Orada sanırım yanlış okumuşsun. Bu satış rakamlarına ps3 için şaşırmam yazmıştım .) Fifa 11 reklamını bile gördükten sonra zaten ölsem de gam yemem. Gerçi sadece ntvspor'da gördüm god of war ve fifa 11 reklamlarını.
Ayrıca elbette oyun satış rakamları ps3 ve pc diye ikiye ayrmak daha sağlıklı olur. İkisini aynı kefeye koymak anlamsız. Korsan oyun çıksa da ps3'e sahip bir arkadaşım psn hesabına ban yiyeceğinden dolayı korsan kullanmıyor. Korsan kullananlar da bildiğim kadarıyla internete bağlanmaktan feragat ediyor. ps3'te korsanın nasıl işlediği hakkında tam olarak bir bilgim yok ama bildiklerim bunlar. Yanlış bildiğim birşey varsa düzeltmeni istiyorum tekrardan.
SIgames'in avukatı olarak gözükmek istemiyorum ama dediğim gibi bu bahsettiklerini referans alarak "şimdi onlar düşünsün" misali bir düşünceyle hareket edilmez bence. Bahsettiğin oyunların Türkçe olmasaydı da bu satış rakamlarına yaklaşılacağını düşünüyorum. Ha Türkçe hiç mi satışları arttırmaya etken olmamıştır, elbette olmuştur.
Pes oyununu ele alalım mesela. Fm oynayan 10 kişiden 7'si pes oynamıştır mesela. Merak ediyorum, pes Türkçe çıktığı için "helal olsun" gazıyla kaç kişi oyunu orjinal satın almıştır. Pes ve Fm'yi karşılaştırmak sağlıklı değil biliyorum. Fm daha komplike ama bu forumda çok gördük "oyun Türkçe çıksın, sırf destek amaçlı satın alırım" diyenleri. Cm Türkçe çıkınca destek amaçlı oyunu satın alanlardan biri de bendim hatta.
Yazdığın son cümlelerden biri bence daha önemli bu konuştuğumuz konulardan. Oyun fahiş fiyata satılmamalı. Şu an çevirilere devam ediyoruz ama oyun hakettiğinden daha fazla fiyata satılırsa bu yaptığımız çeviriler boşuna gidecek. Gerçi bu kadar konuşuyoruz ama oyun Türkçe çıksa bile ben orjinal satışların değil, korsana ilginin daha da artacağını düşünüyorum.

Alıntılı Yanıtla