Harbiden Ahmet'in ben "şampiyonluk hayırlı olsun" tarzı yazılarını anımsıyorum
![]()
UEFA ya da Avrupada herhangi bir kupa için 3-4 tane avrupa artığı oyuncu iş görmez.... GS'nin kupayı kaldırdığı sezonu hatırlarsanız kadroda Türkiye'nin tartışmasız gelmiş geçmiş en iyi santaforu Hakan Şükür ve yanında da Akdeniz Olimpiyatlarını kazanan ve yıllar sonra Dünya 3. olan takımın iskeleti olan Okan Buruk, Ümit Davala, Bülent Korkmaz,Ergün Pembe,Hakan Ünsal,Suat ,Hasan Şaş gibi isimler vardı türk olarak... Bunlara Brezilya milli takım kalecisi Taffarel, Barcelona da kaptanlık yapmış Rumen yıldız Popescu ve Karpatların maradonası Hagi'yi de ekleyince zaten otomatik olarak elinizde 10-12 oyuncu oluyor. Emre Belözoğlu da var tabiki. Yani şu anda üzülerek söylüyorum ama o kalitede isimleri büyük takımlarda saymaya kalksak 3 büyükte ancak yarısı çıkar.
Şahsi yorumumdur, mesela şöyle bir sayalım kalite türkleri büyüklerde. Gelecek vaad eden demiyorum! Sonra neden Necip, Emre çolak yok falan demeyin
1-Arda Turan
2- Emre Belözoğlu
3- Gökhan Gönül
4- ????
bitti , yarısı bile çıkmadı
Ama kalbur üstü yani lig için iyi oyuncular derseniz Ersan,Ceyhun Gürselam,Selçuk İnan,belki İbrahim Toraman falan sayılabilir.Ancak avrupa standartlarında maalesef yok denecek kadar az türk yıldızımız var
Tabiki de Suat ya da Hakan Ünsal UEFA'yı alana kadar "yıldız" statüsünde değildi ancak ligdeki o mevkide oynayan tüm oyuncuları düşündüğünüzde tartışmasız en iyisi bu oyuncu diyebiliyorduk. Şimdi Galatasaray savunmasında Servet için ,sağ bekte Sabri için , Beşiktaşta orta sahada Necip için,sol bekte ibo ya da ismail için, Fenerbahçe de forvette Semih için falan bu şekilde cümleler kuramıyorsak demekki bu oyuncular fark yaratacak tarzda değiller
Ama bir anket açılsa cevaplayanlardan % 90'ı türk oyuncular arasında Gökhan Gönül en iyi sağ bektir,Arda Turan en iyi Sol açıktır, Emre Belözoğlu en iyi ortasahadır diyebilir...hayal kurmayalım....

Harbiden Ahmet'in ben "şampiyonluk hayırlı olsun" tarzı yazılarını anımsıyorum

Alıntılı Yanıtla