Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 55 arası toplam 55 sonuç

Konu: Fm de ülke (nation) takıntısı

yunan oyuncularla sorunum yok,galatasaray'da Papastathopoulos'u oynatmıştım.ama israilli ve ermeni asla takımımda bulundurmam.bi keresinde çaresizlikten sağ kanada israilli vermut'u alıyordum ama son anda bebe'yi aldım.

ben de güney amerika takıntısı var.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Senelerdir açılışında "let's kick racism out of football" gibi bir yazı bulunan bir oyunun forumunda açılmaması gereken bir konu bence bu. Aslında konunun açılış mesajında böyle birşey yok ama sonraki mesajlar maalesef bu yönde.

Lütfen bundan sonraki mesajlarınızı milliyetçilikten alakasız tutunuz.

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    Senelerdir açılışında "let's kick racism out of football" gibi bir yazı bulunan bir oyunun forumunda açılmaması gereken bir konu bence bu. Aslında konunun açılış mesajında böyle birşey yok ama sonraki mesajlar maalesef bu yönde.

biz burda herhangi bir ırkı küçük düşürüp hakaret etmedik ki. o ırktan oyuncu almıyoruz dedik sadece. ispanyolların ya da israillilerin siyahi futbolculara yaptığı gibi çirkin yakıştırmalar da yapmadık. hatta 5-6 kişi dışında fark etmez iyi futbolcuysa alırım demiş.

Nesil
    2007
    Yer
    Konya

alayı portekiz'den aga

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by Hugo View Post
    biz burda herhangi bir ırkı küçük düşürüp hakaret etmedik ki. o ırktan oyuncu almıyoruz dedik sadece. ispanyolların ya da israillilerin siyahi futbolculara yaptığı gibi çirkin yakıştırmalar da yapmadık. hatta 5-6 kişi dışında fark etmez iyi futbolcuysa alırım demiş.
    O bahsettiğin kişileri ayrı tutuyorum zaten. Konuyu açan arkadaş da güzel bir dille anlatmış nereleri alıp almadığını. Ama hiçbir bahanesi olmadan, milliyetçi duygulara veya başka sebeplere dayanarak "yunanlı almam, ermeni almam" demeyi doğru bulmuyorum.

Tarihimizde yaşadığımız olaylar veya günümüzde yaşanılan şeyler böyle düşünmenizi sağlıyor olabilir. Hak da veriyorum. Ama bu oyunun açılışındaki mesaj açık: Bunları futbolun dışında tutun.

Irkçılık demek illa siyahi futbolcu yuhalamak değildir. Hakaret edip, onları küçük düşürmek de değildir. Irkçılık yapıyorsunuz diye suçlamada da bulunmadım. Sadece milliyetçi duygularla yazılan mesajlar bu oyunu oynayanlara yakışmıyor.

Entel dantel konuşmak istemem ama futbolun bu tür olaylarda yapıcı olan taraf olmalıdır. Onlara tuttuğumuz kini (veya artık adı herneyse) bu oyuna yansıtmamalıyız bence. Oyunun yapımcılarının felsefesine ters.

Düşüncelerinize sansür vurmak istemiyorum ama sonuçta bu oyunun Türkiye resmi araştırma sitesiyiz. Bizim de sorumluluklarımız var onlara karşı. Anlayışlı olmanızı rica ediyorum bu konuda.

Nesil
    2007
    Yer
    Katılmıyorum

Quote Originally Posted by LifeYourself View Post
    bedava sirke baldan tatlıdır gerisi farketmez
    Quote Originally Posted by sokullu View Post
    din,dil,ırk,kültür mühim şeyler değildir. farketmez. hele fm'de.
    bu iki yoruma aynen katılıyorum.

Quote Originally Posted by PaVLeNKo View Post
    Vala ben potansiyeli güzelse hani ırkı,milliyeti farketmez ancak ispanyol,italyan,ingilizmi dersin yoksa danimarkalı,ukraynalı vs bende danimarka,ukrayna derim güçsüzün yanındayım yani
    Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    ben sarışın esmer siyah beyaz farketmez özelliği güzel oldumu kaparım
    ama brezilya ve arjantin ülkelerini daha çok takip ederim hem kolay transfer edliyolar gerçi arjantinliler takıntılı oluyo ama dayağı yiyince onlarıda susturuyorum
    bu 2 yorumda ise sarışın esmer kumral farketmez çünkü biz piyadeyiz olmuş biraz

dayağa karşıyız ama.

Nesil
    2007
    Yer
    Katılmıyorum

Quote Originally Posted by eng1n View Post
    İskandinav ülkelerinin sıcak gelmesi ilginç tabe.
    zevkler tartışılmıyor

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Herkesi milliyetçilik duygusu kabarmış bende oyunda ne kadar Azeri oyuncu çıkarsa takımıma alırım zaten iki üç tane çıkıyor; ama bir keresinde Ramoviç diye bir regen kaleci çıkardılar, ben böyle bir kaleci görmemiştim. Hala öyle bir kaleci çıkarmasını bekliyorum oyunun.
    sead ramoviç değil dimi?

Quote Originally Posted by BaGa TaRKaN View Post
    İsrailin Regenleri Harbi Dehşet Yahu Beni Al Beni Al Diyorlar

boşuna uğraşma aldıramazsın onlara ben alırım ama iyi oyuncu ise tabii,diğer şeylerine bakmam.

Quote Originally Posted by Lim10 View Post

..............
    yorumu göremedim?

Nesil
    2007
    Yer
    Katılmıyorum

Quote Originally Posted by Siriuss View Post
    yunan oyuncularla sorunum yok,galatasaray'da Papastathopoulos'u oynatmıştım.ama israilli ve ermeni asla takımımda bulundurmam.bi keresinde çaresizlikten sağ kanada israilli vermut'u alıyordum ama son anda bebe'yi aldım.
    yahu bende fm 2006da basinas ı almıştım şimdi hatırladım.ve yerine marciel i satıp onu free almıştım marciel sürekli oynuyor basinas ondan yetenekli olduğu halde oynayamıyordu satamamıştım da hırrr ama ben...(devamı altta)

buna katılıyorum,rtük olsa kapatırdı konunun kim ve düşmanlık üzerine gitmesi iyi değil çünkü.
    ama özgür düşünceye de katılıyorum fikrimizi beyan edelim ama düşmanlık etmeyelim.ok?

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Konuyu açan biri olarak biraz sorumluluk hiseettim, kimseye beni yanlış anladınız demiyorum ama sadece açıklama hissiyatı duydum

şu ırktan oyuncu alırım demedim, şu ülkelerden alırım dedim, bu ülkeyi sevmem demedim, ısınamadım dedim, x ülkesinden oyuncu asla takımıma giremez demedim, sadece hiç transfer yapmadım dedim.

hatta benim belirttiğim ülkelerin çoğu pek ortak geçmişimiz olmayan ülkeler zaten ben bu konuyu açarken de açıklarken de 'takıntı' ifadesini kullandım.

ama başlık altındaki bazı yorumlara ben de katılmıyorum.

saygılar..

Nesil
    2011
    Yer
    Zonguldak

Bende tek bir takıntı var oda galatasaray kariyerlerimde gerçektede sevmediğim oyuncu varsa ilk iş transfer listesine koymak sevdiğim oyuncuyuda özellikleri ne kadar kötü olursa olsun takımda tutarım.Örnek vermek gerekirse elano,ayhan,barış gibi oyuncuları transfer ücretine bile bakmadan satmak olur ilk işim.

Quote Originally Posted by okumus View Post
    Bende tek bir takıntı var oda galatasaray kariyerlerimde gerçektede sevmediğim oyuncu varsa ilk iş transfer listesine koymak sevdiğim oyuncuyuda özellikleri ne kadar kötü olursa olsun takımda tutarım.Örnek vermek gerekirse elano,ayhan,barış gibi oyuncuları transfer ücretine bile bakmadan satmak olur ilk işim.
    ben de sevdiğim oyuncuları alırım sevmediklerimi gönderirim. yani özelliği kötü de olsa sevdiğim adamla çalışmak daha mantıklı geliyor

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by Chinatown View Post
    Konuyu açan biri olarak biraz sorumluluk hiseettim, kimseye beni yanlış anladınız demiyorum ama sadece açıklama hissiyatı duydum

şu ırktan oyuncu alırım demedim, şu ülkelerden alırım dedim, bu ülkeyi sevmem demedim, ısınamadım dedim, x ülkesinden oyuncu asla takımıma giremez demedim, sadece hiç transfer yapmadım dedim.

hatta benim belirttiğim ülkelerin çoğu pek ortak geçmişimiz olmayan ülkeler zaten ben bu konuyu açarken de açıklarken de 'takıntı' ifadesini kullandım.

ama başlık altındaki bazı yorumlara ben de katılmıyorum.

saygılar..
    Seni ve bazı arkadaşlarımı tenzih ettiğimi söyledim ama "böyle bir konunun olmaması gerekir" diye yazdığım mesaj yanlış aslında. Dediğim gibi sen gayet güzel anlatmışsın niye bazı oyuncuları tercih etmediğini.

Malezya Liginde olmasam malezyalı almam aslında ama yabancı almam yasak
    Asya Liglerinde oynaya oynaya doğu asyalı oyunculara antipati geliştirdim...

Türkiye Amatör Ligden Başladığım zaman Takımımı 11 Kazak ile bile doldurabiliririm... Bayılıyorum kazak oyuncuların loyality'sine... (bağlılık)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Exeter

Irkçılıkla milliyetçiliği bir tutup ikisini de kötü birşey gibi göstermesek daha hoş olur sanki.

Bende aynı uyruktan olmasına dikkat ederim.Örneğin 6 Brezilyalı olur yada 1 italyan aldıysam ona oda arkadaşı olsun diye mutlaka 1 italyan daha alırım. Uyruğa göre sıralama yaptığımda yanlız bir bayrak olmaz yani

Bu arada en önemliside hangi ligin takımını yönetiyorsam o ülkeden oyuncuların çok olmasına özen gösteririm transferlerimide ona göre yaparım. Yani İngiliz takımıysa kadroda İngilizler çoğunluktadır. İspanyolsa ispanyol oyuncular..

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

Afrika kıtası Milli takımlarında oynayan oyuncuları tercih etmiyorum...
    malum çok acayip bir maç öncesi birden Milli takıma gidiveriyorlar...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by kral_67 View Post
    Afrika kıtası Milli takımlarında oynayan oyuncuları tercih etmiyorum...
    malum çok acayip bir maç öncesi birden Milli takıma gidiveriyorlar...
    Kuzey-Güney yarımküre iklimleri farklı dönemlerde yaşadıkları için büyük sıkıntı.

Devre arası burada kış, orada yaz. O yüzden Afrika Uluslar Kupası oynanıyor :/
    Niye bilmiyorum 2 yılda bir yapılıyor, ne gereği varsa. Diğer kıtalarda kupalar 4 yılda bir oeh.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

aynen iki yılda bir kadroda sıkıntı oluşuyor...
    UEFA bu duruma bir nebze rahatlık getirdi aslında Avrupa kupalarının takvimini değiştirerek ama lig için hala sıkıntı oluyor tam bir derbi olacakken kayboluyolar...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Genelde Afrikalı alırım.Acayip oyuncular çıkıyor.Ülke takıntım yok ama Türkiye dede Avrupa'da da oynasam Türk regen alır yetiştirim.Özellikle Hırvatlar ve diğer Balkan ülkelerinden deli gibi regenler çıkıyor.

İtalya, İngiltere, İspanya ve bir ölçü Arjantin ve Brezilya'dan çıkanlar Türk takımlarında fazla kalmak istemiyorlar, Avrupa'daki daha büyük liglere gitmeye çalışıyorlar. Doğu Avrupalılar ise Türk takımlarında pek şikayet etmiyorlar. Aynı kalitede iki oyuncu arasından futbol kültürü daha az gelişmiş olanı almak daha mantıklı gibi. Afrikalılar da iki senede bir Ocak aylarında ortadan kaybolmasalar daha güzel olacak.

Böyle bir takıntım hiç olmadı .

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul & Trabzon

Trabzonspor'a alacaksan en güzelini yapıyorsun

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Hiç Brezilya'lıları takımıma transfer etmem ve ikinci sezonun başında da bulunduğum takımdan temizlerim.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri