1 ile 29 arası toplam 29 sonuç

Konu: Pep Guardiola's 3-4-3. Zembereği Boşanmış Gibi Hücum!

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

ben bahsi geçen defans ile ofansa farklı diziliş olayını çok yerde dile getirdim. Bir taktik içerisinde "top bizdeyken" ve "top rakipteyken" diye 2 farklı dizilişin olabilmesi lazım. yani maç içerisinde top bizdeyken farklı,top rakipteyken farklı bir dizilişe bürünmek son derece doğal ve de mantıklı bir olay.Ama bunu oyun motoruna aktarmak mı zor bilmiyorum. Taktiiği indirmedim, herkesin bildiği gibi ben zaten kendi taktiklerimii kullanıyorum. Burada paylaşım yapıldıysa işin içinde bir emek vardır. Emeğe saygı.

Taktiği yapan arkadaşa da bir öneride bulunayım, hangi savunmacının ataklarda hücuma katılmasını istiyosan onun " forvard runs" seçeneğini en sola getiriver. Ama sonra nasıl olsa savunmada dengesin yakalanacağın için o ayardan vazgeçersin

Bir de orta 4'lünün hepsinin de anlayışının support olması bence hata çünkü orta alan ile hücum ve orta alan ile savunma arasında akışın kolay sağlanması için özellikle MC mevkisindeki elemanların rollerinin net olması lazım. biri savunma biri hücum olabilir, biri savunma biri destek olabilir, ya da biri destek biri hücum olabilir.yani hepsinin otomatik olması sana zarar verebilir. mesela taktiği atak yaptığın anda orta alandaki 4 oyuncu da ileri çıkar ve orta saha boşalabilir. Bunu bir düşün derim....
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by nannar View Post
    ben bahsi geçen defans ile ofansa farklı diziliş olayını çok yerde dile getirdim. Bir taktik içerisinde "top bizdeyken" ve "top rakipteyken" diye 2 farklı dizilişin olabilmesi lazım. yani maç içerisinde top bizdeyken farklı,top rakipteyken farklı bir dizilişe bürünmek son derece doğal ve de mantıklı bir olay.Ama bunu oyun motoruna aktarmak mı zor bilmiyorum. Taktiiği indirmedim, herkesin bildiği gibi ben zaten kendi taktiklerimii kullanıyorum. Burada paylaşım yapıldıysa işin içinde bir emek vardır. Emeğe saygı.

Taktiği yapan arkadaşa da bir öneride bulunayım, hangi savunmacının ataklarda hücuma katılmasını istiyosan onun " forvard runs" seçeneğini en sola getiriver. Ama sonra nasıl olsa savunmada dengesin yakalanacağın için o ayardan vazgeçersin

Bir de orta 4'lünün hepsinin de anlayışının support olması bence hata çünkü orta alan ile hücum ve orta alan ile savunma arasında akışın kolay sağlanması için özellikle MC mevkisindeki elemanların rollerinin net olması lazım. biri savunma biri hücum olabilir, biri savunma biri destek olabilir, ya da biri destek biri hücum olabilir.yani hepsinin otomatik olması sana zarar verebilir. mesela taktiği atak yaptığın anda orta alandaki 4 oyuncu da ileri çıkar ve orta saha boşalabilir. Bunu bir düşün derim....

şimdi dostum defansif anlamda top rakipte baskıdayken defans 5 leniyor, ama top bizdeyken hucümdayken 3 e düşüyor, ben zaten o yüzden orta sahanın iki yanına böyle Srna, Bale gibi defansif oynayabilen MR-L olsun dedim. çünkü gerçekten ileri çıkmaları çok nadir. hiç Mr-L gibi değiller Aynı Barcadaki gibi, hucuma çıkarken kendilerinden fedakarlık yapan oyuncular, yani benim yapmak istediğimi maç motoru zaten yapıyor, başlangıcını paylaştığım geçen sezonun sonucu şöyle;

bence yedi
    ğim gol sayısı iyi, bunu daha azaltmak için denemeler yaptım ama pek başarılı olduğun söylenemez, gülü seven dikenine katlanır

pozisyonlarla ilgili olarak,

Ball Playing defender bile çok riskli, zaman zaman beni zor duruma sokuyor, birde forward runs desem vay halime

Son paragrafındaki duruma gelirse, bence ML ve MR nin otomatik olması lazım, Mc ler için garip bir durum var, ben ilk önce birini defend, birini attack yaptım, defend baraj önüne çekilmiş set gibi takımı durduruyor, bazen stoperlerin gerisinde kalıyor, attack olan da freni boşalmış kamyon gibi yardırıp gidiyor, hatta bazen forvetlerin önüne geçiyor nedenini çözemedim sonra dedimki zati Xavi-İniesta da iki yönü oynayan topçular, bir de oyuncularım iki yönü oynamaya müsait, koy gitsin dedim anlayacağın

yorumlarının için teşekkür ederim birader

Mesaj Yetkileri