Anket Sonuçlarını Görüntüle: Kim Kazanır?

Voters
28. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe

28 100.00%
  • Berabere

0 0%
  • Bucaspor

0 0%
Sayfa 3 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
61 ile 90 arası toplam 101 sonuç

Konu: Fenerbahçe - Bucaspor [13.Hafta]

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

3000. golün herhalde Alex'e yakışacağını düşünenlerin sayısı hayli fazlaydı, 15-20 sene sonra 4000. gole gelindiğinde şimdi Uche'yi andığımız gibi Alex'i anıyor olacağız. Teşekkürler Alex.

İlk devre doğru yerlerde topla buluştu ve 3 golü attı, maçı bitirdi. 2. devre çıktığı anda girdiği son pozisyon harici pek ortada görünmedi ama bu sezonki iştahı önceki sezonlarda yoktu, bu sene farklı oynuyor Alex, krallıkta ben de varım dedi Niang'a.

Aykut Kocaman'ı Semih'i sokarken Niang'ı çıkarmadığı için tebrik etmek gerekir. Niang'ın 2. forvet olarak da oynayabilme becerisi ile Semih ile iyi anlaştılar ve 2 gol geldi. Semih bu takım için önemli, sorun çıkarmayacaksa çok iyi bir yedek olarak yıllarca bu takımda kalmalı, neden yedeğim diye gocunmadan.

Niang'ın attığı golü gördükten sonra uzak köşeye vurursam gol olur diye düşündü sanırım ve Niang gibi vurdu topa, golü attı. Niang çıkarken yerine Selçuk yerine Gökhan'ın girmesi de hoşuma gitti, skoru korumaya yönelik değişiklikler olmamalı artık çok kritik maçlar haricinde.

İlk devre Gökhan mükemmeldi, Mehmet ile çok iyi anlaştılar, Mehmet nasıl geliştirir kendini bu konuda bilmiyorum ama defansın arkasına sarkan oyunculara dikine pas atması gerekiyor, bunu denemeli en azından.

Santos'u lakayıtlığından dolayı beğenmiyorum, Brezilya milli takımında Arjantin'e karşı 90 dakika oynayan adam böyle olmamalı. Cristian'da da pek fark yoktu, etliye sütlüye karışmıyor pek, genç Gökay'ın top stoperlerdeyken boş alana kaçıp top istemesini görüp, Cristian'ın toptan kaçmasını görünce dayanamıyorum, kuduruyorum.

Gökay'ı da tebrik etmek gerekir, kendini geliştirmeyi sürdürürse Emre'nin yedeği olabilir, Emre oyundan alınacağı anda akla gelen ilk isim olur, en çok koşanlardandı ki genç oyuncu olarak bunu yapması gerekiyordu elbette.

Gol atma konusunda sıkıntı yok, goller yine güzel goller, güzel pasların, organizasyonların ardından gelen goller. Yenilen gollerde de sıkıntı devam ediyor, neyse ki artık az maç kaldı, devre arası orta sahaya sert, basan bir oyuncu şart. Sol beke eğer Santos böyle devam edecekse takviye şart. Lugano'nun da kulağı çekilirse 2.devre çok daha iyi bir Fenerbahçe izleyebiliriz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Niang çok büyük santrafor, büyük takım golcüsü.

Alex'e ne diyeyim daha artık
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Tebrikler Fenerbahçe. Beklenildiği üzere farklı bir galibiyet aldılar...

Nesil
    2006
    Yer
    Elazığ

Güzel bir galibiyet fakat büyük takım bu kadar gol yemez , yememeli.Özellikle atağa çıkarken yaptığımız bir pas hatasında geriye dönmekte çok zorlanıyoruz.Gol pozisyonuna girmekte özellike iç saha maçlarında bu takımın hiç bir sıkıntısı yok fakat çok pozisyon veriyoruz.Takım savunması yapmasını maalesef bilmiyoruz.

Santos'un maçtan önce oynaması taraftarıydım.Arjantin maçında gösterdiği performanstan sonra yedek kalması yanlış olurdu.İyi bir performans sergileyeceğini düşünüyordum fakat yanılttı beni sürekli içe katediyor , geriye dönmekte çok zorlanıyor.Soğukkanlılığı başımıza işler açıyor.Gereksiz yere çok çalıma giriyor.Yediğimiz iki golde o kanattaki boşluktan geldi.İlk golde Stoch'un da hatası vardı.Sırtı dönük adama faul yapmaya hiç gerek yoktu.

Alex için ne desek az 3000.golü hakediyordu.Fenerbahçe tarihine ismini daha kalın harflerle yazdırdı.Gökhan Gönül'ün performansı akıllara Bale'yi getirdi.Bale'de sol bek oynar ama sol açık gibi gözükür maç içinde Gökhan'da bugün aynen öyleydi.

Gökay orta sahada çok istekli oynadı.Maç tecrübesi arttıkça ve fiziği güçlendikçe katkısı artacaktır takıma.

9 Puanlık maçtı , kazanmasını bildik.Tebrikler Fenerbahçe.

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Fenerbahce'nin ic saha performansi (kucuk maclarda) bize ornek olsun. Cikip catir catir top oynuyor, 4-5 ne varsa atiyor, boyle olmasi gerek zaten. Cok onemli 3 puan kazandi FB, ama bunu her hafta bir takim icin soyluyoruz, onumuzdeki hafta fos. Bu maci onemli kilacak olan mac IBB macidir.

Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33

Galibiyet güzelde böyle basit goller yemek sinir bozuyor. Gol atamayan takımlar bize ikişer ikişer sallıyor. Santos böyle devam edecekse gitsin artık. Milli takımda bi yerlerini yırtıyorsun bize gelince yan gelip yatıyorsun yok öyle iş arkadaş. Bekirde iyi değildi ama ona diyecek pek bi sözüm yok çünkü kapasitesi o kadar daha fazla bişey beklemiyorum ondan zaten ama merak ettiğim bir konu var İlhan diye bir eleman almışız o ne iş yapar ? Herif piyasada yok. Yoboda olmasa halimiz harap. Gökay'a helal olsun ben çok beğendim biraz daha fizikli olsa çok daha iyi olurmuş ama olsun maşallah çok iyi top oynadı. Niang'ı çok yanlız bıraktılar ileride kendi çabasıyla bişeyler yaptı golunude attı. Alex'e de helal olsun o 3000. golde ona yakışırdı öylede oldu. Teşekkürler krALEX.

Nesil
    2006

2999-3000-3001-3002 Alex ile saymayı öğreniyoruz.

Aykut'u beğenmeyenler var, bize her maç 6-7 gol izleten kaç tane teknik adam var dünyada.

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

Taraftarinin cogunlugununu ''GITSIN ARTIK'' dedigi Alex dimi bu bugun herkesin ne futbolcu bu ya diye ovdugu

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bazılarında yaşayan bizim ise OYNAYAN EFSANE' miz var...

Çok sağlam bir ilk yarı oynadık, bucaspor 3 4 pas bile yapamadılar neredeyse 2. yarıdaki 3-0'lık skorunun verdiği rahatlıkla pozisyonlar başladı ama karşımızdaki rakip daha ciddi birisi olsaydı bu kadar pozisyon vereceğimizi düşünmüyorum güzel bir maç izlenesi pasların ve bitiriciliklerin olduğu maç.

Tebrikler Fenerbahçe..

Nesil
    2006

Turksportal ilk kez bir maç konusunda hem fikir. %100 ile Fenerbahçe kazanır demiş ve bu da gerçekleşti.

Nesil
    2006
    Yer
    11

Çok gol atacağımızı düşünüyordum.Öylede oldu.Galibiyete sadece sevindim.Düşüncelerimi yazmama gerek yok nitekim çoğunuzun söylediği şeylerle aynı.

Ama ligin en az gol atan takımı (12 haftada sadece 5 gol) 2 gol yemek canımı sıkıyor.Hemde Kadıköy'de.

- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"

- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

andre santos efendi sayesinde 10, baroni reiz sayesinde 9.5 kişi oynadık.

benim anlamadığım nokta şu: bekir nasıl gaziantep'in, ilhan nasıl gençlerbirliği'nin kaptanı olabiliyor. bize gelen oyuncular niye aslında kötü oyuncu oluyor? bunu anlayamıyorum. mehmet topuz bile... adam kayserispor'un beyniydi, yıldızıydı... sorun bizde mi arkadaş?

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Quote Originally Posted by Sekopej View Post

Semih...

Niang'ın attığı golü gördükten sonra uzak köşeye vurursam gol olur diye düşündü sanırım ve Niang gibi vurdu topa, golü attı.

Ya Guiza gibi vurmaya kalksaydı? İyi ki Niang'la yanyanaymış, onu örnek almış. Öbür türlü olsa iş sakattı...

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by izmer96 View Post
    Taraftarinin cogunlugununu ''GITSIN ARTIK'' dedigi Alex dimi bu bugun herkesin ne futbolcu bu ya diye ovdugu
    Taraftarın büyük kısmı hiçbir zaman gitsin artık demedi. Antu'da en kötü dönemlerimizde açılan ankette bile %35-40'lık bir dilim gitsin dedi. Tabi bu anketler stada hiçbir zaman yansımadı. Birçok maçta I love you Alex tezahüratları oldu. Alex'in sezon başında çok fazla tartışılmasının nedeni de tamamen Aykut Kocaman'dır. Ankaraspor'da çalıştığı dönemde 'benim sistemimde Alex tarzı oyuncuların yeri yok' lafını yememek için Alex'i yem etti. Neyse ki sonradan Alex'e mecbur olduğunu anladı da Alex tartışmaları azaldı.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Alex'in bu sezon daha mücadeleci olduğu gerçeğini de unutmayalım. Sonuçta Alex bile farkında eğer mücadele etmezse oynayamayacağının, böyle mücadele ettiğinde zaten niye Alex'i istemeyelim ki. Alex'i değil, Alex üzerine kurulu sistemin değişmesini istiyordu aslında o dediklerin ki şimdi böyle oynayan Alex olunca, o sistem de sorun değil, sistemde işlemeyen başka noktalar var çünkü öncelikli olarak.

Tabi Alex'in zamanında ıslıklandığını ve Aziz Yıldırım'ın onu ayakta alkışlamasıyla gitmekten vazgeçtiğini de unutmayalım Muhammed. Teknik direktörlerin O'nu anlayamayıp, doğru oynatamadıkları anlardı tabi bunlar ki üzerinden de çok zaman geçti, şu anda Alex'e asla tepki gelmez tirübnlerden.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Alex'e karşu büyük hayranlığım var. Zaten günümüz futboluna ısınamadım da bir türlü. Ama Aykut Kocaman'ın Alex ile ilgili yaptığı yorum ve bu konudaki düşüncesi hala doğru bana göre. Artık günümüz futbolunda takımlar oyun sistemlerini 2010/11 sezonu öncesindeki Alex ve benzeri oyuncularüzerine kurarsa büyük sıkıntı yaşıyorlar. Sanırım Aykut Kocaman'ın bu düşüncesi Alex'in de daha mücadeleci olması ve oyunun içinde daha sık yer alması yönünde çabalamasını sağladı. Sözleşmesi bittiği için de böyle oynuyor denebilir belki ama daha önce de sözleşmesinin bittiği dönemlerini biliyoruz. Bu sezon Alex, Aykut Kocaman'ın da istediği tarzda oynuyor daha çok.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Serkan oynatıp oynatmamak tabi ki hocanın elinde. Ancak takımda her bölge dökülürken Aykut hoca belki de en masum olan Alex'i hedef tahtasına oturttu. Alex'le problemin varsa özel olarak konuşur halledersiniz. Her ne kadar mesele Alex değil dese de bana göre Alex'i ortaya attığı çok açıktı. Alex'siz sistemim var diyorsan Alex'in oynamadığı maçlarda başarılı olursun, sonra çıkar dersin ki; bakın benim düzenim tuttu. Ancak öyle olmadı. Özellikle sezon başında yediğimiz gollere dikkat edelim; büyük çoğunluğu Alex çıktıktan sonra.

Alex AZ maçında ıslıklandığında sakat sakat oynuyordu. Buna rağmen tribünlerin bir anlık reaksiyonları bu tip olaylara neden olabiliyor. 6-7 senelik dilimde Alex'e tek tepki de o maçta geldi. Bana göre o gece utanç vericiydi orası ayrı. Islık kültürüne ülke olarak çok yatkınız. Yani Alex'i ıslıklayarak ıslıklama konusunda o gece zirve yapıldıktan sonra bu ülkede taraftarımız kimi ıslıklasa pek şaşırmamak gerek.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ben de sezon başında Alex istediği seviyede değildi, ben gerekirse Alex'i de yedek bırakırım, Emre'yi de demek istedi. Emre ile ilgili, bu öfkesini kontrol edemezse, takımda yer bulamayabilir diye de açıklama yapmıştı.

Alex'in de zaten çok sakatın olduğu sezon başında oyundan alınması hatalı olabilir ama Trabzon maçında yedek oturtulması hata değildir bana göre, o dönemde medya da olayı çok abarttı ve bir anda karşı karşıya geldiler. Öyle olduğunu düşünmüyorum, Aykut Kocaman'ın hücumu tamamen 1 kişiye bağlı olan bir takım istemediği, oyunun sadece hücum yönünde var olan bir Alex istemediği ortada. Senelerdir Alex'e bağlı düzenle, Alex oynamadığında işlemeyen düzenle ne kadar başarı sağlanmış, şimdi durarak oynayan takım yerine, farklı tarzda isimlerle daha farklı şeyler deniyor.

Alex'in de önceki sezonlarda olduğundan daha çok mücadele ettiği ortada, Aykut Kocaman ile inatlaşsa bu derece forması için savaşmazdı. Evet geçmişte de mücadele ettiği maçları vardı ama senede bunu 5 defa yapıyorsa şimdi daha sık, her maç yapmaya çalışıyor ki hem de ilerleyen yaşına rağmen. Belki orta saha sağlamlaştırıldığında buna gerek kalmayacak, Alex yine sadece hücumu düşünen yapıda oynayacak ama bu sefer de topu atacağı, attığı topu olumlu değerlendirecek seçenekleri fazla olduğundan yine çok yararlı olacak.

Sezon başında yedek oturmak yaramış kendisine diyorum yoksa devre arasında bile bir ayrılık olabilirdi, şimdi ise bu formuyla sezon sonuna kadar kalması garanti, sonrası da olabilir, beklemek gerek.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Benim bahsettiğim Alex'i hedef alan açıklaması Alex'le ilgili gelen soruya şampiyonluk sayısıyla cevap vermesiydi. Bence basın pek abartmadı çünkü ellerine bu koz verildi. Emre konusunda da aynı şekilde. 1 kişiye bağlı hücum düzeni istemedi ancak Alex'in oynamadığı maçlarda da herhangi bir hücum organizasyonu göremedik. Uzun lafın kısası Aykut Kocaman yanlış yerden giriş yaptı ve asıl sorunlar dağ gibi dururken ufak tefek şeylerle oyalandı. Bana göre iyi bir teknik direktör kendi sistemini dayatan değil elindeki malzemeyi en iyi şekilde kullanandır.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

İşte bunu farkedip performansını arttıran Alex'i kullanmaya başladı. Zamanla ben bu değişimi yaparım dedi ama sezon başı yaşanan olumsuzluklar bunu engelledi. Takımı önceki senelerde oynadığı gibi de oynatmadı (savunmaya önem veren, önce yememeyi düşünen) böyle oynatsa belki bazı maçları kaybetmezdik ama o değişeceğiz dedi. Dediğin gibi önce savunmayı oturtsa belki Alex'ten vazgeçmek daha kolay olurdu ama söylediği de doğru, senelerdir kurulmuş bu sistemde kazanılan 2 şampiyonluk var sadece. Birşeylerin değişmesi gerekiyor, değişen Alex oldu, daha mücadeleci oldu, pres yapan hatta top çalan, top çalmaya kalkarken sarı kart bile gören Alex oldu.

Sezon başı o yedek bırakmalar olmasaydı, Alex eskisi gibi oynamaya devam ederdi, yine gollerini atardı, yine attığında kazanırdık elbette ama bu sefer bazı şeylerin değişiminden söz edemezdik, aynı tas aynı hamam yürürdü işler, Daum'u göndermenin bir anlamı kalmazdı.

Takımda sıkıntılar hala var ama son yıllarda da en çok pozisyona giren, rahat gol atan bir Fenerbahçe var bu sezon. Gollere bakalım, çoğu organizasyonla gelen goller, paslarla kaleye yaklaşma, kanada topu indirme, yapılan ortalar, defansın arasına adam kaçırma. Hatırlayın bir dönem sadece duran toplardan goller atıyorduk, şimdi bir de o dönemde olduğu gibi duran toplarda yüksek gol oranına ulaşılsa, takım savunması bazı dönemlerde olduğu gibi sağlansa, bu hücum zenginliğiylezaten başarıya ulaşacak bir takım oluruz.

Aykut Kocaman o açıklamasında çok açık olamadı, aslında tek kişiye dayalı sistemden kurtulmak gerekir diyordu, Alex'i bu sistem içerisinde kullanabildikten sonra niye yedek kalsın ya da gönderilsin ki?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Sever, sevmez... Orası ayrı mesele... Futbol anlayışında yer vardır veya yoktur... Orası da ayrı mesele... Ama ne Ankaraspor'un başındayken, ne başka bir takımın başındayken, ne futbolculuğunda, ne teknik adamlığında ben Aykut hocanın değil Alex, hiç ama hiçbir rakip takım futbolcusuyla ilgili olumsuz beyanat verdiğini duymadım, görmedim, okumadım. Aykut hoca çıkacak ve başka bir takımın futbolcusu olan Alex için "ben olsam oynatmam, benim sistemimde yeri yok" diyecek... (Bunu Sakıp Özberk diye bir teknik adam vardı, o söylemişti. Ben Alex'i oynatmam demişti.) Eğer gerçekten Aykut hoca böyle bir şey söylediyse, biz dükkanı kapatalım. Bu memlekette seviyeli spor adamı kalmamış demektir. (Spor etiği konusunda Aydın Örs birdir; Aykut hoca ikidir.) Yanlış anlamayın, bunu yazan arkadaşımız elbette birşeyler duymuş, okumuş söylüyordur. Buna eminim. Ama kaynağının yanlış olduğuna, Aykut hocanın rakip bir takımın içişleriyle, futbolcularıyla ilgili konuşmayacağına kalıbımı basarım. Tabii arkadaşımız bizzat kendi kulağı ile duyduysa başka... Bize inanmak düşer.

Alex konusuna gelirsek... Fenerbahçe ağır tempoda, tat vermez bir futbol oynuyordu ve sistemin merkezindeki isim Alex'ti. Bu işler böyledir, işler iyiyse en çok alkışı nasıl sistemin merkezindeki lider alırsa, işler kötüyken, hele sistemden kaynaklı bir sorun varsa, en çok eleştiriyi de o takımın omuriliği, lideri alır.

Alex'in oynamadığı maçlarda Fenerbahçe kötü sonuçlar almış olabilir, alabilir de... Bu bir oyuncuyu kenara almakla değişecek kadar kolay birşey değil ki... Alex'i kenara al ve bambaşka bir sisteme geç... Kolay değil ki... Fakat bazı şeyler ağır ağır hissediliyor. Eskiden hücuma çıkarken önce Alex'i arardık, hücumun merkezinde sete set vardı ve göbekten Alex'le oyun kurardık. Şimdi hücuma çıkış merkezi kanatlar oldu. Önce kanat oyuncuları aranıyor. Kolay değil... Ağır ağır... Daha çok eksik var. Daha çok zaman lazım... Yeni sistemde Alex'te rahatlıyor, kanat oyuncuları hızla bindirirken o kendini geride unutturup sinsice yaklaşıyor. Mesela bir Bursaspor maçı oynadı, mübalağa etmiyorum, geldiğinden beri en iyi oynadığı 10 maçtan birisidir. Kazanamadık, ayrı mesele...

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

6 senedir takım Alex'in üzerine oynadı. Kolay değil Alex'siz bir sistem oturtmak. Alex'in oynamadığı birkaç maçta yapılanlar da Alex'siz sistemin başarısızlığı olarak sayılmamalı. Bir anda Alex'i yedek bırakınca ya da oyundan alınca sistem değişmiyor, alışkanlıklar değişmiyor. Geçtiğimiz sezonlara göre takım içindeki değişim çok belirgin. Ya da ben çok abartıyorum Daha da iyi olacağına ben inanıyorum. Yeter ki 'pek kıymetlimiz' kurban etmesin Aykut Kocaman'ı.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Serkan ben bu Alex'e dayalı sistem meselesinin abartıldığını düşünüyorum. Sonuçta dünyada 4-4-1-1 oynayan tek takım Fenerbahçe değil. Aykut Kocaman önyargılarıyla geldi takımın başına. Bu önyargılarıyla ilgili daha olumsuz düşüncelerim var aslında ama söylemek yersiz. Kazanılan şampiyonluk sayısını direkt Alex'e bağlamak doğru olmaz. Bana göre Fenerbahçe'nin kimliği 4-4-1-1 olmuştur. Ve bu kimlik içerisindeki sorunlar giderilerek yola devam edilmeliydi. Aykut Kocaman basından aldığı destek ve gazla suni bir Alex gündemi yarattı.

Evet Alex daha fazla çalışıyor ama Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan şey Alex'in defansif yönden daha fazla çalışması mıdır gerçekten ? Bence değil. Daha önce de dediğim gibi Aykut Kocaman'ın meselesinin Alex'in defansa gelip gelmemesinden öte şeyler olduğunu düşünüyorum.

Bu seneki kadro belki de tarihimizin en iyi 2-3 kadrosundan biri. Aykut Kocaman medya olsun, taraftar olsun, yönetim olsun her alandan müthiş destek gördü. Kabul etsek de etmesek de bu desteğin yarısı bile Daum'a verilmedi. Fenerbahçe Aykut Kocaman için büyük bir şans. Bu şansı iyi değerlendirmesi için eline her türlü olanak verildi.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Yaptığı doğru şeyleri de destekleyerek, mesela bana hızlı oyuncular lazım dedi ve hücum oyuncularını bu tarzda aldı hatta geç kalınmış olsa da Yobo'yu da hızlı oynayabiliyor diye aldı. Zaten sistem işlese, Alex sorunu olmaz ortada. Alex bıraktığında 4-4-1-1 hangi oyuncu ile sürdürülecek peki? Senelerdir sürekli birileri gelir ve Alex ile kıyaslanır, Alex'in bırakın yarısını, çeyreğini yapabilmişler mi?

Sorun buydu, Alex kilitlendiğinde hücumda sıfır bir Fenerbahçe oluyordu. Yanlış tercih edilen forvetler de elbette sorunun kaynağı, hücuma destek vermeyen kanat oyuncuları sorunun kaynağı. Ama öncelik tek kişiye bağlı sistemden vazgeçmek. Bu Alex olur, Ali olur Veli olur farketmez. Topu Alex'e verelim, o birşeyler yapsın diye beklemek ne kadar fayda sağlayabilir, sağlayamadı da. Daha çok oyuncu sorumluluk almalı, Emre defansin önünde oynamamalı, bir orta saha gibi oynamalı mesela. Kanatları bu derece kullanmaya devam edersek, nerede duracağını çok iyi bilen Alex daha çok goller atar.

Bu sistemle biz çeyrek final oynadık, bunu da inkar edemeyiz elbette ama aynı sistemin küme düşen takımlar bile Alex'in başına 1 adam verdiğinde, Fenerbahçe'yi durdurduğunu da gördük.

Bu değişmeli ve bunun değişmesi gerektiğini söylüyordu. Gol yollarında tek kişi olacak, o çabalayacak ve tüm takım onun ayağına bakacak devri artık kapanmalı. Çarklar sorunsuz dönmeye başladığında zaten Alex geçtiğimiz senelerden çok daha faydalı olacaktır. Alex'in savunmaya desteğiyle düzelmeyecek elbette işler ama Alex'n bile forması için böyle çırpındığını gören diğer oyuncular kendilerine çeki düzen verecek, zaten devre arasında bu savunma sıkıntısı bir şekilde giderilirse ne Alex sorunu kalır ne de 4-4-1-1 sorunu.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Sorun da orda zaten. Sezon başında Aykut Kocaman Alex'e at o birşeyler yapsın şeklindeki tek adamlı sistemden Alex'i kenara al kafası kesilmiş tavuk gibi kalsınlar şekline çevirmek üzereydi. Alex'in Karabükspor haricinde gol atmadığı takım kalmamış. Onlarla da henüz karşılaşmadık zaten. Şimdi tüm yük Alex'in üstüne biniyor o zaman ben Alex'le uğraşayım gibi bir mantık olabilir mi ? Ortasaha çalışmıyorsa ortasahayı işletmek için birşeyler dene, kanatlar çalışmıyorsa kanatları işletmek için birşeyler dene. Alex 36 yaşında olsa, evet yavaş yavaş yeni çıkış yolu arayabilirsin ancak Alex daha 33 yaşında ve görüldüğü gibi hala çok etkili. Bu düzeni yıkmaya çalışmanın bir mantığı yoktu. Alex'li ve Alex'siz Fenerbahçe dönemlerini kıyasladığımızda fark ortaya çıkacaktır.

Serdar Ali Çelikler'in 3 hafta öncesine ait güzel bir Alex analizi var;

http://www.haberturk.com/yazarlar/56...dayken-atilmis
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Alex'e bağımlı hale geldikten sonra Alex'in olmadığı maçlarda bocalanılması elbette beklenen durum. Alex takım için önemli, katkısı fazla, buna lafım yok, lafım tek adamlı sistemin kırılması. Alex ile sorunu olsa, sezon başı zaten direk keserdi ilişkiyi, değişimi de zamanla yapacağım dedi, Alex'ten hiç vazgeçmedi yani.

Denedi, bakın Alex'i de erekirse yedek oturturum dedi, aynı şekilde gerekirse Emre de yedek oturabilir dedi. Bu da bir mesaj vermektir, Alex'in yükselen formunu ben bunabağlıyorum, medyanın o dönemde olayı fazla abarttığını ama buna ne Alex'in ne de Aykut Kocaman'ın inanmadan, aralarından konuşup, sıkıntıları çözdüklerini düşünüyorum.

Demek ki Alex istenildiğinde mücadele edebiliyormuş, biz bunu da gördük. Böyle oynadıktan sonra, mücadele ettikten sonra, üstüne üstlük skora direk katkı sağlamaya devam ettikten sonra bu oyuncuyu kenarda oturtacak hoca olamaz.

Benim açımdan olay Alex'i beğenip beğenmemek değil, ben Alex'i her zaman beğeniyorum, ıslaklandığı dönemde bile suçun onda değil, o şekilde onu oynatanda olduğunu söylemiştim. Sorun senelerdir takıma işlemiş ve çok da başarılı olmayan sistemde, o sistemin geliştirilmesi gerek ki son haftalarda şampiyonluklar kaybetmeyelim.

İsim üzerinden tartışma yapanlar kendilerine çıkar sağlamak isteyen isimlerdir, Alex ismini değil, senelerin alışkanlığını tartışmak gerekir. İyi takım olduğunda Alex'in de maksimua çıkacağı gerçeği ortada.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Ben tüm oyuncular topu Alex'e atsın, Alex iyi oynamadığında takım ne yaparsa yapsın tarzı bir düşünceyi savunmuyorum. Tabi ki Alex iyi gününde değilse soldan devreye Stoch girecek, geriden Emre girecek, sağdan Mehmet girecek; en azından girmeleri gerekecek. Ama tek adam sistemi Alex üzerinden çözülemez. Tek adamı sistemi Alex'e ait bir problem değil zaten. Alex'in çevresindekilere ve teknik direktörlere ait bir problem. Benim karşı olduğum şey, Alex yoksa rahatça çok adamla hücum edebiliriz fikridir. Aykut Kocaman'ın Alex'in üstüne binen yükü Alex'li şekilde diğer oyunculara dağıtması hem Alex'in hem Fenerbahçe'nin işine gelecektir. Ancak sezon başındaki durum öyle değildi. Alex'siz Fenerbahçe şeklinde duruyordu fakat tutmayınca yeniden Alex'in banko 11'de olduğu sağındaki, solundaki isimlerin değiştiği kadroya döndük.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by Universal View Post
    2999-3000-3001-3002 Alex ile saymayı öğreniyoruz.

Aykut'u beğenmeyenler var, bize her maç 6-7 gol izleten kaç tane teknik adam var dünyada.
    Aykut hocanin biraz güclü takimlara karsi aldigi sonuclar begenilmiyor ligde zaten feneri zorlayabilecek 4-5 takim var onlarada puan kaybetti Bursa,Kayseri,Trabzon gibi takimlari kesinlikle yenmesi lazimdi hatta GS macinida yenmesi lazimdi Gs'yi o kadar eksikle yakaladik tek gol atamadan gönderdik Bucaspor'a karsi takim kendiside 5 gol atar adamlar 2. lig takimi gibi nerede duracagini bilmiyor cok bos alan biraktilar.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
    Ben tüm oyuncular topu Alex'e atsın, Alex iyi oynamadığında takım ne yaparsa yapsın tarzı bir düşünceyi savunmuyorum. Tabi ki Alex iyi gününde değilse soldan devreye Stoch girecek, geriden Emre girecek, sağdan Mehmet girecek; en azından girmeleri gerekecek. Ama tek adam sistemi Alex üzerinden çözülemez. Tek adamı sistemi Alex'e ait bir problem değil zaten. Alex'in çevresindekilere ve teknik direktörlere ait bir problem. Benim karşı olduğum şey, Alex yoksa rahatça çok adamla hücum edebiliriz fikridir. Aykut Kocaman'ın Alex'in üstüne binen yükü Alex'li şekilde diğer oyunculara dağıtması hem Alex'in hem Fenerbahçe'nin işine gelecektir. Ancak sezon başındaki durum öyle değildi. Alex'siz Fenerbahçe şeklinde duruyordu fakat tutmayınca yeniden Alex'in banko 11'de olduğu sağındaki, solundaki isimlerin değiştiği kadroya döndük.
    Bence bu takim Semih-Niang ikilisi ilede oynar Emre biraz daha hücuma yardim ederse Alex'e gerek kalmaz Alex Buca'ya Antep'e gol atti iyi güzelde sezon basinda neredeydi sistemin degisecegini anlayinca hocaya zit gitti ön eleme maclarinda ölü gibi sahada yürüdü cok cabuk unutuldu bunlar Alex isine geldimi oynayan bir oyuncu Buca'ya 3 gol atmasi kimseyi sasirtmasin bence Buca takim degil birazda Niang'a dua etsin.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    Bence bu takim Semih-Niang ikilisi ilede oynar Emre biraz daha hücuma yardim ederse Alex'e gerek kalmaz Alex Buca'ya Antep'e gol atti iyi güzelde sezon basinda neredeydi sistemin degisecegini anlayinca hocaya zit gitti ön eleme maclarinda ölü gibi sahada yürüdü cok cabuk unutuldu bunlar Alex isine geldimi oynayan bir oyuncu Buca'ya 3 gol atmasi kimseyi sasirtmasin bence Buca takim degil birazda Niang'a dua etsin.
    103 golün hepsini Buca'ya attı zaten. :}

Sarı Lacivert renklerimizle 7.sezonunu yaşayan Kaptanımız Alex de Souza, Spor Toto Süper Lig’in 13.haftasında, Fenerbahçemizin 3000. golüne imzasını atarak, başarılarla dolu kariyerini bu tarihi golle perçinlemiştir.

Fenerbahçemiz, Alex’in golüyle lig tarihinde 3000; Alex de kariyerinde 103 gole ulaşmıştır.

Kaptanımız, tarihe geçen gole imzasını attığı formasını ve kramponlarını, 24 Kasım 2010 Çarşamba günü saat 14.00’te basına açık bir törenle Fenerbahçe Spor Kulübü Müzesi’ne armağan edecektir.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Sayfa 3 / 4 İlkİlk 1234 SonSon

Mesaj Yetkileri