-
Oyun satışlarına baktığımızda en yüksek ivme şuan gt5de. yani oyun çıkalı çok az bir zaman oldu 25bin seviyesine gelmiş durumda. Çok iyi hatırlıyorum gt5 çıkmadan 2-3 gün önce torrent sitelerine düşmüştü bile. yani demek istediğim korsanın olduğu zamanda bu satış rakamı yakalanmış. O yüzden ps3 veya pc diye ayırmamak lazım ki zaten pes 2011in gt5 den daha fazla sattığını düşünüyorum. Resmi açıklama yok ancak hangi siteye girseniz pes satış bakımından hem pc hem ps3 platformunda gt5in önünde. Tabi bundaki en önemli etken Türkçe olması.
Satış rakamlarını şaşırtıcı bulmamanız bana çok şaşırtıcı geldi. Kaldıki bu satış rakamları şu ana kadar ps3de yada pc platformunda yakalanmamış rakamlar. Ps3 ülkemize yeni gelmedi senelerdir var ancak gow 3 ile birlikte oyun satışlarında patlama oldu. Nedenini söylemeye gerek yok. Biraz tv izleyip birazda sağınız solunuzdaki reklamlara bakarsanız anlarsınız zaten.
Milyon dolar olayını biraz şakayla karışık söyledim. Ancak sizin bir admin vardı nickini şuan hatırlayamadığım. Ortaya öylebir hesap çıkartmıştıki çeviri maliyeti için yüzbin dolarlardan bahsediliyordu. Yine aynı admin 5000(yada 10bin) den fazla satan 5 oyun gösterdiğin zaman gel tartışalım gibi bir laf etmişti. Bu yazıyı okursa yukarıya baksın bir zahmet..
Bu sene içinde benim kişisel tahminim yaklaşık 10 adet Türkçe oyun gelecektir. Bunu ps3 oyunu yada pc oyunu diye ayırmak sizin taktirinize kalmış. Sonuçta ikisindede korsan kullanım var. Kaldıki ps3de korsan yokkende bu satışlar elde edilemiyordu. Demekki bu işte bir iş var diye düşünmek lazım. Reklam yapmak lazım. Sessiz sedasız 80-90tl etiket fiyatıyla bu oyun Türkçe çıkarsa 25000 satış falan beklemesinler zaten. Yukarıdaki oyunlar 20bin üzerinde satmış ve satmaya devam ediyorsa bunun nedeni çok iyi reklamlarının yapılmış olması ve fiyatlarının diğer oyunlara nazaran ucuz olmasıdır.
Umarım iyi bir fiyatla iyi bir bir Türkçe ile oyun çıkar bende iki senedir oynamadığım fm ye geri dönüş yaparım.
Bu arada yaz ayında çıkacak başka bir Türkçe oyundan bahsediliyor. Önümüzdeki günlerde açıklanacakmış. Bu kadar gelişmeye rağmen bu oyun gene Türkçe çıkmazsa şaşırmam
Mesaj Yetkileri