31 ile 57 arası toplam 57 sonuç

Konu: El Fenomeno futbolu bıraktı

Threaded View

Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Bakın, oyun sisteminden bahsediyorum. Sen profilinde yazana göre 18 yaşında genç bir kardeşimizsin. Bir çok yorumunuda beğenirim. Yalnız Cryuff dönemindeki Barcelona'yı izlediğine izlediysen bile hatırladığına inanmıyorum. Bende hayal meyal hatırlıyorum, sadece son senesini iyi hatırlıyorum. Yani bende öyle 4 yıl arka arkaya şampiyon olduğu Sthoickov'lu, Keoman'lı dönemi pek hatırlamıyorum. Ama Rijkaard'dan öncesi Barcelona ve Rijkard'dan sonraki Barcelona çok farklı oyun sistemleriyle oynamıştır. Buna Cruyff dönemide dahildir.
    İlk önce teşekkür ederim abi güzel düşüncelerin için (:. Doğrudur Cruyff dönemini izlemedim ama Cruyff hayranlığımdan dolayı araştırdım hayatını yaptıklarını falan.Bu gün Pele ve Maradona tartışmaları sürer durur bir sürü Peleyi dünyanın en iyi futbolcusu ilan edenler var. Mehmet Demirkol bi konuşmasında diyordu ki bunu Türkiyede en çok izleyen adam Halit Kıvanç'a sordum Peleyi kaç kere izledin diye o bile 6-7 kere anca izledim demiş. Bunu söylememdeki kasıt şu en iyi denilen adamı bile dünya gözüyle seyreden adamımız budur yani insanlar izlemediği halde bile en iyi olduğunu iddia ediyorlar. Yani izlemek kıstas olmaya bilir. Belki izlemedim o Cruyff'u ama yaptıklarının yadsınamaz olmasıdır. Yine bildiğim ve araştırdığım bir konuda 4-3-3 sisteminde kalecinin bir libero gibi oynamasıdır.Bunun nedeni Savunmanın oldukça ileride kurulması. O zamanlar Barcelona kalesini kim koruyordu bilmiyorum ama bu yüzden 94'teki finalde ortasahadan falan gol yemiş ve maçı 4-0 kaybetmişler Atinada. Ve söylenirki o gün orda bir Şampiyonlar ligi kupası kaybedilmiştir ama bugün bu başarıların kazanılmasınında temeli orada atılmıştır. Benim şahsi kanaatim Cruyff'un bu uzun süre dahilinde yinede klüp içerisinde çok etkin olduğudur ve bu başarıda baş aktörtür. Ama bu benim araştırdığım ve duyduğum kadarıyla tabi. Sizin yaşınız dolayısıyla daha fazla biliyor olabilirsiniz saygı duyarım (: . Ama buda benim şahsi düşüncemdir yani (: .
    Last edited by A.FaruK : 15.Şubat.2011 at 19:26

Mesaj Yetkileri