Curry'nin Oynaması Riskli

Knicks koçu Mike D'Antoni takımının oyuncusu Eddy Curry'nin artık oynamasının bir risk olduğunu söyledi.

Curry oynamak için hazır olduğunu söyledi fakat D'Antoni aynı görüşte değil.

Curry : " Dönmeye hazırım,bu takımda boş yer kaplamak istemiyorum,bu takıma faydalı olmak istiyorum. "

" Ben hazır olabilmek için antrenmanlar yaptım,ekstra çalışmalar yaptım ve artık hazır olduğumu düşünüyorum.Koç beni ne zaman görevlendirmek isterse ben oynamak için hazırım. "

Fakat koç Mike D'Antoni bu noktadan sonra artık Curry'nin oynamasının bir risk olduğunu bu yüzden şimdilik onu oynatmamalarının kendileri için daha doğru bir karar olduğunu söyledi.

NBATRKY

D'Antoni Curry'e Hiç Güvenmiyor

New York Knicks beklenmedik bir çıkış yakaldı ve coach Mike D'Antoni yönetiminde son 10 maçta 9 galibiyet elde etti.

Pivot mevkiinde Ronny Turiaf'ın sakatlığı ve çaylak Timofey Mozgov'un uyum sağlayamamasından dolayı sıkıntı yaşayan D'Antoni yine de Ed Curry'e şans vermekten çekindiğini söyledi. Bu seride kazandığı maçların yedisi deplasman galibiyeti olan Knicks, uzun oyuncu rotasyonunda yaşanan sıkıntıdan şikayeçi olsa da, Curry konusunda soru sorulduğunda D'Antoni "Şu anda düzenimizi oturtuyoruz ve uyum sürecini hızla atlatıyoruz. Laboratuvar değil burası ve deneme yapacak durumda değiliz. Dürüst olmam gerekiyorsa, Curry konusunda bir açık vermek istemiyorum. Onun ne durumda olduğunu tam olarak kestiremeden ona bir şans vermek istemiyorum. Başka bir oyuncu olsa en azından bir şans verirdim. Ancak Ed konusunda hiç bir şekilde net bir yoruma sahip değilim." dedi. Geçen sezon Curry'e iki maç şans veren D'Antoni o denemede sonuçların hüsran olduğunu hatırlatarak, "Ed güvenimi veya takım arkadaşlarının güvenini kazanabilmiş değil." dedi. İşin ilginç tarafı Curry'nin formayı giymesine bile yaklaşmayan D'Antoni onu henüz kadroya bile almaya cesaret edemedi.

Curry ise gelişmelerle ilgili olarak "Şu anda takım çok iyi gidiyor ve kazanıyoruz. Bu nedenle iyi giden bir şeyi de bozmak istemiyorum. Oynayalı epey oldu ama boş, boş oturmuyorum ve antrenman yapıyorum. Bu tempoda ileri, geri koşabilmek için iyi durumda olmam gerektiğini biliyorum ve çok çalışıyorum. Bana ne zaman ihtiyacı olursa ben hazırım. Sonuçta hayatım boyunca basketbol oynuyorum, bu da basketbol. Oynamayı hak ediyorum veya hak etmiyorum tartışmalarına da girmek istemiyorum. Sadece çalışmalarım devam ediyor ve oynamaya kendimi hazır tutuyorum." dedi. Son üç sezondur toplam 10 maç oynayan Curry ile ilgili olarak D'Antoni, en büyük endişesinin ne kadar antrenman yaparsa yapsın, takımın temposunu aşağıya çekeceği olduğunu belirtti. Bu sezon alacağı paranın tümünün borçlarını kapatmaya yeterli olmadığı bilinen Curry, sezon sonunda yeni bir kontrat kapabilmek için belki de beklenmedik bir performans gösterecektir. D'Antoni son kararını verirken, bunu da mutlaka tartması gerekebilir.

Basketbolseverler