Quote Originally Posted by Rehavi View Post
Oyuna bakacak olursak, maçtan önce düşündüğüm gibi, Necip-Ersnt ikilisinden kesinlikle vazgeçilmemeli. Özellikle Necip i çok beğendim, defansif olarak yapması gereken herşeyi yaptı. Ernst in en iyi dönemlerindeki kadar iyi oynuyor, temposu ve gücü de yerinde... Sürekli oynadıkça kendini daha da geliştirecektir... Ernst de keza, Schuster gittiğinden beri daha derli toplu görünüyor. Bu ikilinin oyun kurmadaki sıkıntısı ise tamamen, neredeyse her topun Nobre ye uğramak zorunda kalmasından kaynaklandı. Defansif olarak ortasahanın tamamının yükünü çekerken, birde Nobre beceriksizliğiyle de uğraşmak zorunda kaldılar ki, o kadarı da ağır geldi doğal olarak. Nobre kesinlikle o mevkinin oyuncusu değildir, eğer Guti yoksa yerine Aurelio ya da Nihat ın oynaması daha isabetli olurdu.

Cenk e gelirsek, gerçekten mükemmel bir kaleci, Rüştü nün önerisiyle alındığı söyleniyor, eğer sürekli böyle oyuncular bulacaksa Rüştü ye scouting görevi verelim

Yine tekrarlamak gerekirse, kesinlikle ilk onbirde oynayabilecek seviyede, gerekirse yüksek meblağlara Türk bir sağ bek oyuncusu alınmalı. Sol bek e alternatif bir oyuncu düşünülebilir yine Türk statüsünde... Son olarak da Guti yi yedekleyebilecek, ilk onbir oyuncusu olamasa da, senede 15-20 maçın ağırlığını kaldırabilecek yetenekte bir ofansif ortasaha bulmalıyız. Yine söylüyorum, Fernandes e büyük paralar vermeye hiç gerek yok, zaten ne Guti nin yedeği olabiliyor ne de Necip ya da Ernst in oynadığı mevkide oynayabiliyor.

Son olarak Tayfur Hoca baskı hissetmiyorum, kendime güveniyorum, seneye takımın başında olacağım demiş, umarım başarır...
Maç yorumunda yukarıdaki gibi bahsettim...

Kalemiz gayet güvenli bir şekilde korunuyor.
1.Cenk
2.Rüştü
3.Hakan olacak şekilde kalecilere seneye şans verilmeli. Artık as kalecimiz, bir sorunu yoksa Cenk olmalıdır...

Defansta bana göre Tayfur Hoca nın sisteminde defans çok önde kurulmadığı için stoperde de (Ersan kesinlikle bir şekilde alınmak kaydıyla) sıkıntımız olduğunu düşünmüyorum.

1. Ersan-Toraman
2. Sivok
3. Ferrari olacak şekilde stoperlerimiz değerlendirilebilir.

Sağ bekte her ne kadar Hilbert iyi oynayabilse de, seneye bizi zorlayan takımlara karşı defansif olarak sıkıntı çıkacaktır. Sağ bek e Türk statüsünde oynayabilen gerekirse yüksek maliyetle bir oyuncu bulunmalı. Şu an biline çok iyi oyuncular olmadığı için, muhtemelen defansın göbeğinde oynayan iki Türk stoperle sağbekte bir yabancı oyuncu oynatabiliriz de. Ama kesin bir onbir oyuncusu lazım bu mevkiye. Sol bekte de alternatif bir oyuncu alınması iyi olabilir.

Orta sahada geride;
1. Necip-Ernst
2. Aurelio-Fink düşünülmeli bana kalırsa, Fernandes den vazgeçerek.

Önde Guti nin yedeği bir Türk oyuncuya kesinlikle ihtiyacımız var.

Kanatlarda zaten Q7-Simao ikilisinin yedeği olarak, Holosko-Nihat-Hilbert yeterli olacaktır.

Forvette ise Bobo gitse bile;

1. Almeida
2. Holosko
3. Nobre hucumda yeterli olacaktır.

Özetle seneye kadroda

Cenk-Rüştü-Hakan
Hilbert(Yeni biri)-Sivok-Ferrari-Toraman-Ersan-İsmail-Doğukan(Yeni biri)
Necip-Ernst-Aurelio-Fink
Guti(Yeni biri)
Nihat-Q7-Simao-Holosko
Almeida-Nobre

olmasını umuyorum. Yabancı sağbek alırsak bu kadrodan bir yabancının yollanması gerekecektir...