Quote Originally Posted by perpetua View Post
Google Earth diye bir program var. Istersen kendi gozlerinle de bakabilirsin. Lens'in, Chelsea'nin, Arsenal'in, Real Madrid'in vs. tesislerinin buyukluklerine. Ben Besiktas, Fenerbahce, Galatasaray'in antrenman tesislerine arastirmaya ilk basladigimizda sizler gibi 19-20'ler dagitiyordum. Taa ki insanlarla biraz konusup, onlarin 20 kriterinin ne oldugunu ogrenene kadar.

Partizan'in dogru veya yanlis olmasi onemli degil. FM de her zaman hatalar olmustur. O hatalari baz alarak hata yapmayi tercih etmem. Partizan'da hata varsa, bu Sirbistan'i arastiran arkadasi ilgilendirir. Ama tabii Partizan'in da 6-7 sahalik bir tesisi var yanilmiyorsam. (Ayrica Partizan'in antrenman tesisleri icin 16/20 degeri kullanilmis - bir soru da sorayim, bu yildizlari nereden goruyorsunuz acaba?)

Tesis dediginde aranilan ne? Agirlik salonu, yuzme havuzu, sauna, masaj/soyunma odasi, yemekhane, mutfak, futbolcu odalari, sosyallesme/dinlenme alanlari vs. Bunlar zaten hemen hemen her tesiste bulunacaktir. Tabii 10 uzeri deger veriliyorsa.

Futbolcunun teki gelir. Tesislerde bilardo masasi gorur, hic baska bir tesiste gormemistir hayran kalir. Futbolcunun bir digeri gelir, basinc odasi yok mu bu tesislerde diye sorar. Goz onunde tutulacak pek cok sey var eminim. Antrenman sahalarinin sayisina ve nasil kullanildigina bakmak da biraz da tesislerin ne kadar ozenle ve buyuk olculu, buyuk dusuncelerle yapildigini gosteriyor biraz da.

Bu duz mantiksa, evet duz mantik ile degerlendiriyoruz. Baska bir guvenilir degerlendirme yontemi dusunebiliyorsaniz, pekala dinleyebiliriz.
Ben senin sürdüğün argüman üzerinden cevap verdim. Sen ise demagoji yapmışsın.

Tekrar soruyorum. Antrenman sahasının adediyle , tesis kalitesinin ne alakası var ? Buna cevabını bekliyorum.

Yıldızlara nereden ulaştığımızı nasıl bilemezsin inanamadım. Kulüplerin training kısmında gözüküyor.

Bir de işin ilginci Aziz Yıldırım'ın legends kısmında olmasını savunuyorsun ; fakat Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye kazandırdığı en önemli şeylerin tesisler olduğunu unutuyorsun.

Fenerbahçe'nin tesislerinin 5 yıldız olması gerekir bence. Beşiktaş ve Galatasaray için ise 3 veya 4.

Tesis dediğimiz yapılar , oyuncuların performanslarını en iyi şekilde yansıtmaları için kullandıkları , içerisinde bir futbol kulübünün ihtiyacı olan her şeyi barındıran yapılardır. En dandik takım bile saydığınız şeylere sahip olmalıdır. Onlar da oyunda yarım yıldız olarak gözükür zaten. Bu tesisler ne kadar çağdaş ve efektif olursa o kadar da kaliteli olurlar. Fenerbahçe'nin tesisleri de o kadar çağdaş ve efektiftir. Antrenman sahası adediyle tesis kalitesi arasında bir bağlantı kuramıyorum ben...