1 ile 30 arası toplam 214 sonuç

Konu: Takımımız Ne Durumda?

Threaded View

Nesil
    2006
    Yer
    11

Quote Originally Posted by bearyn View Post
    Kadro ve diziliş bu; kadrom iyi gibi bana göre ama nedense istikrarlı sonuçlar alamıyorum bi türlü, uefa'da sevilla'yı 3-1 yendim deplasmanda mesela ama ligte sürekli puan kaybediyorum, kazandığım maçlarda iyi oyun sergileyemiyorum. İlk 11'in yaş ortalaması 22, takımın genel yaş ortalaması 20. Tecrübe, yaş gibi etkenler çok etkiliyo mu oynanan oyunu falan? Bu yüzden olabilir mi kötü sonuçlar?

Ofansif anlamda fazlası var eksiği yok ama defansif bakımdan da bir o kadar zayıf.Bir kere en başta "bana göre" Eren Güngör ve Kara gibi iki ağır stoperin (ki birde Kara'nın ön libero-defasif orta sahadan bozma, tam bir stoper olmadığını düşünürsek) bulunduğu bir defans hattını bu denli önde tutmak büyük yanlış.Ya çizgiyi geri çekmelisin, yada bu adamların değiştirmelisin.En azından Eren Güngör Türk olduğu için yanına hızlı bir oyuncu alıp onun açığını bu şekilde kapatabilirsin.Çünkü Teknik ve Mental bakımdan özellikleri iyi sayılır Eren'in.Kara'nın ise bana göre stoperle uzaktan yakından alakası yok.Yani alıpta direk stoper oynatılacak bir oyuncu değil.Maç içinde veya yeterli kadro derinliğine sahip olmadığın bir dönemde mecbur kalırsın, Dcye koyarsın.Ama bakıyorsun şu profille Central Def. yapamazsın; Composure, Decisions, Positioning düşük, Limited yapamazsın; Positioning, Aggression düşük.Üstüne üstlük birde ağırlığı cabası.

Sabri'ye lafım yok.Atila'yı bende Fb'ye aldım, Santos'un yerine koydum.Daha ilk maç o 7 olan Marking'i öyle bir sırıttı, adamı önce kaçırıp, ardından da üzerine atlayıp öyle bir penaltı yaptırdı ki kulağıma küpe oldu.Potansiyel var ama en azından biraz daha gelişmesi gerekiyor.Antrenmanlarda Marking çalıştır.

Douglas, Arda, Henrique, Neymar 4lüsünün hangisi savunmaya yardımcı olacak?Birde Lukaku var önlerinde üstelik.Bir kere Arda'nın yeri kralı gelse Aml olmalı bana göre.Lukaku ve Neymar'ın yerleride tamam.Göbekte Henrique-Douglas ikilisindne birini tercih etmelisin.Ve yanına Nuri-G.İnler gibi kaliteli bir yerli takviyesi yaparsan daha dirençli bir orta sahan olur.Yada kadro içerisinden Cana'yı Mcye çekip, KAra'yı Dmc'ye alarak, KAra'nın yerine daha kaliteli bir stoper alırsın.Yada tam terside olur Cana Dmc'de kalır, Kara'yı defansif oynatmak suretiyle Mc'ye alabilirsin.Ama ilk söylediğim şekilde daha verimli olur.

Son olarak Aml-Amr'yi Inside Forward, soldaki Mc'yi Central Mid-Attack yada Advanced Playmaker, sağdakini Central Mid.-Support rolünde denemeni öneririm.Ama Dmc en azından mutlaka Defansif olmalı.Eğer Dmc'yi Sup yapıyorsan Mc'yi defansif yapmalısın.Ki Dmc'yi defansif oynatmadığın yada Deep Lying Playmaker (Veloso tarzı bir adam oynatmadıkça) yapmadığın sürece bana göre orda bir Dmc'nin bulunmasının hiçbir mantıklı yanı yok.Support olarak ne yapar orda?Ve dediğim gibi bu savunma göbeğiyle oynarken en azından çizgiyi geri çekersen daha iyi olur senin için.Tamamen bütün yatırımı ofansa yapmışsın.Keşke biraz daha dengeli bir takım kursaydın.Biraz uzun olduÇok fazla zorunluluk sıfatı kullandım.Tamamen samimiyetimle yazdığım cümlelerdir, yanlış anlamamanı umuyorum.
    Last edited by Lim10 : 17.Kasım.2010 at 07:34

- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"

- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."

Mesaj Yetkileri