yunan oyuncularla sorunum yok,galatasaray'da Papastathopoulos'u oynatmıştım.ama israilli ve ermeni asla takımımda bulundurmam.bi keresinde çaresizlikten sağ kanada israilli vermut'u alıyordum ama son anda bebe'yi aldım.
yunan oyuncularla sorunum yok,galatasaray'da Papastathopoulos'u oynatmıştım.ama israilli ve ermeni asla takımımda bulundurmam.bi keresinde çaresizlikten sağ kanada israilli vermut'u alıyordum ama son anda bebe'yi aldım.
ben de güney amerika takıntısı var.
Senelerdir açılışında "let's kick racism out of football" gibi bir yazı bulunan bir oyunun forumunda açılmaması gereken bir konu bence bu. Aslında konunun açılış mesajında böyle birşey yok ama sonraki mesajlar maalesef bu yönde.
Lütfen bundan sonraki mesajlarınızı milliyetçilikten alakasız tutunuz.
alayı portekiz'den aga
O bahsettiğin kişileri ayrı tutuyorum zaten. Konuyu açan arkadaş da güzel bir dille anlatmış nereleri alıp almadığını. Ama hiçbir bahanesi olmadan, milliyetçi duygulara veya başka sebeplere dayanarak "yunanlı almam, ermeni almam" demeyi doğru bulmuyorum.
Tarihimizde yaşadığımız olaylar veya günümüzde yaşanılan şeyler böyle düşünmenizi sağlıyor olabilir. Hak da veriyorum. Ama bu oyunun açılışındaki mesaj açık: Bunları futbolun dışında tutun.
Irkçılık demek illa siyahi futbolcu yuhalamak değildir. Hakaret edip, onları küçük düşürmek de değildir. Irkçılık yapıyorsunuz diye suçlamada da bulunmadım. Sadece milliyetçi duygularla yazılan mesajlar bu oyunu oynayanlara yakışmıyor.
Entel dantel konuşmak istemem ama futbolun bu tür olaylarda yapıcı olan taraf olmalıdır. Onlara tuttuğumuz kini (veya artık adı herneyse) bu oyuna yansıtmamalıyız bence. Oyunun yapımcılarının felsefesine ters.
Düşüncelerinize sansür vurmak istemiyorum ama sonuçta bu oyunun Türkiye resmi araştırma sitesiyiz. Bizim de sorumluluklarımız var onlara karşı. Anlayışlı olmanızı rica ediyorum bu konuda.
yahu bende fm 2006da basinas ı almıştım şimdi hatırladım.ve yerine marciel i satıp onu free almıştım marciel sürekli oynuyor basinas ondan yetenekli olduğu halde oynayamıyordu satamamıştım da hırrrama ben...(devamı altta)
buna katılıyorum,rtük olsa kapatırdıkonunun kim ve düşmanlık üzerine gitmesi iyi değil çünkü.
ama özgür düşünceye de katılıyorum fikrimizi beyan edelim ama düşmanlık etmeyelim.ok?
Konuyu açan biri olarak biraz sorumluluk hiseettim, kimseye beni yanlış anladınız demiyorum ama sadece açıklama hissiyatı duydum
şu ırktan oyuncu alırım demedim, şu ülkelerden alırım dedim, bu ülkeyi sevmem demedim, ısınamadım dedim, x ülkesinden oyuncu asla takımıma giremez demedim, sadece hiç transfer yapmadım dedim.
hatta benim belirttiğim ülkelerin çoğu pek ortak geçmişimiz olmayan ülkelerzaten ben bu konuyu açarken de açıklarken de 'takıntı' ifadesini kullandım.
ama başlık altındaki bazı yorumlara ben de katılmıyorum.
saygılar..
Bende tek bir takıntı var oda galatasaray kariyerlerimde gerçektede sevmediğim oyuncu varsa ilk iş transfer listesine koymak sevdiğim oyuncuyuda özellikleri ne kadar kötü olursa olsun takımda tutarım.Örnek vermek gerekirse elano,ayhan,barış gibi oyuncuları transfer ücretine bile bakmadan satmak olur ilk işim.
Malezya Liginde olmasam malezyalı almam aslında ama yabancı almam yasak
Asya Liglerinde oynaya oynaya doğu asyalı oyunculara antipati geliştirdim...
Türkiye Amatör Ligden Başladığım zaman Takımımı 11 Kazak ile bile doldurabiliririm... Bayılıyorum kazak oyuncuların loyality'sine... (bağlılık)
Bende aynı uyruktan olmasına dikkat ederim.Örneğin 6 Brezilyalı olur yada 1 italyan aldıysam ona oda arkadaşı olsun diye mutlaka 1 italyan daha alırım. Uyruğa göre sıralama yaptığımda yanlız bir bayrak olmaz yani![]()
Bu arada en önemliside hangi ligin takımını yönetiyorsam o ülkeden oyuncuların çok olmasına özen gösteririm transferlerimide ona göre yaparım. Yani İngiliz takımıysa kadroda İngilizler çoğunluktadır. İspanyolsa ispanyol oyuncular..
Afrika kıtası Milli takımlarında oynayan oyuncuları tercih etmiyorum...
malum çok acayip bir maç öncesi birden Milli takıma gidiveriyorlar...
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
aynen iki yılda bir kadroda sıkıntı oluşuyor...
UEFA bu duruma bir nebze rahatlık getirdi aslında Avrupa kupalarının takvimini değiştirerek ama lig için hala sıkıntı oluyor tam bir derbi olacakken kayboluyolar...
Genelde Afrikalı alırım.Acayip oyuncular çıkıyor.Ülke takıntım yok ama Türkiye dede Avrupa'da da oynasam Türk regen alır yetiştirim.Özellikle Hırvatlar ve diğer Balkan ülkelerinden deli gibi regenler çıkıyor.
İtalya, İngiltere, İspanya ve bir ölçü Arjantin ve Brezilya'dan çıkanlar Türk takımlarında fazla kalmak istemiyorlar, Avrupa'daki daha büyük liglere gitmeye çalışıyorlar. Doğu Avrupalılar ise Türk takımlarında pek şikayet etmiyorlar. Aynı kalitede iki oyuncu arasından futbol kültürü daha az gelişmiş olanı almak daha mantıklı gibi. Afrikalılar da iki senede bir Ocak aylarında ortadan kaybolmasalar daha güzel olacak.
Böyle bir takıntım hiç olmadı.
Trabzonspor'a alacaksan en güzelini yapıyorsun![]()
Hiç Brezilya'lıları takımıma transfer etmem ve ikinci sezonun başında da bulunduğum takımdan temizlerim.