Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 83 sonuç

Konu: YGS'de Tarihlerden Silinemeyecek İlginç Tesadüf !

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kulp dediğiniz şeyi ben duymuştum daha önceden, bu tarz bir şeyi.
    Bu açıklama yapılmadan önce ben de tuhaf karşıladım bunu ama olay açıklanmış işte, ha kötü niyetliyseniz illa, atsınlar alayını hapise süründürsünler, yok değilseniz adamlar yönetmelikteki şeyi açıklamış işte daha ne istiyorsunuz anlamadım açıkçası.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Quote Originally Posted by Redrum View Post
    Bu açıklama yapılmadan önce ben de tuhaf karşıladım bunu ama olay açıklanmış işte, ha kötü niyetliyseniz illa, atsınlar alayını hapise süründürsünler, yok değilseniz adamlar yönetmelikteki şeyi açıklamış işte daha ne istiyorsunuz anlamadım açıkçası.
    Yönetmeliiğe göre okadar şey yapılabilirki.Bende gider denizin üzerine ev yaparım ve emlak vergisini ödemem ama kanunlarıda uygulamış sayılırım çünkü bunun için bir kanun yoktur.Buna kanunlardan kaçınma denir kaçakçılıktan farklıdır fakat kötü niyetli olduğunu gösterir.Burdakide aynı durum bir şeyi yapıyorsun sonuçta bizden daha iyi biliyolar yönetmeliği ve birine göre kulp bulup ayarlıyolar bizde aa zaten varmış yönetmelikte diyoruz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Suicider View Post
    Yönetmeliiğe göre okadar şey yapılabilirki.Bende gider denizin üzerine ev yaparım ve emlak vergisini ödemem ama kanunlarıda uygulamış sayılırım çünkü bunun için bir kanun yoktur.Buna kanunlardan kaçınma denir kaçakçılıktan farklıdır fakat kötü niyetli olduğunu gösterir.Burdakide aynı durum bir şeyi yapıyorsun sonuçta bizden daha iyi biliyolar yönetmeliği ve birine göre kulp bulup ayarlıyolar bizde aa zaten varmış yönetmelikte diyoruz.
    Bence yönetmelik açıklandıktan sonra eleştirebileceğiniz tek nokta, bayanlara öncelik tanınması, yani kadın ve erkeğin aynı şartlara sahip olmamasıdır.

Öbür türlü haremlik selamlık yapmışlar, işte hükümet, bilmem ne tarzı yorumları saçma buluyorum ben.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Bu zamana kadar kaç kez bayanlara öncelik tanınmış da şimdi böyle bir şeyde tanınıyor ?

5. Default

çok dürüst sayın kişilik açıkladı herşey bitti yani Bizde safız zaten türk halkı olarak nolucak bunuda yedik 1.7 milyon kişi giriyor 6 okulda sırf kız vay bee..insanı ülkesinden nefret ettircek duruma getirdiler.Sınavdan önce hemşirelik günah diye 3.sınıftan okulunu bırakan vardı.böyle düşünceler üniversiteye girsin aman aydın kişiler ileri görüşlü insanlar kazanmasın üniversite yoksa yukardakiler sarsılır sorularda kazık olsun aman.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Bu zamana kadar kaç kez bayanlara öncelik tanınmış da şimdi böyle bir şeyde tanınıyor ?
    senin derdin ne onu bi anlatsan siyasi yorumlar yapıp duruyosun hala da devam ediyosun birde siyaset yasak diyosun açık açık derdini anlat da anlayalım

çok dürüst sayın kişilik açıkladı herşey bitti yani Bizde safız zaten türk halkı olarak nolucak bunuda yedik 1.7 milyon kişi giriyor 6 okulda sırf kız vay bee..insanı ülkesinden nefret ettircek duruma getirdiler.Sınavdan önce hemşirelik günah diye 3.sınıftan okulunu bırakan vardı.böyle düşünceler üniversiteye girsin aman aydın kişiler ileri görüşlü insanlar kazanmasın üniversite yoksa yukardakiler sarsılır sorularda kazık olsun aman.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eminoski View Post
    6 okula kızları sokup namuslarını kurtardılar. Bir dahakinden 10 tane okula sokarlar. 5 sene sonra herkes ayrı yerlerde girer. Öyle değil mi? Derdi bu ÖSYM'nin. (:

İşi yerine üstüne vazife olmayan şeyleri kendine görev edinmiş kurumları herkes çok iyi biliyor da bence, ÖSYM'nin dürüstlüğü veya içten pazarlıklılığını tartışmanın yeri değil.

Sorular da kazık olsun demek bence mantıksız. Soruların zorluğu herkese zor, bilen kişi girer, ne alakası var senin düşüncene göre geri görüşlü olan daha çok biliyorsa daha çok hak etmiştir ne alakası var çok saptın konudan bence. Zaten sınavda haccın şartlarını sormuyorlar yani. Bence art niyetle yaklaşmayın.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    senin derdin ne onu bi anlatsan siyasi yorumlar yapıp duruyosun hala da devam ediyosun birde siyaset yasak diyosun açık açık derdini anlat da anlayalım
    Ben siyaset yapmıyorum ki Siyaset ilgimi de çekmez, siyasi bir tartışmaya girecek kadar da bilgili değilimdir bu konuda.Ben sadece gözüken bir şeyi söylüyorum.Gerçektir veya değildir ama sonuçta ortada gözüken bir olay var.Siz başka bir şeye inanırsınız onu savunursunuz ben başka bir şeye.Sabaha kadar konuşsak bir orta yol bulunmaz.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

bence kapatın bu konuyu. Çünkü konu gittikçe farklı yönlere kaymaya başladı.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

çalışıp kazandılar da almadılar mı ? ama bu ülkede yıllarca sırf başında bi örtü var diye bir sürü öğrenci okul kapısından döndürüldü işinize gelen konuda öyle işinize gelen konulada böyle...
    KPSS mağdurlarını iyi araştırmanı tavsiye ediyorum

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Konunun farklı yönlere kayması doğal çünkü olay farklı yönlerde. Ayrıca 25 derslik olan bir okuldaki bütün dersliklerde kızlar sınava girmişse bu durumu kimse bana yönetmelikle açıklamaya çalışmasın. Ayrıca Matematikçiyim bu saatte bu olasılığı hesaplamaya uğraşamam, uğraşmam.

ÖNERİ : ÖSYM ithal okul getirsin sınavlar bu okullarda yapılsın!!!!!!!!!!
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Abi olayın farklı yönlerde olduğunu biliyorum ama zaten az bişey kaldık, kalanlarında ceza almasını istemem.

çalışıp kazandılar da almadılar mı ? ama bu ülkede yıllarca sırf başında bi örtü var diye bir sürü öğrenci okul kapısından döndürüldü işinize gelen konuda öyle işinize gelen konulada böyle...

6 okula kızları sokup namuslarını kurtardılar. Bir dahakinden 10 tane okula sokarlar. 5 sene sonra herkes ayrı yerlerde girer. Öyle değil mi? Derdi bu ÖSYM'nin. (:

İşi yerine üstüne vazife olmayan şeyleri kendine görev edinmiş kurumları herkes çok iyi biliyor da bence, ÖSYM'nin dürüstlüğü veya içten pazarlıklılığını tartışmanın yeri değil.

Sorular da kazık olsun demek bence mantıksız. Soruların zorluğu herkese zor, bilen kişi girer, ne alakası var senin düşüncene göre geri görüşlü olan daha çok biliyorsa daha çok hak etmiştir ne alakası var çok saptın konudan bence. Zaten sınavda haccın şartlarını sormuyorlar yani. Bence art niyetle yaklaşmayın.
    Bende Sizin Derdinizi Merak Ediyorum Yahu Burda Siyaset Yapmak Değil Amacımız Ama Siz Neden ÖSYM'nin Avukatı Gibi Savunuyorsunuz Onu Çözemedim Ortada Bir Yerleştirme Var ve Bu Yerleştirmenin Sonu Biraz İlginç Matematikte Olasılık Falan Hesaplamalarını Görmüşşsünüzdür Birşeyden Bişeyi Seçmede Hepsinin Aynı Olma İhtimali Oranı Sizce Bu Kadar Olurmu?

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

ortada büyük bir yanlış var. ama benim merak ettiğim o kişilerin daha önceden belirlenip mi oraya yollandığıdır. inşallah sınav temiz geçmiştir. geçen sene girdim sınava; arkadaşımın sınıfında kağıtlar dağıtılmış millet çözmeye başlamış ve 10 dk sonra kağıtlar yanlış dağıtıldı denmiş ve üzerine işaretlenmiş kitapçıklar tekrar dağıtılmış ve daha nice olaylar.. inşallah bu sene bu olaylar azalmıştır diyorum bitmesi imkansız..
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by BaGa TaRKaN View Post
    Bende Sizin Derdinizi Merak Ediyorum Yahu Burda Siyaset Yapmak Değil Amacımız Ama Siz Neden ÖSYM'nin Avukatı Gibi Savunuyorsunuz Onu Çözemedim Ortada Bir Yerleştirme Var ve Bu Yerleştirmenin Sonu Biraz İlginç Matematikte Olasılık Falan Hesaplamalarını Görmüşşsünüzdür Birşeyden Bişeyi Seçmede Hepsinin Aynı Olma İhtimali Oranı Sizce Bu Kadar Olurmu?
    Şans demiyor ki, öncelik bayanlarda olduğundan fazlalık olan kontenjandan bayanlar yakın olan yere yerleştirilmiş diyor. Yoksa ben de savunma derdinde değilim, açıklama yapılmadan önce ben de eleştirdim tuhaf karşıladım, açıklama yapılınca da "hadi oradan bırakın bu ayakları bunların alayının köküne kibrit suyu" şeklinde tavırlar sergileyip, illa olayın içinden bir şeyler çıkarmaya çalışıp, bence art niyetli davranan arkadaşlara hayret ettim, hepsi bu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Belki ilerki senelerde uygulanacak bir olayın pilot uygulamasıdır bu.Halkın nabzını ölçme adına ...

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Okulun birinde, kız-erkek öğrencileri haremlik seramlık ayırıp, "45 cm'den fazla yaklaşmayacaksınız" diyecek kadar örümcek kafalı bir müdürün, okullarda müdür olması ne kadar tesadüfse, bu olay da o kadar tesadüftür benim için.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Bilgisayar milgisayar geçin o işleri. Kimin ne yaptığı belli. Adam istese bütün tanıdıkları bi sınıfa toplar başlarındaki hocayıda kendi seçer rahat rahat kopya çektirir.

Saçma ve kendini belli eden bir olay olmuş.

Ayrıca şöyle bir olayda var. Bu sene kişiye özel kalem kutusu verildi. Ne belli onun içinden kişiye özel cevap anahtarı çıkmayacağı ?
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by BaGa TaRKaN View Post
    sizde neden ösymnin yargıcı gibi davranıyosunuz ben de onu anlamadım. adamlar yönetmeliği açıklamış daha ne anlatıcaklar. bilip bilmeden insanları hem zan altında bırakıyorsunuz hemde bunca kişinin günahını alıyosunuz

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Yönetmelik o bu şu hepsi iyi tamam ama neden bunca senedir böyle bir tesadüf ! olmazken bu sene yönetmeliğe uygun böyle bir tesadüf oldu? Bunu anlamak güç.

Belki ilerki senelerde uygulanacak bir olayın pilot uygulamasıdır bu.Halkın nabzını ölçme adına ...
    Böyle bir şey heralde.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Yönetmelikler açıklarla doludur.

Ki şu var, normal şartlarda atama sistemi atamayı yaparken belirli bir ağırlıkla atamayı yapar. Yani şu bölgenin tüm öğrencileri şurada girecek gibi ya da şu şu şeyleri işaretlemiş araçlar şurada girecek gibi bir atama yapmaması gerekir. Rassal ağırlık üzerinden işliyor olması gerekir bu sistemin.

Bir okulda bir derslik böyle olsa tesadüf denir. Ki bu olmaktadır ve mümkündür, aslında bu olayda mümkündür ancak bu mümkünlük mantıki mümkünlük değildir. Ancak bir veya birkaç okulda tüm dersliklerin bu durumda olması başka bir durumdur. Demek ki isteyen istediği adayını istediği okulda sınava sokabilir demektir.

Sınav kılavuzunda belirtildiği üzere, ilgili sınav merkezinde sınava girmek için tercihte bulunan aday sayısının, o merkezdeki sınav binası/salonu kapasitesinden fazla olduğu durumlarda adayların bir kısmı kapasitesi dolmamış sınav merkezlerine atanır. Bu tamamen elektronik olarak bilgisayar otomasyon programı tarafından yapılan bir işlemdir. Önceki yıllarda da uygulanmıştır. Bu işlem yapılırken uygulanan öncelikler de önceki yıllarla aynıdır. Aynı sınav merkezinde sınava girmek isteyen adayların kapasiteden fazla olduğu durumlarda, bu merkezde sınava girmek isteyen tüm adaylar öncelikle öğrenim durumuna ve cinsiyetine göre değerlendirilerek, kapasite fazlası aday kapasitesi dolmamış sınav merkezlerine atanır. Bu durumda kız adaylar, ilk tercihlerine atanma hususunda daha avantajlı olmaktadır.
    Sistem böyle işlememektedir. Eğer böyle işliyorsa kız öğrencilere karşı pozitif ayrımcılık olmaktadır. Niye kapasite fazlası erkek bir aday İstanbul - Avcılar bölgesine atanıyor da aynı şartlardaki kız bir aday İstanbul - Beyazıt bölgesine atanıyor ?

Tesadüf olma ihtimalini ortadan kaldıracak birçok durum var.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Yahu ben diyorum adam açıklamış okullarda yer kalmassa falan Vs. diye. Okullarda yer kalmıyor ise ;

Önerim geçerli ithal okul getirsinler...
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

ithal okula gerek yok ülkemizde gereğince ithal beyin var unutmuşuz kim olduğumuzu ne olduğumuzu ne için yaşadığımızı kimin torunu olduğumuzu kimin kulu olduğumuzu

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

ithal okula gerek yok ülkemizde gereğince ithal beyin var unutmuşuz kim olduğumuzu ne olduğumuzu ne için yaşadığımızı kimin torunu olduğumuzu kimin kulu olduğumuzu
    Ben bütün yazdıklarımı geri aldım...

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Çok büyük laf koymşsun. Pardon abi bi daha laf etmem ben.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by KaPaLı View Post
    Çok büyük laf koymşsun. Pardon abi bi daha laf etmem ben.
    acıdıysa özür dilerim (senin anlayacağın dille pardon)

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Senin ÖSYM başkanın YGS süresince cep telefonları iptal olsun kopya olasılığı ortadan kalkar gibi saçma bir açıklama yapıyorsa böyle acayip tesadüflere(!) şaşmamak gerek.Ne demişler kılavuzu karga olanın.... .Bu hükümet öncesi ve sonrası gibi bir tartışmaya girmek istemiyorum fakat daha yayınlanma aşmasında yasaklanan kitaplarda biliyoruz bu mu demokrasi.Korkuyorum artık bir gün gelipte İTHAL BEYNİMİ alıp götürecekler diye.

Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33

Fazla siyasetten anlayan tartışmasınada girmeyi sevmeyen biriyim. Ama şöyle bi durum var. Yukardaki arkadaşın dediği gibi bu hükümetten öncesi ve sonrası tartışmasına bende girmiyeceğim sonuçlar ortada zaten ama tek korkum şu hani biz zaten darbeyi yedik bundan sonra düzelecek mi. Sadece yönetim değil yani kurumlar olarakta öyle bi yapılanma varki bundan sonrada düzelemeyecek bu durumlar diye endişeleniyorum. Hani hepsini geçtim eğitim kurumlarımızn içine öyle işlemiş ki bundan sonra bel doğrultmak ne mümkün. Gerçi doğuda bir sınıfta 20 kişi sınava girer 19'u kazanır 1'i kazanamaz. O 19 kişi aynı aşırettendir o biride işte gariban Ahmet, Mehmet. Korkum şudur o Ahmetler o Mehmetler hep biz olacağız.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Paşalar gibi siyaset tartışılmaya başlanmış bile (:

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Paşalar gibi siyaset tartışılmaya başlanmış bile (:
    Vallaha ya Konu baştan sona siyasi ama hala açık
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri