Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur ?

Voters
49. You may not vote on this poll
  • Galatasaray kazanır

24 48.98%
  • Beşiktaş kazanır

13 26.53%
  • Berabere biter

12 24.49%
1 ile 30 arası toplam 274 sonuç

Konu: Galatasaray - Beşiktaş [14. Hafta]

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

oncelikle BJK'yi tebrik ederim

simdi bana biri bana sunu aciklasin , BJK deplasmanda GS'yi yeniyor , yukarida istatistikler 50-60 dakka mac BJK'nin yarisahasinda geciyor , kapali defans + kontra oynuyor BJK ve maci aliyor , sonrada herkes BJK oynamasi gerektigi gibi oynadi maci aldi diyor ama BJK'den 10 - 15 gomlek dusuk kalitede Kasimpasa deplasmanda ayni futbolu oynuyor ama 60 larin futbolu oluyor

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa/Çanakkale

Quote Originally Posted by izmer96 View Post

simdi bana biri bana sunu aciklasin , BJK deplasmanda GS'yi yeniyor , yukarida istatistikler 50-60 dakka mac BJK'nin yarisahasinda geciyor , kapali defans + kontra oynuyor BJK ve maci aliyor , sonrada herkes BJK oynamasi gerektigi gibi oynadi maci aldi diyor ama BJK'den 10 - 15 gomlek dusuk kalitede Kasimpasa deplasmanda ayni futbolu oynuyor ama 60 larin futbolu oluyor
    100 de 100 haklısın abi sana canı gönülden katılıyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Adam baktı yapacak birşey yok totaL futboL oynuyorum icraat yok bende onLar gibi oynarsam beLki kazanırım diye düşündü herhaLde adam. Düşündüğü gibi de oLdu. Fena mı.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Adam baktı yapacak birşey yok totaL futboL oynuyorum icraat yok bende onLar gibi oynarsam beLki kazanırım diye düşündü herhaLde adam. Düşündüğü gibi de oLdu. Fena mı.
    Kasımpaşa maçından sonra ateşler püsküren Beşiktaş taraftarı, bu maçtan sonra bu oyunu benimseyip, iyi oldu diyebiliyor. Çok ilginç gerçekten.

Nesil
    2005
    Yer
    Hollanda

Quote Originally Posted by Clayman View Post
    Kasımpaşa maçından sonra ateşler püsküren Beşiktaş taraftarı, bu maçtan sonra bu oyunu benimseyip, iyi oldu diyebiliyor. Çok ilginç gerçekten.
    Quaresma ve Bobo olmayinca ben zaten pek birsey beklemiyordum. önemli maci yenmisin tabiki taraftar sevinir.

İki takımın da en iyi bir kaç oyuncusundan yoksun çıktı maça. Eldeki malzemelerle, üzerlerindeki baskıyı ve savunmalardaki sıkıntıyı da hesaba katarsak ancak böyle bir oyun sergileyebildiler. Kalecisi ve generali daha iyi olan takım kazandı.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Clayman View Post

Bu futboL iLe Kasımpaşa yı yenmiyoruz, GaLatasarayı yeniyoruz. GaLatasarayı yeneLimde, nasıL oLursa oLsun, farketmez. Siz gaLibiyetLeri unutaLı beri ne kadar büyük bir takım oLduğunuzu da unuttunuz sanırım ? Sıradan bir takımı depLasmanda yenmedik herhaLde. YıLLardır yenemediğimiz bir takımı yeniyoruz. Oyun feLan önemLi değiL.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Abi işte buna tükürdüğünü yalamamak denir tam manası ile, dolu dolu

Türkiyede Herkes İstediği Gibi ve de İşine Geldiği Gibi Konuşur. Dışarıda da Bu Plan İşlemiyor Malesef İşleseydi Her Kulvarda Türkler Söz Sahibi Olurdu. Çok Bencil Bir Millet Olduğumuz İçin Yapı Olarak Bunlar Normal Karşılanmalı. Doğrumudur Bunları Konuşmak Tabiki Yanlış. Ancak Kendi Çöplüğümüzde Öteriz Biz Bu Zihniyetle. KKTC Liginde Maçlara Bakıyorum Liglere Bakıyorum Adamlar Kendi Dünyasında Oynuyor Avrupa Milli Takım Çok Takan Yok. Gerçi Avrupada Takmıyor Ya O İşin Ayrı Boyutu Bizde Mantık Olarak Öyleyiz Zihniyet Yapımız Bu Malesef.

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

BJK ligde su ana kadar 3 mac bu sekilde top oynadi (GS, KS, GB), diger maclarin tamaminda (TS, FB dahil) ofansif futbol oynadi. Emin ol bu macta 9 sakatimiz olmasa, hatta sadece Quaresma ve Bobo olsa bile buyuk ihtimalle bu sekilde olmazdi. Ama 9 sakatimizin oldugu, takimin en buyuk 3 silahindan 2sinin olmadigi, kazanmanin sart oldugu bir macta birde 8. dakikada one gecmissen kimse maca ortak olmaya calismaz, topu rakibe birakir. Kaldi ki GS'nin cok etkili oldugunu da dusunmuyorum, GS'nin toplamda yaptigi 350 pasi BJK cogu macta 55-60 dakikada yapiyor zaten, GS 2-3 pozisyon yakaladi onlar da karambol ve Toraman'in ve defansin sacma hatalarindan geldi, organize sekilde hucum ettigi veya pozisyon yakaladigi yok, BJK ise paslasarak ve beklerini cikartarak oynadi. BJK defansif oynadi vs diyorsunuz, ama bakiyorsun BJK 2 hucumcu bek (Ismail+Hilbert), 2 forvet (Holosko, Nobre) ve 2 oyun kurucu ile cikti (Tabata, Guti). Cok ofansif muhtesem oynayan GS ise beklerinde 2 stoper (A.Turan, H.Balta), 2 oyun kurucu (Kewell, Elano) ve yarim forvet (Pino). Kimin ne mentaliteyle ciktigi ortada, GS istatistiksel olarak ustun olduysa bu BJK'nin erken gol buldugu ve ona gore oynadigi icindir, GS kendi ofansif oynamak istemedi ve cok da pozisyon uretip bizi bunaltmadi, ki gol de zaten tamamen Cenk'in hatasindan geldi.
    Last edited by bjk4ever : 29.Kasım.2010 at 12:40

60ların futbolu kavramını sadece oyunu kendi yarı sahasında kabullenmek ve kontra olarak düşünmemek lazım.

Beşiktaş defansa gelen her topu, hele de ileride Nobre gibi bir adam varken havaya dikti mi? Hayır. Kontraya çıkarken mümkün mertebe kanatlara yerden ara toplar attılar, Guti'ye aktarıp oyun kurmara çalıştılar.

Beşiktaş her atakta ortasahada Gsli futbolcuları yaka paşa düşürüp yıldırmaya çalıştı mı? Hayır, aksine Galatasaray'a top yapma, ceza sahasına gelme fırsatı tanıdılar, ki arka taraf açılsın da kontradan 2'yi atalım diye.

Rakibin yıldız oyuncularının bileklerine kasti tekmeler geldi mi? Yok.

Maçı bırakıp hakeme oynayan Beşiktaşlı gördünüz mü? O da yok.

Topla oynanmamışsa da, kaleye atılmış 8 tane şut var. Gayet nizami, ancak sayılmayan bir gol var. 90'dan dönen bir plase, Nobrenin kale ağzından az farkla auta giden bir kafası daha var. Üzerine penaltı ve gol var.

Ha gönül ister, Beşiktaş Sami Yen'de %60 topla oynasın, rakip savunmayı sürklase etsin, maçın hakimi olsun ama eksiklerle kolay iş değil. Pino kadar bile topla gidebilen oyuncusu yoktu sahada Beşiktaşın. Belki Quaresma ve Bobo sahada olsa, geride Toraman yerine daha güven veren bir Ferrari ya da Sivok olsa, Beşiktaş'ın oyunu da çok daha farklı olurdu. Tıpkı Arda ve Baros'un ilk 11de başlayabilmeleri halinde skorun daha farklı olabileceği gibi.

Beşiktaş bazı anadolu takımları gibi hakkını vererek 60ların futbolunu oynasaydı, muhtemelen başta Pino olmak üzere Baros ve Elano ilk yarıyı kapatırlar, Beşiktaştan da en az 2 oyuncu kırmızı kart görmüş olurdu (anadoluya çıkmayan kartlar büyüklere çok rahat çıkıyor bu aralar).

Mesaj Yetkileri