Ben Magic formasıyla süperstar olup, Magic'ten emekli olan bir yıldız hatırlamıyorum.
Gerçi topu topuna Magic formasıyla süperyıldız olan kaç kişi var ki?
-Shaquillie O'Neal
-Anfeerne "Penny" Hardaway
-Tracy McGrady
Birde Howard...
Wilt Chamberlain zamanınıda 227 kez ard arda DD yapmış!Ama geçerli değilmiş???
Antrenman maçlarında yapmıştır![]()
Gundy Heatles'a Üzülmüyor
Orlando Magic coach'u Stan Van Gundy, transfer döneminde LeBron James ve Chris Bosh'ın Miami'de Dwyane Wade ile birleşip müthiş bir üçlü yaratma kararını en çok eleştiren isimlerden birisiydi.
Portland Trailblazers karşısında mağlubiyet serisi 5 maça çıkan Heatles'ın "Tüm gözler bizim üzerimizde, herkes bizimle uğraşıyor" açıklamalarına gülüp geçen ünlü coach, "Bu açıklamalara gülümsememek elde değil. Bu tür dikkatleri üzerine çekmek istemiyorsan, o zaman henüz bir arada bir antrenman bile yapmadan sanki şampiyon olmuşsun gibi kutlamalara başlamayacaksın. O kalabalığı bir arada toplayıp ondan sonra öyle bir tanıtım ve kutlama yaparsan dikkatleri üzerine çekmiş olursun. O zaman gündemde olmak iyi, bir kaç maç kaybettiğinde gündemde olmak kötü. Bunu takip etmekte ve anlamakta zorlanıyorum" dedi.
Yeni transferleri ve "Muhteşem Üçlü" tanıtım partileri yapacaksın, Beatles'a gönderme yapıp kendine Heatles diyeceksin, o parti senin bu parti benim diye gece hayatının ve sosyal olayların gözdesi olacakın, ondan sonra 4-5 maç kaybettiğinde ise "Niye herkes bizi yazıyor ve konuşuyor?" diye medyayı sorgulayacaksın! Galiba basketbolseverlerin büyük bir bölümü bu gelişmelerde Stan Van Gundy ile hem fikir.
Basketbolseverler
Riley'nin Sabrı Taştı mı ?
Miami Heat'in Başkanı ve eski efsane coach Pat Riley bu sezon genç coach Eric Spoelstra'ya hep destek oldu ve tecrübe kazanırken medya yanlış anlamasın diye hep uzak durmayı tercih etti.
Ancak en son kaybedilen Chicago maçından dah çok maç sonrası Spoelstra'nın medyaya yaptığı açıklama Riley'i fazlasıyla rahatsız etmiş.
Riley genç coach ile baş başa bir konuşma yapmış ve takımın soyunma odasında olup bitenlerin orada kalması gerektiğini söylemiş. Ancak Riley'e yakın çevrelerden basına sızan bilgilere göre Riley yaklaşık iki haftalık bir süre vermiş ve Spoelstra'ya gemiyi düzelt ve kaptan olduğunu göster demiş.
Sezon bu kadar ilerlemişken coach değiştirmenin doğru olmadığını Riley'de biliyor ve büyük bir kriz daha yaşanmazsa bu sezonu Spoelstra ile tamamlamak için her türlü sabrı gösterecekmiş, ama yine de play-off'lara bu kadar yaklaşmışken yeni bir coach gelecekse bu coach'un Pat Riley olması olabilecek en iyi senaryolardan birisidir herhalde.
Basketbolseverler
Ilgauskas Emekliliği Düşünüyor
Miami Heat’in Litvanyalı uzunu Zydrunas Ilgauskas, sezon sonunda basketbolu bırakacağını açıkladı.
36 yaşındaki tecrübeli oyuncu, bir yerel gazeteye yapmış olduğu açıklamada, “Yeterince basketbol oynadığımı düşünüyorum. Kenarda oturup bir şey yapmamak bana göre değil. Ayrıca uzun seyahatler nedeniyle de çok yoruldum. Artık 20 yaşında değilim ve sezon sonu benim için emeklilik iyi bir fikir olacak” dedi.
1997/98 sezonundan bu yana NBA’de mücadele eden Litvanyalı Ilgauskas, kariyeri boyunca 831 karşılaşmada 13.1 sayı- 7.4 ribaund- 1.1 asist ortalamaları yakalamıştı.
basketbolseverler.com
Van Gundy'in Türk olduğuna ben günden güne inanıyorum yalnız.
İlgauskas emekli olursa Heat'ın pota altını düşünmek istemiyorum , hatta şimdi de düşünmek istemiyorum.
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
Kobe Bryant, tüm zamanlar sayı liderliğinde Moses Malone'u geçerek 6. sıraya yükseldi
NBA Tüm Zamanlar Sayı Liderliği
1. Kareem Abdul-Jabbar, 38.387
2. Karl Malone, 36.928
3. Michael Jordan, 32.292
4. Wilt Chamberlain, 31.419
5. Shaquille O'Neal, 28.590
6. Kobe Bryant, 27.423
7. Moses Malone, 27.409
8. Elvin Hayes, 27.313
9. Hakeem Olajuwon, 26.946
10. Oscar Robertson, 26.710
NBA'de Dün Gecenin İstatistik Liderleri
Sayı : Dwyane Wade - 38
Ribaund : Marcin Gortat, Andrew Bynum - 16
Asist : Steve Nash - 14
Blok : Trevor Booker - 4
Top Çalma : Jrue Holiday - 4
3 Sayı : Kyle Lowry - 7
Verimlilik : Dwyane Wade - 39(+)
Ersan İlyasova ve Semih Erden sakatlıkları nedeniyle dün gece takımlarının maçlarında forma giymediler
Facebook-NBA Time-
Nedir şu Moses Malone'un başına gelenler? Kevin Love bu gece Indiana karşısında da double-double yaparsa 51 maçlık rekorunu 52'ye çıkarıp kıracak. Kobe dün gece tüm zamanlar sıralamasında onu geride bırakmış. (Şimdi kariyerinin ilk yıllarını NBA'e rakip olarak kurulan o dönemin ABA adlı bir başka ligde geçirdiği için üzülüyordur herhalde.)
Hep Tavla Oynuyoruz
Noah takım arkadaşı Milli Sporcumuz Ömer Aşık hakkında konuştu ve şöyle dedi.
"Onunla uçakta hep tavla oynuyoruz. Zar atmaya gelince çok şanlıyım yüzden hep keyfi bozuluyor ama taktiksel olarak benden daha iyi. Genellikle onu yeniyorum. Bu onu deli ediyor'
NBAtrky
Kevin Love 16 sayı 21 ribaund 52. üst üstte DD.Tebirkler![]()
Biri şu Kevin Love'nin peşini bırakmasınDD yapamasın artık yeter yav
![]()
Eyvah! Boozer Sakatlandı
Doğu Yakasında bu sezonun en önemli çıkışını Derrick Rose ile yapan Chicago Bulls'da power forvet Carlos Boozer sakatlandı.
Bulls'un, Charlotte Bobcats'i 101-84 yendiği maçta Kwame Brown'ın centilmenlik dışı faulüyle yerde kalan Boozer oyunu hemen terk etti. Sekerek soyunma odasına giden ve ayak bileğine hiç ağırlık gelmesin diye özen gösteren Boozer'ın maçtan sonra hemen çekilen röntgenle ayak bileğinde önemli bir şey olmadığını gösterdi. Ancak Bulls yetkilileri bir MRI çekileceğini ve Boozer'ın durumunun ondan sonra netlik kazanacağını belirtti. Bu galibiyet ile Bulls bu sezon deplasman maçlarında 18-14 oldu ve geçen sezona göre bir fazla deplasman galibiyetine şimdiden ulaştı. Tabii Boozer'ın durumu çok önemli. Bir çok eksiği olmasına rağmen iyi bir oyun kurucusu olan takımlarda ligin en etkili bitiricilerinden birisi olarak dikkat çeken Boozer Chicago ile ilk sezonunu geçiriyor. Utah Jazz forması giydiği yıllar en basit sakatlığı bile haftalarca uzatan Boozer'ın yerine maçın savunma gerektiren dakikalarında Bulls coach'u Tom Thibodeau genelde Taj Gibson'ı tercih ediyor.
Basketbolseverler
George Karl İmzaladı !
Carmelo Anthony 'i iki hafta önce New York Knicks'e kaptıran Denver Nuggets, takımın tecrübeli coachu George Karl 'ın sözleşmesini 3 yıllığına uzattı.
NBA'e geçen 23 sezonda 1023 galibiyet 698 yenilgi alan ve de % 59.4 galibiyet yüzdesine sahip olan George Karl 'ın yeni kontratı 2014 sonuna kadar uzamış oldu.
Karl, "Kariyerimi bitirmek istediğim yerin Denver olduğunu her zaman söyledim. Bu anlaşma hedefimi gerçekleştirmek için beni bir adım daha öne koydu" dedi. Cleveland, Golden State, Seattle ve Milwaukee'de de coachluk yapmış olan George Karl, 6 sezondur Denver'ın başında. Karl yönetimindeki Denver bu 6 sezonda da play-off'a kalmayı başardı.
turkbasket
Boozer sakatlandıysa en az 1 ay yatar bişeyi olmasa bile.İnşallah o arada Ömer Aşık şans bulur...
I'm back...
Ömer için büyük şans..Kendini göstermeye başladı.Bu dakikadan sonra bulacağı zamanı çok iyi kullanır inşallah.
Zenmaster da Heatles'i Es Geçmedi
Los Angeles Lakers'ın efsane coach'u Phil Jackson, takımının Atlanta Hawks ile yaptığı maç öncesi basının sorularına cevap vermeye hazırlanırken kendisine yöneltilen ilk soru; Miami Heat soyunma odasında bazı oyuncuların ağlamasıyla ilgili olunca Zenmaster, "İnsanlar soyunma odalarında ağlayabilir. Ben Miami ile ilgili konuşmak istemiyorum" dese de, All-Star için verilen aradan bu yana hiç kaybetmeyen Lakers ve Jackson'ın keyfi oldukça yerinde ve bu nedenle de bir süre düşündükten sonra ünlü coach bu gollük pası daha doğrusu bu smaçlık alley-hoop'u es geçmedi.
Jackson, "Burası NBA. Burası çocukların ligi değil. Burada oğlanlar için yer yok. Büyük erkekler ağlamaz. Ama kendini tutamıyorsan ve mutlaka ağlaman gerekiyorsa o zaman tuvalete git kapıyı kapat ve orada ağla. Böylece kimse seni ağlarken göremez" dedi.
İyi ki Jackson Heatles ile ilgili yorum yapmak istemedi. Lakers'ın sıradaki maçının Miami deplasmanı olduğunu da düşünürsek "Eyvah, eyvah" diyebiliriz. Perşembe akşamki ulusal yayında gösterilecek olan Lakers-Heat maçı, maç öncesi ve maç sonrası kaçmaz.
basketbolseverler
"Crying Game" Logo Oldu
Los Angeles Lakers coach'u Phil Jackson'dan tutun eski NBA oyuncusu ve NBA yorumcusu Chris Webber'a kadar (Oyunculuğunda o da stresi pek kaldırmazdı ama mikrofonun arkasına geçince nasihat veriyor) herkes Miami coach'u Eric Spoelstra'nın "Soyunma odasında göz yaşlarını tutamayan oyuncularım var" sözleriyle ilgili görüş bildiriyor.
Anlaşılan ABD medyası Miami Heat'in başına gelenleri gündemden düşürmemekte kararlı görünüyor. Üstelik Heatles'ın iki üyesi Dwyane Wade ve Chris Bosh bundan sonra medya "The Crying Game" gündemini ortadan kaldırana kadar hiç bir spor programını izlemeyeceklerini açıkladı. Hatta Bosh, "1-2 gündür dışarıyla ilişkimi kestim. Kendi dünyamda yaşıyorum ve kendimi hazır tutmaya çalışıyorum. Ne oluyor ne bitiyor hiç haberim yok. Ne televizyonu açtım, ne internete girdim. Arkadaşlarım bazen telefon açıp konuyu gündeme getirmeye çalışıyorum ama ben hemen onları susturuyorum" açıklamasını yapma ihtiyacını bile duydu.
Bu arada Miami Heat'in "yeni" logosu internette dikkat çekiyor; Evet bir gözyaşı damlası, ama Tony Parker'ın meşhur ettiği türlerden birisi değil! Bu arada LeBron James ile ilgili olarak "Why So Sad LeBron?" çizgi film videosu Youtube'a düştü. Videoyu merak ediyorsanız linkten izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=KH8faQTaDuI
Basketbolseverler
En azından daha fazla süre alır..
Bu gece çok iyi maçlar var..Ah kota ve okul olmasa izlerdim ama malasef
Miami - Lakers .. Dallas - New York
İki güzel karşılaşma..Doğu ve batı karşı karşıya..Çok kötü bir Miami ve All Star'dan sonra kazanan bir Lakers zevkli maçlar olacağı kesin..
Bu gece birbirinden güzel üç maç var.
02:00 Lakers-Miami :Özellikle Phil Jackson'ın açıklamalarından sonra bu maç büyük merakla bekleniyor. Ama Ntv her önemli maç gibi bunu da es geçti.)
04:30 NbaTv'de Dallas-NewYork maçı... Kısmetse bu maça uyanacağım.
Normal şartlarda Lakers-Miami maçını tercih ederim. Ama muhtemelen yığılmadan dolayı lbilgisayar donup duracak. En iyisi televizyon karşısına geçmek.
Bu arada, basketbol kalitesinin en yüksek olacağı maç muhtemelen Dallas-NewYork maçı olacaktır. Ama işin ilgi, merak tarafı zirve yapacak olan ve içinde en çok hikayeyi barındıracak maç Lakers-Miami maçı.
05:30'daki maçta fena değil: Suns-Nugets...
Çekişmeli bi maçtan sonra Lakers'ı 94-88 yendik. Maçın genelinde Bosh çok iyiydi ama Heat son çeyrekte tam tökezleyecekken o zamana kadar çok kötü oynayan Wade takımı ipten aldı resmen. Çok iyi oldu bu galibiyet.
Son birkaç dakikasına yetiştim. Kobe maçın en kritik yerinde top kaybetti. Wade'den harika savunma.
Ve sezonun 2. maçını da Miami kazandı: 94-88.
Birazdan NBA Tv'de Dallas-NewYork maçı başlayacak. Linklerin böyle pırıl pırıl olduğunu bilsem Lakers-Miami maçını seçerdim muhtemelen. Zaten NBA Tv gün içinde Dallas-NewYork maçının tekrarını defalarca yayınlayacak. Lakers-Miami içinde sakladığı hikaye ve insanda uyandırdığı merak elbette bambaşka... Bir sezon Kobe ile Wade/LeBron ikilisinin kapışmasını bekledi herkes. Gençler 2-0 önde.
İlk periyot:
NewYork Knics:22
Dallas Mawericks: 31
NewYork'un işi Anthony Carter'ın acele şutlarına kaldıysa... Oooooh... Dallas erkenden kopartır maçı.
Devre 21 sayı farkla bitti: 72-51.
Üstelik Dirk Nowitzki rolantide oynuyor.