Kusura bakma, simdi gordum bu yazdiklarini.

Quote Originally Posted by Gullo View Post
Ayrı ayrı konular var ; fakat bölük pörçük bir şekilde. Neden genel bir konu açmıyorsunuz ? "Milli takımla ilgili eksikler "diye bir konu bulamadım mesela. Genel bir konu olmadığı için de açma ihtiyacı hissettim , bazı şeylerin de genel bir konuya yazılmasında fayda var diye düşünüyorum. Ha eğer dediğiniz gibi , ayrı ayrı konular bizim için daha iyi diyorsanız , her şey için bir konu açmalısınız. Fenerbahçe başlığının içerisinde 4 tane konu var , futbolcu bunlar. Diğer furbolcularla ilgili görüşlerimi bildirmek için 30 tane konu mu açacağım ?
Milli takimlarda eksiklikler icin pekala bir konu acilabilir.

Evet, diger futbolcular icin teker teker konu acacaksiniz. Oyuncular teker teker degerlendirildigi icin, bir oyuncu uzerinde calisirken kocaman bir konu icinde alakali alakasiz bir cok mesaj icinde dolasmak yerine bu organizasyonu daha verimli buluyoruz.

Neyse asıl konumuza gelelim... Yattara konusunu anladım da Alman kökenli oyuncuları anlayamadım. Yattara'nın Türk vatandaşlığı var ; fakat bir nedenden dolayı eklenmiyor. Alman kökenli oyuncular içinse olmadığı için eklenmiyor diyorsunuz. Almanya'da doğmuş bir oyuncu Bundesliga'da yabancı mı sayılıyor sadece Türk olduğu için bunu merak ediyorum ? Serdar Kesimal Bayern'de yabancı statüsünde mi sayılacak ? Pasaport durumları nedir bu oyuncuların ? Demek ki oyundaki vatandaşlık gerçekteki vatandaşlıkla bir değil. Yabancılık statüsü durumuna göre bir ayarlama sadece. Bir de yazdıklarımdan hangilerine katılıp katılmadığınızı öğrenebilirsem sevinirim.
Almanya'da yabanci statusu diye bir durum yok cunku yabanci sinirlamasi yok. Almanya'da yetisen oyuncular acaba vatandas mi, yoksa oturma izini ile mi orada yasadiklarini bilmedigimiz takdirde, Almanya vatandasi olmadiklarini ve oturma izini ile Almanya'da yasamis olduklarini varsayiyoruz. Ama Alman vatandasi olduklarini biliyorsak, pek tabii Almanya vatandasligini ekliyoruz. Yapmadigimiz, Almanya'da dogmus bir kisinin Alman vatandasi oldugunu varsaymak cunku Almanya'da dogmus olmak kendisine Alman vatandasi olma hakki vermiyor. Alman vatandasliginin dogumdan alinmasi icin cocugun annesinin veya babasinin Alman vatandasi olmasi gerekiyor.

1 Ocak 2000'den sonra doganlar icin anne veya babasinin Almanya'da en azindan oturma izini ile bulunuyor olmasi yetiyor ama bu gencler henuz 10 yasinda ve henuz oyuna dahil degiller.

Oyundaki vatandaslik, bir oyuncu eger bir ulkede milli olmamissa, hangi ulkeler icin oynayabilecegini gosteriyor. Ve tabii yabanci veya non-eu statulerini belirlemek icin onemli. Bizim yaptigimiz ile oyuncu eger Almanya'da dogmus, ama Turkiye'de oynuyorsa ve elimizde Alman vatandasi olduguna dair bir bilgi yoksa, bu oyuncunun sadece Turkiye icin oynayabilecegini belirtmek.

Yorumlarin hangileri ile ilgili degisiklik yapildigini su anda hatirlamiyorum. Bir sonraki yamada gorebilirsiniz. Ama kavori kisiler ile ilgili konularda genel olarak degisiklik yapilmadigini belirtebilirim.

Antalyasporlu Aryan Taj , Fahrudin Omerovic ve Nedjad Bjedic'e Türk vatandaşlığı eklenmeli.
Fahrettin hoca ve Aryan Tajbakhsh'a ekledim. Nejat Biyedic icin Bosna arastirmacisina ilettim. Tesekkurler.