Quote Originally Posted by Sekopej View Post

Fenerbahçe tarafında da işleri sıkı tutuyorlar. Yönetim taraftarı bile rehavet konusunda uyarıyorsa, oyuncuları da ciddi şekilde uyarmışlardır.

Serkan, bence yönetim temkinli olmayı çok abarttı ve saçmaladı. Eğer olumsuz bir neticeyle karşılaşırsak buna sebep, "aşırı" temkinciliğin kimyamızı ve özgüvenimizi bozması olacaktır. Yahu bizim yıllardır Galatasaraya karşı en büyük silahımız özgüvenimizken ve en zor durumumuzda bile "haaaa, Galatasaray maçı mı, ondan kolay ne var canım" havası iken; şimdi yönetim eliyle bu silaha rutubet aldırmak hiç akıllıca değil. Buna eyyamcılık diyebilirsin, "kraldan fazla kralcılık" yahut "aferincilik" diyebilirsin. Ama bu demeçlerle futbolcuların özgüvenine zarar veriyorlar.

İşin tuhafı trübünleri bile panikletiyorlar. Zaten şu anda Saraçoğlu trübünleri -yönetim sağolsun- tırnakları sökülmüş kedi gibi; suya sabuna bulaşmaz... Tek ambiyansın olduğu maç, galibiyete olan yüksek inanç nedeniyle, Galatasaray maçları... O maç dışında Kadıköy'de rakibe filan baskı yok, coşku yok; kimse kendini kandırmasın. Şimdi eyyamcı yöneticilerimiz "aferin adama, sağduyulu,objektif" diye aferin almak, alkış almak için tuttular, içimize kurt düşürdüler, taraftarıda paniklettiler. Sağolsunlar; bizim özgüvenimizi, inancımızı hiçbir Galatasaraylı yıllarca sarsamamış, azaltamamışken, kendi yönetimimiz bu cinayeti işledi. Olur şey değil... Sanki Kadıköye ilk defa favori çıkıyoruz, sanki favori olmak kabahat, sanki bir kabusun eşiğindeyiz. Hele maçın başlarında ilk golü yersek futbolcuların kimyası bozulacak ve bunun tek sorumlusu "tarihi Galatasaray da yazabilir" diyen eyyamcı yöneticiler olacaktır. Oysa ilk golü yesek te, "nasılsa sonunda kazanan bir oluruz" rahatlığı ile sonuca ulaşırdık.

Derbilerin favorisi olmaz lafı yalandır. Fenerbahçe-Galatasaray maçlarının favorisi bellidir. Her zaman ve her şart altında... Favoriler her zaman kazanmaz; ayrı mesele... Ama maç öncesi favori her zaman ve her şart altında bellidir. Biz böyle büyüdük, bu rahatlıkla yılları devirdik. Şimdi bu ne lahana, ne turşu? Onlar iyi, fit durumda olsa da favori bizdik; kötü ve kaos halinde olsalarda... Biz, onlar zor durumda olduğu için değil, tarihin akışı böyle gösterdiği için favoriyiz. Eğer olumsuz bir sonuç çıkarsa bunun tek sorumlusu ABARTILI bir panik haline giren ve saçma sapan demeçler veren Fenerbahçe yönetimi olacaktır; kendi elimizle kendi özgüvenimizi kurşunlayan eyyamcı yöneticilere yuh olsun!