Sayfa 2 / 14 İlkİlk 123412 ... SonSon
31 ile 60 arası toplam 408 sonuç

Konu: Türkçe FM Genel Tartışma [Lütfen Başka Konu Açmayınız]

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

merhabalar;
    forumu pek sık takip etmemekle birlikte haberinize facebook aracılığı ile ulaştım bi arkadaşım paylaşmıştı
    gerçekten çok sevindim umarım böyle bir şey gerçekleşirde gereken desteği orjinal oyun alarak tüm fm severler olarak veririz.Umuyorum ki fm2011 i orjinal alma gibi bi opsiyonla önümüze sunulmamıştır fm 2012'nin türkçe olması(-ki bence böyle olur kimse babasının hayrına iş yapmaz diye düşünüyorum)
    eğer gerçekten böyle bir şey varsa yöneticilerden bilgilendirme beklediğimizi bildirmek istiyorum(-ki buna göre fm2011 i orjinal alalım,açık söylemek gerekirse eğer fm2011 i orjinal alma şartı yoksa kesinlikle korsan alacağım o parayla üniversitede 4-5 günlük harçlığım çıkar )
    Büyük bir umutla bilgilendirmelerinizi bekliyoruz kolay gelsin

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Herhangi bir zorunluluk yok.

Umaım dediğiniz gibi olur ve 2012'de türkçe oyun görürüz.

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

FM 2012 Türkçe olursa, korsan eğilimli kişiler de orjinal oyuna başvurabilir. Mantıklı...

Oyuna bir cok yeni cümle eklenmis anlamak biraz daha zorlasti benim icin, 2012 umarim Türkce olur.

2011 tam olarak piyasaya çıkmadı bile 2012 Türkçe olur inşallah fakat 2011'in türkçe yaması en fazla 1 ay sonra çıkacakdır zaten.

bedavaya iş olmaz derim , bence biraz bir ücret verilsin başta , sonra oyun Türkçe olarak çıkarsa , 2012 yılında Tr de alınan orijinal oyun sayısı 2011 e göre ne kadar fazlaysa ona göre de ek bir ücret verilmeli çevirmenlere.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Gow 3 ucuza satıldı 27000 sattı..

GT5 Türkçe geldi 25000 sattı..

pes 2011 Türkçe geldi. Muhtemelern gt5dende fazla sattı..

Bunun yanında killzone 3 crysis 2 ve infamous2 de Türkçe geliyor..

Bu kadar Türkçe oyun gelirken bir zahmet segada bu oyunu Türkçe çıkarsın. Yukarıdaki oyun satışları senelerdir bizi nasıl kandırdıklarının bir kanıtıdır. Her zaman Türkçe oyunun riskinden maliyetinden bahsedip durdular. Ancak gördüğümüz gibi yapanlar hiçde pişman olmuyor. Bu arada gt5 de 500 000 küsür kelimenin Türkçeye çevrildiğini hatırlatayım. Sanırım fm de bu rakamda aynı seviyede. Demekki neymiş isteyince oluyormuş.. Maliyette bahsettiğiniz gibi milyon dolarlar değilmiş..

Bu kadar Türkçe oyunun içinde fmnin Türkçe gelip gelmemesi açıkcası çokda umurumda değil. Kaybeden ben değilim sonuçta

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Şu zamana kadar Türkçe çıkmadığından dolayı sigames'i eleştirenlerin arasında ben de vardım ama şu son yazdıklarında biraz çarpıklık olduğunu hissediyorum. Eğer yanlış düşünüyorsam, benim yanlışlarımı düzelt lütfen medievil.

Bahsettiğin oyun satış adedlerinin ps3 olduğunu sanıyorum. Pc'de bu satış rakamlarına şu zamana kadar -wow dahil- hiçbir oyunun ulaştığını düşünmüyorum. Ps3'te zaten orjinal oyun kullanmak şarttı birkaç ay öncesine kadar. Bu satış rakamlarının olması o kadar şaşırtıcı değil yani söz konusu ps3 olunca.

Ayrıca maliyet oyun çevirisinin maliyetinin milyon dolarlara dayanacağını kim yazdı bu forumda? Onu da merak ettim. Bulup gösterirsen sevinirim.

Steam bile Türkçe oldu. SIgames bu sene bizi üzmeyecek. Oyunun Türkçe çıkmayacağına dair şüphem yok.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Oyun satışlarına baktığımızda en yüksek ivme şuan gt5de. yani oyun çıkalı çok az bir zaman oldu 25bin seviyesine gelmiş durumda. Çok iyi hatırlıyorum gt5 çıkmadan 2-3 gün önce torrent sitelerine düşmüştü bile. yani demek istediğim korsanın olduğu zamanda bu satış rakamı yakalanmış. O yüzden ps3 veya pc diye ayırmamak lazım ki zaten pes 2011in gt5 den daha fazla sattığını düşünüyorum. Resmi açıklama yok ancak hangi siteye girseniz pes satış bakımından hem pc hem ps3 platformunda gt5in önünde. Tabi bundaki en önemli etken Türkçe olması.

Satış rakamlarını şaşırtıcı bulmamanız bana çok şaşırtıcı geldi. Kaldıki bu satış rakamları şu ana kadar ps3de yada pc platformunda yakalanmamış rakamlar. Ps3 ülkemize yeni gelmedi senelerdir var ancak gow 3 ile birlikte oyun satışlarında patlama oldu. Nedenini söylemeye gerek yok. Biraz tv izleyip birazda sağınız solunuzdaki reklamlara bakarsanız anlarsınız zaten.

Milyon dolar olayını biraz şakayla karışık söyledim. Ancak sizin bir admin vardı nickini şuan hatırlayamadığım. Ortaya öylebir hesap çıkartmıştıki çeviri maliyeti için yüzbin dolarlardan bahsediliyordu. Yine aynı admin 5000(yada 10bin) den fazla satan 5 oyun gösterdiğin zaman gel tartışalım gibi bir laf etmişti. Bu yazıyı okursa yukarıya baksın bir zahmet..

Bu sene içinde benim kişisel tahminim yaklaşık 10 adet Türkçe oyun gelecektir. Bunu ps3 oyunu yada pc oyunu diye ayırmak sizin taktirinize kalmış. Sonuçta ikisindede korsan kullanım var. Kaldıki ps3de korsan yokkende bu satışlar elde edilemiyordu. Demekki bu işte bir iş var diye düşünmek lazım. Reklam yapmak lazım. Sessiz sedasız 80-90tl etiket fiyatıyla bu oyun Türkçe çıkarsa 25000 satış falan beklemesinler zaten. Yukarıdaki oyunlar 20bin üzerinde satmış ve satmaya devam ediyorsa bunun nedeni çok iyi reklamlarının yapılmış olması ve fiyatlarının diğer oyunlara nazaran ucuz olmasıdır.

Umarım iyi bir fiyatla iyi bir bir Türkçe ile oyun çıkar bende iki senedir oynamadığım fm ye geri dönüş yaparım.

Bu arada yaz ayında çıkacak başka bir Türkçe oyundan bahsediliyor. Önümüzdeki günlerde açıklanacakmış. Bu kadar gelişmeye rağmen bu oyun gene Türkçe çıkmazsa şaşırmam

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Satış rakamlarını şaşırtıcı bulmamanız bana çok şaşırtıcı geldi. Kaldıki bu satış rakamları şu ana kadar ps3de yada pc platformunda yakalanmamış rakamlar. Ps3 ülkemize yeni gelmedi senelerdir var ancak gow 3 ile birlikte oyun satışlarında patlama oldu. Nedenini söylemeye gerek yok. Biraz tv izleyip birazda sağınız solunuzdaki reklamlara bakarsanız anlarsınız zaten.
    Orada sanırım yanlış okumuşsun. Bu satış rakamlarına ps3 için şaşırmam yazmıştım .) Fifa 11 reklamını bile gördükten sonra zaten ölsem de gam yemem. Gerçi sadece ntvspor'da gördüm god of war ve fifa 11 reklamlarını.

Ayrıca elbette oyun satış rakamları ps3 ve pc diye ikiye ayrmak daha sağlıklı olur. İkisini aynı kefeye koymak anlamsız. Korsan oyun çıksa da ps3'e sahip bir arkadaşım psn hesabına ban yiyeceğinden dolayı korsan kullanmıyor. Korsan kullananlar da bildiğim kadarıyla internete bağlanmaktan feragat ediyor. ps3'te korsanın nasıl işlediği hakkında tam olarak bir bilgim yok ama bildiklerim bunlar. Yanlış bildiğim birşey varsa düzeltmeni istiyorum tekrardan.

SIgames'in avukatı olarak gözükmek istemiyorum ama dediğim gibi bu bahsettiklerini referans alarak "şimdi onlar düşünsün" misali bir düşünceyle hareket edilmez bence. Bahsettiğin oyunların Türkçe olmasaydı da bu satış rakamlarına yaklaşılacağını düşünüyorum. Ha Türkçe hiç mi satışları arttırmaya etken olmamıştır, elbette olmuştur.

Pes oyununu ele alalım mesela. Fm oynayan 10 kişiden 7'si pes oynamıştır mesela. Merak ediyorum, pes Türkçe çıktığı için "helal olsun" gazıyla kaç kişi oyunu orjinal satın almıştır. Pes ve Fm'yi karşılaştırmak sağlıklı değil biliyorum. Fm daha komplike ama bu forumda çok gördük "oyun Türkçe çıksın, sırf destek amaçlı satın alırım" diyenleri. Cm Türkçe çıkınca destek amaçlı oyunu satın alanlardan biri de bendim hatta.

Yazdığın son cümlelerden biri bence daha önemli bu konuştuğumuz konulardan. Oyun fahiş fiyata satılmamalı. Şu an çevirilere devam ediyoruz ama oyun hakettiğinden daha fazla fiyata satılırsa bu yaptığımız çeviriler boşuna gidecek. Gerçi bu kadar konuşuyoruz ama oyun Türkçe çıksa bile ben orjinal satışların değil, korsana ilginin daha da artacağını düşünüyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Aslında satış rakamlarına birde farklı açıdan bakmak lazım. Söylediğiniz doğru kimse pes Türkçe olunca vay be olaya bak dememiştir. Ancak pesin geçen senelere oranla çok daha fazla sattığıda aşikar. Bunun en önemli nedenide online master ligdir bence. OML oynayabilmeniz için sonuçta orjinal kullanmanız lazım. Bence en büyük etkenlerden biri bu. Burdada iş yapımcılara düşüyor. Senelerdir süre gelen aynı hatalarla oyunun çıkması vs gibi nedenler oyun satışlarını baltalayacaktır. Bunun yanında insanlar orjinale yönlendirmek için hamleler yapılmalıdır. OML örneği gibi. Tabi bunları düşünecek kafa yoracak ben değil oyun yapımcıları. Herhalde bunları düşünmüşlerdir. İnsanları orjinal kullanmaya zorlayacak hamleler üretmişlerdir. Yoksa her sene kadro güncelle bir iki yeni özellik alsana fm 2012 derlerse çok çok az bir rakam olan 20-25bin sayısına bile Türkçe olmasına rağmen ulaşamayabilirler.

ps3 konusunda bende aslında bu hack olaylarını pek bilmiyorum araştırmadım. Zaten ps3de oynadığım oyunları bitirince atıyorum 100e almışsam 90 a satıyorum 10 lirayada oynamış oluyorum

Yine sizinle hemfikir olduğum konu fiyat konusu tabiki. 30-40 tl gibi bir fiyata satılacağını hiç sanmıyorum ama en azından diğer oyunlardan 5-10tl daha ucuz olmalı ki insanlar alsın. Birde bir iki reklam panosuna afiş astılarmı çok büyük rakamlarda satılabilir fm.

Umarım Türkçe kaliteli ve en önemlisi bugsuz bir oyun gelirde doya doya oynarız.

İnşallah denilen olur ve fm türkçe olur... ben eminimki Türkçe çıkarsa oyunun orjinal alımında artış olacaktır.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Tatmin edici bir Türkçe FM bence hayal . Sigames bir şeyler yapsa bile baştan savma bir şey olur. Sürekli hatalar cart curt. Kısa vadede çok zor görüyorum. ama "hayal"i bile güzel

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Bilmem, belki de resmi olarak çıkarırlar, hatta Turksportal başkanlık eder resmi Türkçeye belli mi olur

<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42321" style="text-decoration: none">Türkçe FM Hakkında Bilinmeyenler</a>
    Forumlarımızda YASADIŞI PAYLAŞIMLAR yapamazsınız
    ÖM veya E Posta ile teknik sorular sormayın cevaplamıyorum
    <a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358" style="text-decoration: none">Hesabınızın kapatılmaması, kullanıcı adınızın ceza almaması için tıklayın</a>
    <a href=http://www.turksportal.net style="text-decoration: none">Turksportal Interactive l <font COLOR=”#333333”>Football Manager Türkiye Resmi Araştırma Sitesi</font></a>

__________________________________________________ _______________

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

olursa iyi olur valla google amcadan kurtulmuş olurum

Nesil
    2006

Son durum nedir, bir gelişme var mı?Türkçe dilini Fm 2012'de resmi olarak diller arasında görebilecek miyiz?

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Yaptığımız gizlilik anlaşması yüzünden şu an tam olarak evet ya da hayır diyemiyorum ama şöyle söyleyebilirim ki çevirilerimiz devam ediyor ve şu an 2012'de Türkçe olmaması için bir engel yok.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    Yaptığımız gizlilik anlaşması yüzünden şu an tam olarak evet ya da hayır diyemiyorum ama şöyle söyleyebilirim ki çevirilerimiz devam ediyor ve şu an 2012'de Türkçe olmaması için bir engel yok.
    Anlıyorum, kolay gelsin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

2 yıldır steamden orjinal alıyorum sırf şu Türkçe olayı çıksın diye. Eğer 2012'de de Türkçe gelmezse almayacağım oyunu. Ben zaman zaman sigames'e mail atıyorum, sizde lütfen arada zorlayın. Bilmiyorum ama bu oyun mutlaka türkçe olmalı. Destek olmak adına resmi tshirtlerinden bile aldım, daha ne yapılabilir bilmiyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    ozet olarak evet demişsin aydın abi

gelse de gelmese de 90 lira bir oyuna vereceğimi zannetmiyorum sanki ama her türlü oynucaz işte farketmez

ingilizce de oynanıyo bir problem yok,yle ağır bir ingilizce yok oyunda

Quote Originally Posted by leave_992 View Post
    ozet olarak evet demişsin aydın abi

gelse de gelmese de 90 lira bir oyuna vereceğimi zannetmiyorum sanki ama her türlü oynucaz işte farketmez

ingilizce de oynanıyo bir problem yok,yle ağır bir ingilizce yok oyunda
    konunun üzerinden baya bir zaman geçmiş fakat şöyle bir cevap vereyim kendimce

dediğin gibi oyunun ağır bir ingilizcesi yok fakat 2006'larda 2007'lerde oynadığım kadar zevk alamıyorum oyundan. Turksportal'ın çıkardığı türkçe yamalar müthiş gaza getiriyordu beni

Mesela; Patrick Vieira'yı taraftarlar havaalanında omuzlarda karşıladı. Taraftar adına açıklama yapan grup Teknik Direktörün vizyonunu övdü v.s. gibi replikler açıkçası beni oyuna daha çok bağlıyordu.

Şu an ben eski seriler kadar zevk alamıyorum. Belki yaşımız geçtiği içindir

Ama 2012 türkçe çıkarsa kesinlikle orijinal alacağım.

Nesil
    2006
    Yer
    kediye kafa attığım yerde

geldik hazirana kadlı 3 ay

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by remzi1242 View Post
    geldik hazirana kadlı 3 ay
    oyun kasım gibi çıkar.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Kasıma kadar ben Catanzaro'da 50 sezon bitireceğim
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

peki türkçe çıkıp çıkmayacağı ne zaman belli olur demoda falan belli olurmu ki

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Ben yıllardır orjinal dilde oynamaya alıştım.Türkçe çıksa zorlanırım kesin İnşallah saçma sapan olmaz çeviriler.
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2010
    Yer
    İZMİR

Valla Bende Isterim Türkçe Olmasını Football Manager 2012 Nin O Zaman Almassam Ne Olayım :d

Nesil
    2006
    Yer
    Zeytinburnu

Geçen sene de aynı konu vardı

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara - Kars Arası (=

hiç umudum yok türkce cıkmasyla ilgili.. zaten bu yılda cıkmassa 2013te kesin cıkar.!!

Sayfa 2 / 14 İlkİlk 123412 ... SonSon

Mesaj Yetkileri