Quote Originally Posted by Gullo View Post
Siz de antrenman sahalarının sayısı dışında , Chelsea'nin veya Lens'in sahip olduğu fakat Fenerbahçe'nin sahip olmadığı basınç odaları vb nelerdir söyleyebilir misiniz ? Kanıt olarak bir şey koymuyorsun ki önümüze. " Sahası fazla olanın tesisi de iyidir " böyle mantık olabilir mi ?
Bu bilgiler mevcut olmadigi icin muhafazakar tahminler yapmak sadece bize ait bir durum degil. Bu tip durumlarda tercihen bu tip muhafazakar tahminler yapilir. Sadece bu arastirmada da degil. Tek bir cevap verilecekse, muhafazakar tahmin genelde tercih edilen tahmindir. Taa ki kaliteli bilgiye ulasip, bunun yanlis olduguna dair karar verene kadar.

Evet tahmin muhafazakardir ve antrenman sahalarinin organizasyonu goz onunde tutularak yapilmistir. Elde gercek bir bilgi olsa ve bunu gozardi etsek suclayin. Ama sizin de elinizde de bizim elimizde olandan daha somut bir bilgi yok. Biz her zaman oldugu gibi muhafazakar sonuca variyoruz. Bir tutarsizlik yok. Benzer muhafazakar sonuclara veritabaninin bir cok yerinde varmisizdir. Bu da bir ornegidir.

Eger degisiklik istiyorsaniz bunu yapmanizin iki yolu vardir.
1. Gozardi ettigimiz veya ulasamadigimiz bilgileri sunmak ve bizim degisiklik yapmamizi saglamak (ki bunun bir cok ornegi vardir forumlarin bu bolumunde, degisikligi yapar ve tesekkur ederiz)
2. Veritabaninda kendi isteginize gore, kendi oyununuz icin kisisel degisiklik yapmak

İlk mesajımda da belirttim. Brezilya ve Arjantin antrenman sahalarından geçilmiyor. Ancak stadları da dahil olmak üzere , kulüp yapılarının çoğu dökülmek üzere. 1950 lerden kalma. Türkiye'de de çoğu takım maalesef bu derecede. Hatta anadoluda çok kötüleri de mevcut. Bence tesisin kalitesi , tekrar söylüyorum , çağdaş ve efektifliğiyle alakalıdır. " bu tesislerde çalışan herkes müthiş bir performans sergileyecek " diye bir şey söyledim ki ben. O zaman Real Madrid her sene kupaları domine etmeli. Bakın ne yazmışım " ...oyuncuların performanslarını en iyi şekilde yansıtmaları için kullandıkları... " Tesis ne kadar iyi olursa olsun oyuncu orayı doğru kullanamadıktan sonra sahaya ne yansıtabilir ki ? Türkiye'de ki antrenman ve kamp sistemi söylediğinizin nedenidir. Bunu benden daha iyi bilmeniz gerekir.
Eh yani oyuncu performansina bakarak tesisleri degerlendiremiyoruz. Sahalara bakarak tesisleri degerlendiremiyoruz. Neye gore degerlendirilmesini istiyorsunuz? Sizin icgudulerinize gore mi, yoksa bir kac kameranin tesisleri ne kadar guzel (efektif degil) gosterdigine gore mi?

Türkiye'de futbolla ilginenen kime sorarsanız sorun , en iyi tesis kimdedir diye , hiç düşünmeden Fenerbahçe diyecektir. Buna Beşiktaş ve Galatasaray başkanları da dahil. Aziz Yıldırım'ın tesisleşme anlamında neler yaptığını kimse inkar edemez. En basitinden FB TV de gösteriliyor. Orada da mı rastlayamamış araştırma görevlisi ? Ha tabii bir de şu var , tesislere değerleri araştırma şefi olarak sen mi yoksa Fenerbahçe görevlisi mi veriyor ?
Tesisleri degerlendiren benim. Ele gecen bilgileri degerlendirerek bir karar veriyorum. Elime, sahip olmadigim bir bilgi verirseniz de pekala degerlendiririm. Hem de memnuniyetle.

Ayrıca biz neden seni ikna edelim ki ? Gerçekleri oyuna yansıtmak sizin göreviniz araştırma görevlileri olarak. Biz eksikleri söyleyebiliriz ancak. Siz yine aklınızdaki değerleri gireceksiniz , biz de editörden değiştireceğiz bu kadar basit.
Tabii ki bizi siz ikna edeceksiniz. Arastirmanin sorumlusu siz olsaniz ve ben bir degisiklik olmasi gerektigini dusunuyorsam, size kanit ustune kanit ortaya koyar, degisikligin yapilmasini isterdim. Elimde kanit yoksa, zaten neye dayanarak bir degisiklik isteyebilirim ki? Kendi isteklerime gore mi?