Yalnız oyunun bazı cilveleri kariyerin kaderiyle direk oynuyo.48 ay olayına girmek isterim.İki kişinin aynı anda bir Galatasaray kariyeri açtığını düşünün.Biri peşin transfer diğeri taksit transfer yapıyor.İlk sezon Galatasaraydan ikiside 7 Mn € oyuncu sattı 8 Mn €'da bütçe 15 Mn €.Peşin alan çok üst düzey oyunculara mecburi yönelemeyecek.Elindeki bütçeyi akıllı kullanmak zorunda.Ancak taksit transferi yapanın elinde 4'le çarparsak 60 Mn € bütçe olmuş oluyo ki eşitsizlik burda tamamen ortaya çıkıyo.Taksitle transfer yapan çok büyük oyuncuları zorlanmadan getirirken peşin yapan biraz daha düşük seviye oyunculara yönelmek zorunda kalıyo kadrosunu zenginleştirmek için.E haliyle peşin yapanın kadrosu ile taksit yapanın kadrosu böyle fark edince taksit transferi ile başarının çok daha çabuk geldiğini düşünüyorum.Şöyle söyleyeyim.Newcastle ile o kadar uğraşmama o kadar transferlere rağmen 4.sezon Premier lig 6.sezon anca Ş.Ligi alabildim.Peşin kullanıyorum.Eğer o bütçeleri taksit olarak kullanmış olsaydım eminim başarı çok çok erken gelirdi.