıkıyoruz, sanki favori olmak kabahat, sanki bir kabusun eşiğindeyiz. Hele maçın başlarında ilk golü yersek futbolcuların kimyası bozulacak ve bunun tek sorumlusu "tarihi Galatasaray da yazabilir" diyen eyyamcı yöneticiler olacaktır. Oysa ilk golü yesek te, "nasılsa sonunda kazanan bir oluruz" rahatlığı ile sonuca ulaşırdık.

Derbilerin favorisi olmaz lafı yalandır. Fenerbahçe-Galatasaray maçlarının favorisi bellidir. Her zaman ve her şart altında... Favoriler her zaman kazanmaz; ayrı mesele... Ama maç öncesi favori her zaman ve her şart altında bellidir. Biz böyle büyüdük, bu rahatlıkla yılları devirdik. Şimdi bu ne lahana, ne turşu? Onlar iyi, fit durumda olsa da favori bizdik; kötü ve kaos halinde olsalarda... Biz, onlar zor durumda olduğu için değil, tarihin akışı böyle gösterdiği için favoriyiz. Eğer olumsuz bir sonuç çıkarsa bunun tek sorumlusu ABARTILI bir panik haline giren ve saçma sapan demeçler veren Fenerbahçe yönetimi olacaktır; kendi elimizle kendi özgüvenimizi kurşunlayan eyyamcı yöneticilere yuh olsun!

Rehavet beni de endişelendiren durumların arasındaydı.Fakat Aykut Kocaman'a ve takıma bu konuda güvenim sonsuz,ben takımın büyük bir ciddiyetle maça hazırlandığını ve yarın akşam iyi mücadele ederek 10 yıllık geleneği sürdüreceklerine inanıyorum.

4-1 Fenerbahçe galibiyeti bekliyorum.

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Bu arada Rambo Okan bir karakoldan silah çalmış MP-50'di galiba adı. Bizim statda Rambo Okan'ı aramışlar.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25144246/...medium=twitter
    Last edited by Zekirdek : 23.Ekim.2010 at 12:16 Reason: Link Eklendi.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by Zekirdek View Post
    Bu arada Rambo Okan bir karakoldan silah çalmış MP-50'di galiba adı. Bizim statda Rambo Okan'ı aramışlar.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25144246/?utm_sourcewitterfeed&utm_mediumwitter

Bu bence komik bir durum değil. Yarın bu adamın stada gidip de Galatasaraylı oyuncuların veya taraftarların üzerine ateş açmayacağını kimse garanti edemez.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Yakalanmadıysa tabii

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Haberi şimdi okudum yakalanmış. Ama bu olay b u adamın ilk vukuati değil.. Polis üzerine zimmetli silahı da çalmış. Ya hapse gi,rmeli, ya da akıl hastanesine.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Silahıda bulmuşlarmı bari.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

İlginç olan üzerine zimmetli silahı nasıl unutursun ya

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

2010dayız, bir polis memuru silahını unutuyor, o da yetmezmiş gibi ipsiz sapsız, ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir adam gelip o sliahı çalıyor. Vay halimize.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Katılıyorum. Bu rambo ya akıl hastanesine girmeli yada hapise.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Katılıyorum. Bu rambo ya akıl hastanesine girmeli yada hapise.
    Deli raporu var hapise giremez. Neden akıl hastanesinde değil bilmiyorum. İşler karışık baya.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Aslında hafta sonu hagi oynasa yeneriz. Maç içide illaki 2 frikik olur. Hagi 2 de 2 yapar bizde maçı kazanırız
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Baros ve Kewell macta yokmus.

Nesil
    2008
    Yer
    Karabük

Fenerbahçe'li arkadaşları şimdiden tebrik ediyorum.Baros,Kewell,Arda gibi adamlar olmadan o deplasmandan puansız döneriz

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bu başlık altında da söyledim mi bilmiyorum, ama birçok yerde söylediğim şeyi bir kez de burada söylüyorum.

19 yıllık hayatımda ilk kez bir derbi konusunda en ufak bir umudum bile yok. Benim gibi fanatik bir adamı bile bu hale düşürenlere yazıklar olsun.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Çok güzel yarın ki maçın sonucunu daha bir merak eder oldum

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Eee şimdi forvette kim oynayacak, Mehmet Batdal mı yoksa a2'den bir isim mi (ki o da mümkün değil zaten). G.Saray'ın sistemi mecburen 4-6-0 olacak ve yarın onları çok zor bir maç bekliyor. Amaaaaa, F.Bahçe de rakibini hafife alır ve küçümserse onları da hiç beklemedikleri bir sonuç bekleyebilir. Adına yakışır bir derbi olması dileğiyle.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Forvette Pino oynar herhalde bu gelişmelerden sonra.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

yarın bizi çok ilginç bi maç bekliyor.. Ben her sonuca kendimi alıştırıyorum..

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

4-6-0 bile oynayacak adam kalmadı 5-5-0 falan oynarız Elano artık ilk 11 başlasın ve bunca zaman yapamadığını bu maç yapsın.O zaman kazanırız maçı (:

Sayfa 4 / 18 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon

Mesaj Yetkileri