Hakem hataları konusunda kimsenin samimi olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe lehine hata olunca ortalığı yıkanlar Fenerbahçe aleyhine olunca hakemlere sığınmayın diyorlar. Hatadır elbet olacak ama bir standart tutturmak lazım. Fenerbahçe lehine hata olduğunda ortalığı yıkmıyorsanız; olur böyle şeyler diyorsanız Fenerbahçe aleyhine olduğunda da hakem hata yapabilir, normaldir sözü anlayışla karşılanır. Ama Gençlerbirliği maçında ortalığı yıkarsanız Fenerbahçe de kendi aleyhine olduğunda ortalığı yıkar. Gerçi yönetimin herhangi bir açıklama falan yapacağını düşünmüyorum. Doğrusu da zaten yapmamaktır.

Galatasaray - Fenerbahçe maçında Galatasaray'ın temiz golü verilmediyse, net penaltısı verilmediyse, yediği gollerde faul, ofsayt varsa bu maçtan sonra iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırırız. Ama eğer bu saydıklarım olmadıysa iğne-çuvaldız deyiminin muhattabı Fenerbahçe taraftarı değildir. Elmayla armut olsa iyi; elmayla karpuzu kıyaslamak yersiz olur.

Hakemler hakkında ben kimsenin süperler, çok iyiler dediğini görmedim. Öyle de değiller zaten. 2-3 tane iyi hakemimiz var; gerisi kötü. Ancak bu 2-3 iyi hakemimiz de ülkedeki baskıyı kaldıramıyorlar. Örneğin; Cüneyt Çakır'ın yönettiği Beşiktaş - Fenerbahçe maçına bakıyorum, bir de City - Kiev maçına bakıyorum. 2 hakemin aynı kişi olduğuna inanmak çok zor. STSL maçlarında kontrolü tamamen kaybeden hakem çıkıp Avrupa'da kendinden son derece emin, kararlarını tereddütsüz veriyor. Ligde baktığımızda faul beklenen bir pozisyonda oyunu 2-3 saniye devam ettiriyorlar, bakıyor pozisyon tehlikeli atağa dönüşecek, cart düdüğü çalıyor. Dünkü maçta Serdar o hareketi ortasahada yapsa hakemin faul düdüğü çalacağına eminim. Ama taşın altına ellerini sokmak istemiyorlar. Maç üzerime kalmasın derken iyice batırıyorlar. Hakemlerimiz ne zaman maçı idare etmeyi değil de maçı yönetmeyi öğrenirlerse işte o zaman kalite konusunda yol katederler.