Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur ?
- Voters
- 57. You may not vote on this poll
-
Galatasaray kazanır
-
Fenerbahçe kazanır
-
Berabere biter
-
İşte geldik benim için futbolun en güzel, en tadına doyulmaz, en değerli haftasına... Bütün lig bir yana, Fenerbahçe-Galatasaray maçları bir yana...
Favori Fenerbahçe'dir. Ancak biz lider, Galatasaray 11. sırada olduğu için değil, Galatasaray'la oynadığımız için favoriyiz. Tersi bir durum olsa, yani biz 11. sırada ve Galatasaray lider olsa yine aynı rahatlığı hisseder, yine favori biziz derdim. Evet, Olimpiyat stadında oynadığımız ve 5-1 kaybettiğimiz Türkiye Kupası finalinde de favori biziz demiştim. O maçı 5-1 kaybettik, 10 gün sonra Kadıköy'de şampiyonluk maçına çıktık. 10 gün önce 5 yememize rağmen, çok daha rahat ve kazanacağımızdan emindim. (Zaten Türkiye kupası finallerini ne zaman kazanıyoruz ki? Kazanabilecek olsak, Galatasaray'ı yenip kazanırdık. O sene kazanamadıysak daha kazanamayız.)
Fenerbahçe-Galatasaray maçlarının doğal favorisi Fenerbahçe'dir. Keşke şampiyonluk iddiaları devam etseydi ve o havada gitseydik deplasmana. Çok daha keyifli olurdu.
İlk yarıda takımın kötü ve gergin oynamasının en büyük nedeni yönetimin abartılı açıklamalarıdır. "Temkinli olmamız lazım, rakibi küçümsememek lazım" vesaire... Herhalde temkinli olacaksın, karşında Galatasaray var. İstersen olma. Galatasaray gibi bir markanın sözkonusu olduğu yerde küçümseme kelimesini ağzına almak dahi terbiyesizliktir. Ama bu ciddiye alma işini Fenerbahçe yönetimi gibi sürekli eyyam yaparak dile getirirsen, oyuncularına özgüven problemi yaratırsın. Fenerbahçe'nin tarih boyunca Galatasaray karşısındaki en büyük silahı her zaman rahatlığı ve özgüveni olmuştur. Rakibi ciddiye almak ve onunla yatıp kalkmak başka; özgüven başka...
Fenerbahçeli arkadaşlardan ricam: Lütfen rahat olsunlar, abartılı tevazulara gerek yok. Mehmetçik Basri'lerin, Cihat Arman'ların ruhunu incitmeyelim. Tedirgin olması gereken biz değiliz. Onlar her daim bizim en büyük rakibimiz... Onlarla oynamak, onlarla yarışmak kadar büyük bir keyif yok. Ama 100 yıllık tarih bize şunu fısıldıyor: Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında panik yapması ve tedirgin olması gereken taraf Galatasaray cephesidir.
Tarihimize layık olalım, rahat olalım, kazanacağımıza inanalım. Kaybedersek bile en büyük rakibimize kaybetmiş olacağız. Derede boğulmaktansa denizde boğulmuş olacağız. Tasaya gerek yok. Çünkü onlar bizi, biz onları hiç hesapta olmayan zamanlarda ve hesapta olmadığı şekilde yendiği içindir ki, bu rekabet bu kadar heyecan veriyor. Unutmayın: Kaybetsek bile bir sonraki Fenerbahçe-Galatasaray maçının favorisi yine biziz. Galatasaray 1. biz ise 11. sırada olsak dahi...
Mesaj Yetkileri