Quote Originally Posted by perpetua View Post
Yazdiklarin icin tesekkurler, bazilarina katilmasam da yararli bilgiler de var.

Keske bunlari tek bir konu icine yazmak yerine, bu bilgilerin tartisilmasi icin acilmis mevcut konulari kullansaydin da bu duzenlemeleri yapmak bizim acimizdan daha kolay olsaydi.

Uzerinden gecip gerekli duzenlemeleri yapariz ama ileride lutfen mevcut konulari kullanirsan seviniriz.

Alman oyuncular soruna gelince, Almanya'da dogmus olmak, Alman vatandaslik kanunlarina gore Alman vatandasi olmak icin yeterli degil. Almanya'da oturma izini ile bulunan bir cok Turk var ve bunlarin hepsinin Alman vatandasi oldugunu varsayamayiz. Bu nedenle yarattigimiz Alman kokenli oyunculara otomatik olarak Alman vatandasligi vermiyoruz. Mesela Aykut Ercetin, bildigim kadariyla, Almanya'da dogmus olmasina ragmen Alman vatandasi degil. Eger Alman vatandasligi olduguna dair bir bilgiye ulasirsak, bu durumda Alman vatandasligini ekliyoruz.

Edit: Yattara'nin vatandasligi eklenmeyecek. Nedenini burada okuyabilirsin.
Ayrı ayrı konular var ; fakat bölük pörçük bir şekilde. Neden genel bir konu açmıyorsunuz ? "Milli takımla ilgili eksikler "diye bir konu bulamadım mesela. Genel bir konu olmadığı için de açma ihtiyacı hissettim , bazı şeylerin de genel bir konuya yazılmasında fayda var diye düşünüyorum. Ha eğer dediğiniz gibi , ayrı ayrı konular bizim için daha iyi diyorsanız , her şey için bir konu açmalısınız. Fenerbahçe başlığının içerisinde 4 tane konu var , futbolcu bunlar. Diğer furbolcularla ilgili görüşlerimi bildirmek için 30 tane konu mu açacağım ?

Neyse asıl konumuza gelelim... Yattara konusunu anladım da Alman kökenli oyuncuları anlayamadım. Yattara'nın Türk vatandaşlığı var ; fakat bir nedenden dolayı eklenmiyor. Alman kökenli oyuncular içinse olmadığı için eklenmiyor diyorsunuz. Almanya'da doğmuş bir oyuncu Bundesliga'da yabancı mı sayılıyor sadece Türk olduğu için bunu merak ediyorum ? Serdar Kesimal Bayern'de yabancı statüsünde mi sayılacak ? Pasaport durumları nedir bu oyuncuların ? Demek ki oyundaki vatandaşlık gerçekteki vatandaşlıkla bir değil. Yabancılık statüsü durumuna göre bir ayarlama sadece. Bir de yazdıklarımdan hangilerine katılıp katılmadığınızı öğrenebilirsem sevinirim.