1 ile 30 arası toplam 13405 sonuç

Konu: Fenerbahçe Sohbet Alanı

Hybrid View

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nerazzuri View Post
    bu röpörtajdan da emenike'yi istediğimiz açık açık ortada.

semih yolcu mu diyoruz o zaman?
    Semih değil, Gökhan Ünal yolcudur muhtemelen. Semih ile anlaşılır yeniden.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Semih değil, Gökhan Ünal yolcudur muhtemelen. Semih ile anlaşılır yeniden.
    Semih ile anlaşılırsa, ya Emenike'ye yazık olacak ya Semih'e.

ben ikisine de yazık olmaması açısından Semih'in ayrılmasını temenni ediyorum.

Niang, her ne kadar 32 yaşında da olsa 34-35'ine kadar bu takımda ill11 de oynayacak kapasite de bir futbolcu. Ayrıca kolay kolay sakatlanmayan, kart cezalısı gibi durumlara düşmeyen bir futbolcu sen de katılırsın ki.

Bilemiyorum yani. Ben Emenike'nin de Semih'in de uzun süreler almasını istiyorum fakat bu bizim takımımızda bu sistemle mümkün değil açıkcası.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Alex'in 2. dalya heyecanı!

Fenerbahçe'nin başarılı oyuncusu Alex de Souza sarı-lacivertli takım ile ligde 199 maça çıkarken, hafta sonu oynanacak Bursaspor karşılaşmasında da forma giymesi halinde 200. maçını oynayacak.

Fenerbahçe Futbol Takımı kaptanı Alex de Souza, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile yapacakları maçta 2. kez ''dalya'' demeye hazırlanıyor.

Sarı-lacivertli formayla Türkiye kariyerinde 199 lig maçına çıkan Brezilyalı futbolcu, 3 Nisan Pazar günü Kadıköy'de konuk edecekleri Bursaspor mücadelesinde de forma giyerse, 200. maçını oynayacak.

Bu sezon 16. haftadaki Ankaragücü maçında (189. maçı) Uche'nin 188 maçlık rekorunu geride bırakarak, Fenerbahçe formasıyla ligde en çok forma giyen yabancı futbolcu unvanını alan Alex, 2. ''dalya'' sevincini yaşayacak.

-REKORLAR ONDAN SORULUYOR-

Alex, Fenerbahçe'ye transfer olduğu 2004-2005 sezonundan bu yana geçirdiği 7 sezonda, sarı-lacivertli takımda kırdığı rekorlar, elde ettiği unvanlar ve tarihe geçen golleriyle kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Son dönemde taraftarların heykelini dikme önerisini getirdiği Brezilyalı futbolcu, şu anda 199 maçla Fenerbahçe formasıyla ligde en çok maça çıkan yabancı futbolcu durumunda.

Brezilyalı, ligin 13. haftasında Fenerbahçe'nin Bucaspor'u 5-2 yendiği maçta 1. dakikada attığı golle, sarı-lacivertli ekibin lig tarihindeki 3000. golüne imzasını koydu.

Alex, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Gaziantepspor deplasmanında kaydettiği golle ligde 100. golünü atarak ''100'ler Kulübü''nün üyesi oldu.

2006-2007 sezonunda attığı 19 golle Birinci Lig'de ''Gol Kralı'' olan Alex, Fenerbahçe'nin lig tarihinde ilk yabancı kralı olma unvanını elde etti.

Brezilyalı futbolcu Fenerbahçe'nin Avrupa kupaları mücadelesinde en golcü futbolcusu olma unvanını da elinde bulunduruyor. Sarı-lacivertli formayla Avrupa kupalarında 57 maça çıkan Alex'in toplam 14 golü bulunuyor. Alex aynı zamanda Türk takımlarının Avrupa kupalarında en çok gol atan ve en çok oynayan yabancı futbolcusu durumunda.

Fenerbahçe formasıyla Türkiye Kupası'nda 32 maçta 15 gol atan Alex, takımının bu kupada en çok oynayan ve en çok golü bulunan yabancı futbolcusu unvanına da sahip.

Fenerbahçe'nin lig tarihinde en çok gol atan yabancı futbolcusu olan Alex, bu kulvarda Aykut Kocaman'dan sonra en çok gol atan futbolcu durumunda.

-FENERBAHÇE KARİYERİ-

Alex de Souza'nın 7 sezonda Fenerbahçe formasıyla çıktığı maç ve attığı gol sayıları şöyle:

Organizasyon Maç Gol
    -------------------------------
    Süper Lig 199 113
    Türkiye Kupası 32 15
    TFF Süper Kupa 2 2
    Avrupa Kupaları 57 14
    -------------------------------
    Toplam 290 144

Not: Türkiye istatistiklerini içeren bilgiler Futbol Federasyonu kaynaklıdır.

-İKİNCİ KEZ ''GOL KRALLIĞI''NA GÖZÜNÜ DİKTİ-

Hücuma dönük orta alan oyuncusu olmasına rağmen gol yollarında forvetlerden çok daha etkili bir performans ortaya koyan Alex, 2006-2007 sezonunda elde ettiği ''Gol Krallığı''nın ardından bu sezon 2. kez bu başarının peşinde.

2010-2011 sezonunun geride kalan 26 haftalık bölümünde 25 maçta forma giyerek rakip fileleri 19 kez havalandıran Brezilyalı, sezonun bitimine 8 hafta kala krallık yarışını önde götürüyor.

Attığı gollerin yanı sıra asistleriyle de ön plana çıkan Alex, 100'ün üzerinde golün de pasını verdi.

AA
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nerazzuri View Post
    Semih ile anlaşılırsa, ya Emenike'ye yazık olacak ya Semih'e.

ben ikisine de yazık olmaması açısından Semih'in ayrılmasını temenni ediyorum.

Niang, her ne kadar 32 yaşında da olsa 34-35'ine kadar bu takımda ill11 de oynayacak kapasite de bir futbolcu. Ayrıca kolay kolay sakatlanmayan, kart cezalısı gibi durumlara düşmeyen bir futbolcu sen de katılırsın ki.

Bilemiyorum yani. Ben Emenike'nin de Semih'in de uzun süreler almasını istiyorum fakat bu bizim takımımızda bu sistemle mümkün değil açıkcası.
    Semih'in uzun süre alması doğru değil. Herşeyde bir miktar olan ama aslında tüm meziyetleri en üst seviyede yapma imkanı olmayan bir oyuncu Semih. Hızı hiç yok, pasör özelliği ve timing sayesinde sırtı dönük oynayabiliyor.

Semih ile uzun süre oynarak önde baskı kurulacak maçlarda yıpratmak mümkün olmaz. Kısacası Semih'in maçları farklı, Niang'ın farklı, hatta olası bir transferde Emenike'ninki farklı. Rotasyonda 2 santrafor olması kötü bir durum, 2si yedek beklemeyi kabul eden kaliteli santrafor olması çok büyük avantaj olur. Emenike ve Semih kesinlikle Niang'a saygı duyarlar eminim.

Semih'in formatı İspanya'ya uygun ama bu fizik-kondüsyon ile çok zor, yine de ezilir. Ben Semih'i sakinliği ile her zaman kritik anların golcüsü olarak düşümeye devam edeceğim. İkinci forvet olarak her zaman işe yarar. Deportivo gibi küme düşümenin büyük adaylarından birine gitmesi mantıksız olur. Menajerine kanıp bunu gerçekleştirmemesi gerekir. Burada mutluyken gidip macera yaşamasını anlayamıyorum. Sonra pişman olup geri dönecek, hele hele şampiyonluğa ve ŞL'ne bu kadar yaklaşmışken.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Semih'in uzun süre alması doğru değil. Herşeyde bir miktar olan ama aslında tüm meziyetleri en üst seviyede yapma imkanı olmayan bir oyuncu Semih. Hızı hiç yok, pasör özelliği ve timing sayesinde sırtı dönük oynayabiliyor.

Semih ile uzun süre oynarak önde baskı kurulacak maçlarda yıpratmak mümkün olmaz. Kısacası Semih'in maçları farklı, Niang'ın farklı, hatta olası bir transferde Emenike'ninki farklı. Rotasyonda 2 santrafor olması kötü bir durum, 2si yedek beklemeyi kabul eden kaliteli santrafor olması çok büyük avantaj olur. Emenike ve Semih kesinlikle Niang'a saygı duyarlar eminim.

Semih'in formatı İspanya'ya uygun ama bu fizik-kondüsyon ile çok zor, yine de ezilir. Ben Semih'i sakinliği ile her zaman kritik anların golcüsü olarak düşümeye devam edeceğim. İkinci forvet olarak her zaman işe yarar. Deportivo gibi küme düşümenin büyük adaylarından birine gitmesi mantıksız olur. Menajerine kanıp bunu gerçekleştirmemesi gerekir. Burada mutluyken gidip macera yaşamasını anlayamıyorum. Sonra pişman olup geri dönecek, hele hele şampiyonluğa ve ŞL'ne bu kadar yaklaşmışken.
    Haklısın, gerçi ben de Deportivo,Espanyol gibi İspanyol kulüplerine gitmesini istemem Semih'in. Aksine daha rahat oynayabileceği bir Ajax var.

En azından ben böyle duydum. Ne kadar doğru ne kadar yalan bilemem açıkcası.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Daha sezon bitmedi ve transfer sezonuna daha çok var ama Ligde Fenerbahçe dışında 17 takımda mücadele eden, gözüme çarpan ve seneye Fenerbahçe'de oynamasını istediğim oyuncuların bir listesini yaptım sizinle paylaşmak isterim.

ANKARAGÜCÜ

Özgür Çek: Bizim Altyapımızdan çıkan bir cevher hangi akla mantığa satıldı bilmiyorum ama bu sezon ara ara göstermiş olduğu parlak performans daha 19 yaşındaki Özgür'ün mutlaka kazanılmasını gerektiriyor umarım o hakettiği yere döner.
    24 Maçta 10 defa 11 oynamış ve 3 gol atmış.

ANTALYASPOR

Kerem Şeras: Gençlerbirliğinden bu sezon Antalya'ya gelen Kerem iyi bir sezon geçiriyor şuana kadar 27 maçta forma giyen Kerem 5 gol atarak dikkatleri üzerine toplamayı başardı 25 yaşında olan Kerem'in tek dezavantajı da bu olsa gerek.

BUCASPOR

Ali Kuçik: Devre arasında Beşiktaş'tan Buca'ya kiraya gelen Ali şuan takımın tek gol umudu, her hafta Buca maçlarını takip ettiğim için daha 19 yaşında olan Ali'nin gayreti,yeteneği ve hırsı beni etkilemiş durumda kendisi geliştirmesi durumunda çok iyi yerlere gelecektir.

BURSASPOR

Serdar Aziz: Bir defans oyuncusuna nazaran teknik bir oyuncu oyun kurmada problem yaşamıyor (ki dikkat edin lugano hala geriden oyun kuramıyor) 20 yaşındaki Serdar çağdaş defans oyuncusu tipinde bir futbolcu, genç yaşı ve gelişime müsait yapısı transfer edilmesinin cezbedici taraflarından biri.

BÜYÜKŞEHİR BLD İSTANBULSPOR

İbrahim Akın: İbrahim tam bir yetenek, hani bazen maçları kazandıracak kilit oyuncu arar takımlar, oyun sıkışınca samanalevi gibi parlayan birden ortaya çıkan ve rakibi çökerten bir oyuncu... İşte bu tanımın sahibi İbrahim Akın. Fiziğini kuvvetli tutması durumunda tam bir bela 26 yaşında olan İbrahim transfer yaşı için hala genç

BEŞİKTAŞ

İsmail Köybaşı: Olası bir Andre Santos transferi sonucunda alınması gereken 2 oyuncudan biri İsmail, Genç yaşı tekniği azmi ve hırsı transferinin en cezbedici noktası.

ESKİŞEHİRSPOR

Sezer Öztürk: Tipik bir 10 numara Altyapısını Almanya'da tamamlamış olması onun için avantaj büyük takıma geldiği zaman adaptasyon sorunu çekecegini de zannetmiyorum transfer edilmesi gereken iyi bir oyuncu.

GAZİANTEPSPOR

Danny Nounkeu: Bence şuan ligin en iyi savunma oyuncusu. Bi kere çok hızlı bir oyuncu, Top kapmada becerili ve dikkatli az faul yapmaya çalışıyor. Geriden oyunu kurmakta oldukça yetenekli ve en büyük avantajlarından biri de yaşı. daha 24 yaşında olan Danny eğer Yobo transfer edilmezse düşünülmesi gereken ilk isim bence.

Cenk Tosun: Cenk hakkında pek bişey demek anlamsız geliyor çünkü kendisi devre arasında gelmesine rağmen şuan takımın en golcü oyuncularından biri. Genç yaşı Fiziği ve Vuruş tekniği ile mutlaka transfer edilmesi gereken bir isim.

GALATASARAY

Arda Turan: Galatasaray'ın içinde olduğu kötü dönem, 500 milyon liraya dayanan borc ve karışık durum içerisinde sezon sonunda büyük ihtimalle takımdan ayrılacak Arda... Eğer Arda'ya olası bir 8-10 milyon € arasında bir teklif gelmesi durumunda Aziz Yıldırım 15 milyon € ile kapıyı çalarsa belki bu sefer bu transfer konusunda daha iddialı olabilir.

GENÇLERBİRLİĞİ

Orhan Şam: Gökhan Gönül'ün olası bir transferi sonrasında bu bölgeye aday ideal bir oyuncu Orhan bir bek olmasına rağmen bu sezon ligde 4 atması da onun kalitesini belgeleyen durum olarak görülebilir.

Mustafa Pertemek: Sezonun büyük bir bölümünü sakat olarak geçiren Mustafa yeni yeni kendini toparlamaya başladı. Genç yaşı ve yeteneği transferinin en büyük kozu.

KAYSERİSPOR

Serdar Kesimal: Kuşkusuz sezonun en iyi çıkış yapan oyuncularından biri. Şuanda Milli Takımın banko oyuncularından biri olarak görülen Serdar 21 yaşında ve büyük bir gelecek vaadediyor. Fenerbahçe forması ona , o Fenerbahçe'ye yakışır.

Hasan Ali Kaldırım: Andre Santosun gitmesi durumunda İsmail Köybaşı ile beraber o bölgeye 2 alternatifden diğeri. Serdar gibi yurt dışında alt yapısını tamamlayan Hasan Ali gelecek vaadeden isimlerden biri. İsmail'e göre bonservisi daha ucuz olan Hasan Ali transfer için değerlendirilmesi gereken isimlerden biri.

Nordin Amrabat: Golcü kimliği üst düzeyde olmasa da top tutması, top saklaması, güçlü fiziği, servis yapabilecek bir yapısı ve birebirde etkili olan hızlanması oldukça yüksek ve tempolu bir oyuncu. 23 yaşındaki Amrabat ideal bir transfer gibi görünür.

KARDEMİR KARABÜKSPOR

Emenuel Emenike: Trabzonspor maçında geçirdiği sakatlığa kadar lige damgasını vuran bir oyuncu. Fazla anlatmaya gerek yok o kendini iyi oldukça anlatıyor.

KONYASPOR

Serkan Şahin: Genç yaşı, altyapsını yurt dışında tamamlamış olması ve kaliteli & gelişime müsait bir oyuncu olması Serkan'ın avantajı.

KASIMPAŞA

Şahin Aygüneş: 20 yaşındaki Şahin şuan Kasımpaşa'nın en iyi oyuncularından biri. Genç Forvet gelecek vaadeden bir isim.

MANİSASPOR

Yiğit Gökoğlan: Bu sezon ilk 11'de fazla forma şansı bulamasa da genç Yiğit attığı 3 golle adından söz ettirdi. Oyunu iki yönlü oynaması ve tempolu futbolu pozitif yönlerinden biri.

SİVASSPOR

Kamil Grosicki: Devre arasında transfer edilen Kamil şuana kadar 9 maçta 5 gol atarak bitiriciliğini ön plana vurmuş durumda ayrıca hızı ve adam eksiltmedeki beceriside 23 yaşındaki Polonyalı oyuncunun avantajlı yönlerinden biri.

TRABZONSPOR

Selçuk İnan: Bonservis bedelinin olmaması ve şüphesiz Selçuk & Cristian ikilisinden daha iyi olması transfer ihtimalini yükselten bir oyuncu.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İsmail Köybaşını almak için öncelikle 10milyon€ gibi bir rakamı kafadan gözden çıkarman gerekiyor.

Bu dediğim Sezer içinde geçerli; mağlum Sezer yarım sezonda 10 gol atacağı için 10milyon€ ediyor. (bülent uygun mantığı)

İbrahim Akın ise 2.bir Burak Yılmaz vakası olur.

Cenk ve Danny'i yüksek miktarlar vermedikçe Antep yönetimi bırakmaz. Seneye hedefleri şampiyonluk olacaktır.

Serdar,Hasan Ali,Amrabat üçlüsünden Serdar ve Hasan Ali'yi gözüm kapalı alırım fakat bu ikisi içinde oldukça yüksek miktarları gözden çıkarmamız lazım. Maksimum 15milyon€'dan kapıyı açacaklarından şüphem yok. ( ikisi için ) Amrabat ise, elimizde Stoch varken gereksiz.

Orhan Şam ise Gökhan gitse de gitmese de bu takıma alınması gereken futbolculardan bir tanesi, bir çoğumuz Okan'a şans verilmesini istiyor fakat Orhan hedeflerimiz doğrultusunda nokta atışı olur.

Emenike'ye ise kesin gözüyle bakıyorum artık, gerek verdiği röpörtajlarda Fenerbahçe'de oynamak istiyorum demesi gerek Yobo'nun açıklamalarından yola çıkarak.

Son olarak Arda Turan'ı Fenerbahçe'de görmek isteyenler arasında Aziz Yıldırımdan sonra en çok ben istiyorumdur. Fakat Galatasaray yönetimi 15milyon€'ya Arda'yı bize satacağına 5milyon€'ya Avrupaya satar.

Son olarak Selçuk'da cuk oturur takımımıza, ayrıca Ceyhun'da gelse fena olmaz.

Geri kalan futbolcular ise son derece gereksiz takımımız için bence.

Mesaj Yetkileri